Reklama

Reklama

Generál Patton

(seriál)
  • USA Patton 360
USA, 2009, 7 h 20 min (Minutáž: 44 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dokumentárny seriál pozostávajúci zo zmesi archívnych dokumentov, počítačovej animácie, rekonštrukcie historických udalostí a rozhovorov s veteránmi a historikmi, poskytujúci pohľad na osudy jedného z najslávnejších vojvodcov druhej svetovej vojny Georga S. Pattona. Divák má v jednotlivých častiach možnosť sa zoznámiť s chronologickým sledom udalostí počínajúcich vylodením v Maroku, následnými ťaženiami v severnej Afrike a Sicílii a vrcholiacimi bojmi v severozápadnej Európe. (beso74)

(více)

Recenze (11)

Filatov 

všechny recenze uživatele

Ne takhle opravdu ne! Takhle válečnej dokument o druhý světový válce podle mýho fakt vypadat nemá. Animace byla výborná, ale hlavními problémy je to, že mi příšerně, ale fakt příšerně vadil zběsilej střih, kdy jsem fakt nestíhal sledovat obraz a ještě k tomu vstřebávat informace. Proč to bylo tak uchvátaný hergot? Dál by si tenhle dokument měl uvědomit, čím vlastně chtěl bejt, jestli chtěl bejt počítačovou animací, souborem dobových záběrů nebo čím vlastně ale cestou zběsilého střídání jednoho za druhým to opravdu nepůjde. Dvě hvězdičky jen za informace v dokumentu obsažené. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý dokument o vojenském géniovi, který se pro život v armádě a velení narodil. Čtený komentář doprovázejí dobové záběry mixnuté počítačovými animacemi, které i na rok 2009 působí celkem lacině. Na stranu druhou co dokument potřebuje říci sděluje a nenudil jsem se. Zaujaly mne zejména ty dobarvované původní snímky což působilo celkem efektně. Patton byl paličák, Ike věděl proč ho přikoval k zemi a o tom tam toho v dokumentu zas tolik nepadlo stejně tak o jeho nenávisti k Rusům. Jestli mi něco vadilo je to to klasické americké opakování některých pasáží díky tomu, že se počítalo s proložením filmu zhusta reklamami a americký divák by po reklamě na žrádlo zapomněl o čem se mluvilo před deseti minutami... Dávám tedy jen za tři hvězdičky na červenou vlaječku velitelského Shermanu. * * * ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Autentické černobílé záběry se tlučou s počítačovou animací, s dobarvenými autentickými černobílými záběry a s těmi nově natočenými. K tomu všemu stroboskopické záblesky, kulometný komentář... Zajímavé informace tam jistě také někde jsou, ale dostávají dost na frak. Autoři chtěli očividně natočit něco ve stylu Leteckých stíhačů v boji, no, nepovedlo se. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jediné co bych dokumentu vytknul, je zběsilý střih a občas amatérskou počítačovou animaci. Patton 360 je dokumentárním seriálem plným informací, originálních záběrů, animacích bojů i vyprávění pamětníků, to vše i přes své zjevné nedostatky, funguje celkem dobře. 64% ()

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

Generál Patton postoupil konečně až k branám Německa v září 1944. Moji vojáci mohou jíst své opasky, ale moje tanky potřebují naftu, prohlásil trochu psychopaticky. Naštěstí byl Hitler mizernej velitel, přinutil čertího mužíka, svého generála, Mannteuffela k nesmyslnému protiútoku, čímž přišel o všechny vojáky. Naštěstí pro čertíka, Pattonovi, opět došla nafta, která byla přednostně přidělena Montgomerimu pro jeho neúspěšnou akci Operace Market Garden. Válka na dvou frontách Hitlerovi zlomila vas. 3D animace, hezky zpracovaný dokument 88% ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama