Reklama

Reklama

Ovečka

(festivalový název)
  • Etiopie Lamb (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když otec malého Efraima musí odejít za prací, svěří synka příbuzným v horách. Chlapci je v novém domově jedinou útěchou ovečka, kterou si směl vzít s sebou. Horská obec ale bojuje s chudobou a hladem a život Efraimovy čtyřnohé přítelkyně je ohrožen. Navzdory svému věku je chlapec odhodlán udělat vše, aby ji zachránil. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (5)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek "Ovečka" funguje skvěle jako pohled na jinou zemi, na jiné prostředí, na jiné problémy. Koho by napadlo, že jednou bude řešit to, že nebude chtít, aby mu zabili jeho ovečku, to jediné, co má, ale co by mohlo nasytit chudou vesnici, která hladoví. Ne, my skutečně podobné problémy řešit nemusíme, a proto si ničeho nevážíme. ()

FrediaK 

všechny recenze uživatele

50. MFF KV: Mám rád pohledy na jiné kultury. Dozvědět se jak lidé ve světě žijí, jaké věci běžně řeší a čím se každodenně zabývají. I když se nejedná o dokument, přesně tenhle vhled do problémů v Etiopii film nabízí. Navíc vše příjemně ubíhá a je poctivě natočeno. Velmi dobrá divácká tečka za mou účastí na festivalu. ()

Zed70 

všechny recenze uživatele

Komentář vedlesedícího po filmu. Já: Některé filmy jsou zbytečně dlouhé... On: Spíš myslím že některé filmy jsou zbytečné. ()

sebii53 

všechny recenze uživatele

Film o kultuře, kterou tady nikdo není schopen pochopit a která by nebyla schopna pochopit naši. O kultuře, kde nemocnější je příroda, vzdělání se zdá být na škodu, protože ho ostatní nechápou, kde se všemožně drží starých tradic i když se zdají být neúčinné. Čekal jsem sondu do života odlišné kultury, kterou jsem dostal. Pokud bude příležitost, podívám se znovu. ()

Reklama

Reklama