Reklama

Reklama

Jurský svět

  • USA Jurassic World (více)
Trailer 1

Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky „vyhynulých" živočichů. Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace. Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), která ve zvířatech vidí především čísla. Na rozdíl od ní v nich biolog Owen Grady (Chris Pratt ze Strážců galaxie) vidí hlavně nebezpečí, zvlášť ve tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Události mu dají za pravdu, když se jeden z takových mazlíčků doslova urve ze řetězu a začne si vylepšovat jídelníček zaměstnanci parku a posléze také návštěvníky, mezi nimiž jsou také dva synovci Claire, kteří za tetou přijeli na prázdniny. Teď už nejde o vyšší tržby ani o udržení prestiže. Cílem všech začalo být holé přežití. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 849)

Ollivander 

všechny recenze uživatele

No. Začalo to celkem dobře. Snaha navázat na první Jurský park je vidět, a to jak hudebně, kdy nám nostalgicky pouští staré motivy (sice bez jakýchkoli úprav, ale proč ne), tak vůbec celkově uvedením do nového parku, který je trochu aktualizovaný do dnešní doby. Chris Pratt je sympaťák, Irrfan Khan jako nový Hammond taky v pohodě, zbytek postav nezajímavý. Pak nám začíná zápletka. Dinosaurus "záporák", o kterém se toho zpočátku záměrně moc nedozvíme, se nám celkem chytře předvede. Jenže když se začne rozjíždět akce, cosi se zvrtne. Ti, co na tom byli v kině, měli výhodu a nevšimli si toho, neboť dobře ozvučená akce na velkém plátně (u některých možná i ve 3D) jim pravděpodobně zatemnila mozek. Nevím, kdy jsem si poprvé uvědomil, že se vlastně koukám na hroznou chujovinu, ale nejspíš to bylo v momentě, kdy se z velociraptorů (vzpomeňme si na jejich dokonalou scénu z prvního dílu), stali stopařští psi. A dál už to bylo jen horší. Přidal se k tomu i tyranosaurus, který nedoběhne ženskou běžící na podpatcích (ale možná se v kinoverzi stihla přezout - pokud ano, na blue-ray to vystřihli) a dokonal to úplný závěr když už je po všem, kdy se tyranosaurus s velociraptorem poplácají po zádech, řeknou si: "Tak zas někdy, ale teď už musím běžet" a velociraptor opravdu odběhne, jako kdyby mu za rohem ujížděl autobus. Uf! Alespoň, že při závěrečných titulcích opět pustí nějaký ten úryvek z hudby prvního dílu, a já si tak vzpomněl, že začátek celkem ušel, a odvrátí tak hrozbu udělení odpadu! Hudba (Michael Giacchino): Byla tam vůbec nějaká? Já si jen pamatuju, že tam hráli kousky z jedničky. ()

Maza2222 

všechny recenze uživatele

Paráda! O tom, jak vlastně vznikl jurský park. Herecké výkony super, příběh geniální a dinosauři dobrý. Akce zde bylo plno <----Tyhle typy filmu já miluju. Na prvni jurský park ale nemá. ()

d-nao odpad!

všechny recenze uživatele

Ľahko stráviteľná jednohubka, kde som druhý deň celkom zabudol o čom ten nezmysel vlastne bol. Jedna samoúčelná scéna strieda druhú, ešte nelogickejšiu (miliardár končiaci pilotný kurz o dva dni, velociraptor poslúchajúci na povel, americký puberťáci vyrastajúci na hrách od Xboxu na počkanie spojazdnia ľavou zadnou 20 rokov odstavený Jeep, ženská v lodičkách behá 100km/hod, zlý ľudský záporák musí celému svetu oznámiť svoje temné ciele, ku koncu hlavný klaďas neváha obetovať svojich milovaných velociraptorov a samozrejme nezabúdajme na nosný pilier celého filmu v podobe megarexa s IQ vyšším, než mal Einsten, ktorého dostane spolupráca T-rex & Delta a megaryba!). Postavy naviac tak nesympatické, kebyže prežije na konci len upratovačka, nikomu to nevadí. Tie 5* hodnotenia môže dať len... ()

Krastom 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nepovedenou napodobeninu Jurského parku a příjemné překvapení! Jurský svět měl, zápletku, náboj a bavil mě od začátku až do konce. Možná se na něj v budoucnu ještě někdy podívám. ()

Mckay 

všechny recenze uživatele

Návrat ke starým kořenům a povedlo se !!. Park je krásnej a vypadá uvěřitelně , ale ta vodní nádrž jak je tamten vodní dinosaurus tak vypadá dost nedomyšleně (lidi jsou moc blízko a nejsou chráněný) a ještě mi moc neseděl hlavní dinosaurus byl inteligentnější než moje bývalá učitelka na matiku, ale jinak je vše ok a strášněěěěěě se mi líbilo Tyrexovo vítězství a vůbec jeho nástup a koneční vítězný řev no prostě krása. 80% ()

