Reklama

Reklama

Generál Patton

(seriál)
  • USA Patton 360
USA, 2009, 7 h 20 min (Minutáž: 44 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dokumentárny seriál pozostávajúci zo zmesi archívnych dokumentov, počítačovej animácie, rekonštrukcie historických udalostí a rozhovorov s veteránmi a historikmi, poskytujúci pohľad na osudy jedného z najslávnejších vojvodcov druhej svetovej vojny Georga S. Pattona. Divák má v jednotlivých častiach možnosť sa zoznámiť s chronologickým sledom udalostí počínajúcich vylodením v Maroku, následnými ťaženiami v severnej Afrike a Sicílii a vrcholiacimi bojmi v severozápadnej Európe. (beso74)

(více)

Recenze (11)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jediné co bych dokumentu vytknul, je zběsilý střih a občas amatérskou počítačovou animaci. Patton 360 je dokumentárním seriálem plným informací, originálních záběrů, animacích bojů i vyprávění pamětníků, to vše i přes své zjevné nedostatky, funguje celkem dobře. 64% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Autentické černobílé záběry se tlučou s počítačovou animací, s dobarvenými autentickými černobílými záběry a s těmi nově natočenými. K tomu všemu stroboskopické záblesky, kulometný komentář... Zajímavé informace tam jistě také někde jsou, ale dostávají dost na frak. Autoři chtěli očividně natočit něco ve stylu Leteckých stíhačů v boji, no, nepovedlo se. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý dokument o vojenském géniovi, který se pro život v armádě a velení narodil. Čtený komentář doprovázejí dobové záběry mixnuté počítačovými animacemi, které i na rok 2009 působí celkem lacině. Na stranu druhou co dokument potřebuje říci sděluje a nenudil jsem se. Zaujaly mne zejména ty dobarvované původní snímky což působilo celkem efektně. Patton byl paličák, Ike věděl proč ho přikoval k zemi a o tom tam toho v dokumentu zas tolik nepadlo stejně tak o jeho nenávisti k Rusům. Jestli mi něco vadilo je to to klasické americké opakování některých pasáží díky tomu, že se počítalo s proložením filmu zhusta reklamami a americký divák by po reklamě na žrádlo zapomněl o čem se mluvilo před deseti minutami... Dávám tedy jen za tři hvězdičky na červenou vlaječku velitelského Shermanu. * * * ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

10 dílů, z nichž by se daly sestříhat tři se zajímavými informacemi. Ty tu totiž nějaké jsou, ale natolik rozředěné vším ostatním, že to doslova bolí. Na oněch 10 dílů je totiž vše roztaženo díky natahování neustálým opakováním už mnohokrát řečeného, neustálým opakováním stále stejných velmi jednoduchých 3D animací a zahraných pasáží, díl co dík stále to stejné dokola. Do toho se naprosto nesmyslně roubuje zbytečné blábolení o tom, jaké zbraně by se použily dnes a jak by to dnes bylo jednodušší. Jednoznačně nejhorší na tom všem je roztěkané vteřinové blikající záběry a střih, který je tak "dynamický", že by měl režisér dostat za uši. Dvě nálože TNT. ~ Informace se tu dají najít i zajímavé, ale rozhodně ne na 10 dílů. ~ PS: Ten jeden novodobý vojcl, co vyprávěl o úžasnosti Pattona, byl natolik zapálený až nebezpečný, že by měl vyhledat psychiatra. ()

Belbo 

všechny recenze uživatele

Patton jde ruku v ruce se současným trendem amerických (pseudo) historických dokuemntů. Chybí zde většina kontroverzních prohlášení a rozhodnutí a halvně odstup. V rámci signifikace byl pod patronací armády USA (jak jinak,, že; ještě aby na sebe americké zelené mozky kydaly špínu) vytvořen mistrný mýtus, plochý nevyvážen a neucelený informační objekt. Co by na to řekl barths. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Příliš jednostranné, zbytečné animace jen na efekt. Klasický novodobý americký dokument. Z válečné mapy roku 1944, na které bylo Československo a Polsko se mi chtělo zvracet. ()

Hoonza 

všechny recenze uživatele

Mně to zase tak vynikající nepříjde. Viděl jsem sice jen díl pojednávající o bitvě v Ardénách, ale ten fanatický proamerikanismus mě dost vadil. K tématu se vyjadřují mladí zapálení patrioti podávající příkrášlené historky, onanují nad fotkama Pattona a pořád ze sebe chrlí, jak strašně je americká armáda geniální apod. Nepřátelé jsou líčení jako úplní tupci a zmínky o mrtvých američanech jsou úplně minimální. Celé mi to příjde jako náborovka ve stylu "podívejte se, jak jsme měli geniálního generála, jsme nejgeniálnější armáda a pojďte za nás bojovat!".... Prostě klasický dokument kvality History Channelu - přehánějme, zkreslujme a dejme tam cool 3d grafiku, aby na to koukaly i děcka. ()

Filatov 

všechny recenze uživatele

Ne takhle opravdu ne! Takhle válečnej dokument o druhý světový válce podle mýho fakt vypadat nemá. Animace byla výborná, ale hlavními problémy je to, že mi příšerně, ale fakt příšerně vadil zběsilej střih, kdy jsem fakt nestíhal sledovat obraz a ještě k tomu vstřebávat informace. Proč to bylo tak uchvátaný hergot? Dál by si tenhle dokument měl uvědomit, čím vlastně chtěl bejt, jestli chtěl bejt počítačovou animací, souborem dobových záběrů nebo čím vlastně ale cestou zběsilého střídání jednoho za druhým to opravdu nepůjde. Dvě hvězdičky jen za informace v dokumentu obsažené. ()

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

Generál Patton postoupil konečně až k branám Německa v září 1944. Moji vojáci mohou jíst své opasky, ale moje tanky potřebují naftu, prohlásil trochu psychopaticky. Naštěstí byl Hitler mizernej velitel, přinutil čertího mužíka, svého generála, Mannteuffela k nesmyslnému protiútoku, čímž přišel o všechny vojáky. Naštěstí pro čertíka, Pattonovi, opět došla nafta, která byla přednostně přidělena Montgomerimu pro jeho neúspěšnou akci Operace Market Garden. Válka na dvou frontách Hitlerovi zlomila vas. 3D animace, hezky zpracovaný dokument 88% ()

karel001 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument o generálu Pattonovi, který mohl osvobodit i Prahu, kdyby kašlal na rozkazy a řídil se svým rozumem. Osobně bych mu to přál a kdybych žil v jeho době, byla by pro mne čest se sním setkat. ()

radek.896 

všechny recenze uživatele

Dokument má dost rychlé tempo, ale nejspíše jej tím chtěli tvůrci odlišit od jiných o 2. sv. válce, které občas dost uspávají kvůli moc rozhovorům válečných veteránů.... ()

Reklama

Reklama