Reklama

Reklama

The Madmen of Mandoras

  • USA Madmen of Mandoras (více)

Recenze (4)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V Mandorasu (fiktivní jihoamerické zemi) existuje skupina vojenských fanatiků, která hodlá vypustit smrtonosný plyn a přinést tím zkázu celé zeměkouli. Aby toho nebylo málo, za vším stojí hlava samotného Adolfa Hitlera, která je po prohře ve druhé světové válce zakonzervovaná ve skleněné nádobě. A jeden z nejbizarnějších dobrodružných filmů historie může začít. Co dodat? Je to opravdu hrozivá podívaná, a to ve všech významech toho slova. Ve své podstatě nedokončený film nabízí totálně brakový příběh s naprosto neuspokojivým provedením. Nějakou náhodou se zde objevil prvotřídní kameraman Stanley Cortez (Skvělí Ambersonové, Tajemství za dveřmi, Most u Remagenu), ale to je tak vše, jinak jsou zde strašní herci, nicotný scénář a pochybná režie. A co víc, ani ten třeskutě vtipný potenciál není plně vytěžen! Hitlerova hlava za celý film z neznámého důvodu skoro vůbec nepromluví (výjimkou budiž jediná hláška: „Mach schnell! Mach schnell!“ - scenárista zřejmě německy víc neuměl). Jak řekl Joe Dante: „Možná to ani není ten úplně nejlepší film o Hitlerově hlavě ve skleněné nádobě,“ ale určité kouzlo tenhle brak má a rozhodně stojí za vidění. Pokud jste tedy fanoušci obskurních béček. ()

PanCitron odpad!

všechny recenze uživatele

Nuže odmyslete si ty nověji natočené záběry z They Saved Hitlers Brain a nejenom, že vám stále zbyde stejně strašná krávovina, nýbrž i původní nedotočený film The Madmen of Mandoras. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pred 60timi rokmi sa vedeli diváci zrejme lepšie baviť, ako dnešné zombie publikum. Takáto pocta filmovému remeslu a priemyslu ako celku, sa len tak nevidí. Možno po fláme, možno počas horúčok vzniknutý biják, ktorý dáva významu dobrodružný sci-fi ( horor thriller ? ) úplne iný význam. Ak ste začínajúci filmový fajnšmeker, neváhajte, ak ste odrastený a zatiaľ vám to uniká, tak takisto. ()

Reklama

Reklama