Orbeek 

všechny recenze uživatele

Tak mě díky synovi a s ním několikerém shlédnutí spoustu scén (a postav) velmi kultovatí.....Po 3D IMAX audiovizuálních extatických orgiích se JW stává prvotřídním opakovaným rodinným "tetelením se" ; ) "To je teta Claire?!" / "No, tak se jen držte za ruce..." / "Tohle mámě nikdy neříkejte!"/........ ()

Drslw 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, príiš ploché a nelogické v každej scéne... Okamžite idem pridať jednu hviezdičku Jurskému parku - a to ma dinosaury doteraz nijak nebrali. Dnes sa už asi nedá natočiť blockbuster bez šialených efektov... škoda, no. Stačilo pridať len štipku realistickosti a bol by to neskutočný trhák, že by sa aj Hitchcock v hrobe mrvil od závisti. Herecké výkony boli OK, kamera a obrázky paráda (safari dokázal doteraz do nepozerateľnosti dosťať iba Rapoš s treťou fontánou), škoda toho výsledného dojmu. Fakt škoda... ()

Rain.mann 

všechny recenze uživatele

Tak samozřejmě film pro malé děti, nebo pro dospělé i IQ pod 15. Nechápu , že je v červených číslech. A opět už tradičně dává český dabing filmům nový rozměr. Český dabing dělá ze sračky ještě větší sračku tím, že hlasy dabérů jsou tichounce nahrané, jakoby měli mikrofony ve studiu sto metrů od tlamy a zvuky z filmu jsou nepřiměřeně hlasité. Když na ovladači musíte každých 10 sekund měnit hlasitost ze stupně 80 na stupen 15, tak filmy kolikrát ani nedokoukáte. Zlaté časy dabingu před listopadem 1989. Dnešní český dabing a jeho ozvučení a jeho režie je možná nejhorší na světě. Viděl jsem několik filmů v němčině a to je nebe a dudy v porovnání s češtinou. Na nadabování do češtiny se po technické stránce se angažují naprostí diletanti a neschopní amatéři. Český dabing = odporný dabing !!!!! ()

Amigabyk 

všechny recenze uživatele

Vděčná klasika o dinosaurech.Dinosauři mají jako vždy co nabídnout.Nálety Pterodaktylů na turisty byl fakt něco.Zahráno podle mého názoru perfektně. Ale co mě dostalo, hlavní hrdinka v lese v botách na jehlách s kverem v ruce. To bylo maso :D ()

eMejla 

všechny recenze uživatele

Na prvním parku jsem byl ještě jako mladý nadějný a perspektivní chlapec, byl jsem tedy dost natěšený z megalomanských scén v traileru. Film jako takový není úplně špatný. Je plný klišé a stupidních rozhodnutí. V původním parku celou tu eskapádu způsobilo sviňské počasí a přehnané sebevědomí "inženýrů" ovládnout cokoliv, včetně prehistorických monster. V Jurském světě už jsou mouchy vychytané a zábavní park vydělává prašule. Jenže kapitalista chce vydělat víc, a proto zaúkoluje šílené vědce stvořit mutanta, který pak "nečekaně" začne dělat bordel. To celé podkresluje série debilních rozhodnutí všech zůčastněných a absurdní načasování jednotlivých zvratků. "Hele, utekl nám supernebezpečný dinosaurus, jdeme se podívat do klece jestli ho tam nenajdeme... Párkrát jsem nakrmil raptory krysama a proto je dokážu ovládat, a ačkoliv mě málem sežrali, pojdmě je použít jako zbraň...Máme sice na vrtulníku kulomet, ale proč ho nepoužít, až budou všichni vojáci sežraní, že?...no a pak ten vrtulník stejně sundají splašení pterodaktylové..." Pratt je sice drsný jak smirkový papír, ale dá se na to dívat. K ruce má nesympatickou nehereckou pizdičku a hrdinně zachraňují dva neposlušné spratky. Vince D´Onorfio je můj oblíbený "oblek z Edgara" a dává filmu šmrnc. Závěrečná dvacetiminutovka je řádně epická a dává zapomenout na všechny ty předcházející blbosti. Za mě lepší průměr. ()

baronGrga 

všechny recenze uživatele

Hujer jurské série Jurassic World se úpěnlivě pokouší vlichotit se fanouškům všudypřítomnými odkazy na jedničku, ovšem přes veškerou snahu se celkovým dojmem blíží spíše Ztracenému světu. Za raptoří ocas přitažené akční scény a těžkopádné úvahy o střetu civilizovaného lidstva se zvířecí říší již nenechávají prostor pro hororovou stránku ještěří revoluce, a tak jediné strachy, které divák zakusí, jsou ty, jak dlouho ještě bude muset sledovat dvojici hlavních hrdinů, kteří jsou jen o trochu sympatičtější než ptakoještěr usilující o společný tandemový let. 55 % ()

Modano 

všechny recenze uživatele

Po průserech, kterými ve většině případů bývají "stodvacáté" díly, mě tohle hodně uspokojilo, ačkoliv jsem od toho měl poměrně vrtkává očekávání. Chris Pratt se nejen vyšvihl fyzicky, ale i herecky a představuje se jako nástupce(tehdy pro mě impozantního) Sama Neilla. Je tam všechno, co by měl správný film s prehistorickými ještěry mít. V jakožto spíše oddechovém filmu se zde objeví vtip, trikově to taky nemá chybu, prostě se to skvěle vyrovná jedničce. Tím pádem bych tenhle film nazval logickým, správným a podařeným krokem. Nicméně mám obavy, že další díl ode mě dostane spíš zaporné hodnocení, protože si nedokážu moc představit o čem by to mělo být. O "zoo pro dinosaury", jasně. Ale tak chápeme se. ()

aneta105 

všechny recenze uživatele

Nikdo nedával Jurskému světu velkou šanci na úspěch, a ani já ne, proto jsem své ambice ke sledování tohoto filmu neměla. Ale při dokoukání jsem už věděla, že se mi to líbilo víc než všechny Jurské parky dohromady. 80% ()

Scoobys 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že dinosauři ve 2h filmu nabytém akcii, dobře napsaným scénářem nikdy nezéstárnou. A proto si nový díl zaslouží 5/5. ()

Lanco 

všechny recenze uživatele

Jurský park 1 - pre maloletých/ mentálne nedorastených. SPOLILERY!!!! Tak mi pripadal film od začiatku do konca- romanca, opakované scény s vodným dinoaurom ako vždy z času na čas vyskočí z vody iba tak, aby uplne rovnakým spôsobom zožral 3x za film niečo. Nesmrteľnosť hlavného zlého dinosaura je dotiahnutá do dokonalej trapnosti - bol to mix Predátora, Tonyho Starka a Stevena Seagala a vedel ešte tak cca o 2 triky viac - menovite: splývanie s okolým, super inteligencia, manipulovanie s vlastnou teplotou tela, komunikovanie s inými dinosaurami, nastražovanie pascí, zabíjanie zo športu.... to vážne?! :) keby mal film o 10 minut viac, tak si postaví vlastné zbrane , raketoplán a opraví teóriu chaosu. Film stojí na trikoch a svižnom tempe, ale Jurský park by si zaslúžil naozaj lepší scénar. Filmy sa vedia robiť komerčne, ale pritom inteligentne (Marvel universe) . ()

Vaelor 

všechny recenze uživatele

Naprosto tupý film, jehož gradace hlouposti, jak už to tak bývá, stoupá úměrně s blížícím se koncem filmu, až do chvíle, kdy sledujeme naprostou erupci slabomyslnosti autorů tohoto filmu. Je to tak dementní, že to vydělalo 1,6 miliardy. Úžasný. Tomuto filmu chybělo zapracovat už jen nějaký draky, lesby, "neutrální pohlaví", Putina coby záporáka a pár super hrdinů... jo počkat, ten tam vlastně byl. Ale i Star Lord se může jít směle zahrabat před zrzkou, která dokáže na podpatcích utéct T-Rexovi. Nevím, jestli celý film brali tvůrci s nadsázkou (v což doufám) nebo to mysleli opravdu vážně, ale nejspíš mi to je jedno. Viděl jsem ten film až dnes a musím konstatovat, že do dnešní Ameriky skvěle zapadá a divím se, že nevydělal ještě o miliardu víc. Ta země je prostě v řiti. ()

fajntomas odpad!

všechny recenze uživatele

Ten film jsem z obav dlouho odkládal... Vlastně mi ani tak nevadí že je bez děje a je to vlastně jen shrnutí těch předchozích a ta jejich domluva, vojenský podtext,... Ale sednout do terénního auta a na motorku a následovat zvířata po džungli? Nemít zbraň co ho sejme, natož(po těch zkušenostech z předchozích let) třeba OBOJEK?!!! Kokotina. ()

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Třetí Jurský svět až v roce 2022

Třetí Jurský svět až v roce 2022

07.10.2020

Odklady zásadních filmových premiér tenhle týden bohužel nekončí. Po odsunutí Bonda, Duny, několika DC filmů a Rychle a zběsile 9 (z dubna na květen) teď studio Universal posunulo také premiéru… (více)

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

23.06.2020

Colin Trevorrow teprve dokončuje třetí Jurský svět s podtitulem Dominion, koronavirus mu totiž přerušil produkci a jemu tak zbývá ještě několik dní natáčení. Mezitím už ale vymyslel koncept pro svůj… (více)

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

24.05.2020

S blížícím se třetím dílem blockbusterové franšízy Jurský svět, jenž tentokrát ponese název Jurassic World: Dominion, by se mohlo leckomu zdát, že se nová dinosauří trilogie chýlí ke konci. Tvůrci… (více)

Reklama

Reklama