Reklama

Reklama

Malá dívenka Hotaru se ztratí v lese, o němž se vypráví, že se v něm vyskytují zvláštní bytosti. Jedna taková bytost se před ní objeví a z lesa ji vyvede. Laskavý zachránce se jmenuje Gin a kromě masky na něm nic zvláštního není. Nebo vlastně je: dotkne-li se ho nějaký člověk, tak nadobro zmizí. I přes tento nedostatek se mezi Hotaru a Ginem vytvoří pouto, které časem sílí i bez fyzického kontaktu. (Ne4um)

(více)

Recenze (58)

novoten 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se bál, že celý příběh může skončit jedinou možnou scénou. A pak právě ta scéna přišla a měla v sobě tolik proudících emocí, že jsem se v ní s radostí utopil. Drobná letní povídka, která díky příjemné jednoduchosti a lidskosti hřejivě dojímá ještě dlouho po svém skončení. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Dívka, o níž se mnoho nedozvíme, si během letních prázdnin u strýčka najde v lese prázdninovou lásku, strašidlo (jókai), jež má podobu člověka a také se diváku nepřiblíží. Každý rok se scházejí, procházejí se lesem a jednou zavítají na slavnosti strašidel, které vypadají stejně jako ty lidské. A pak se stane něco, co by mělo být dojemné. Motiv jókai je tu tedy téměř zbytečný a romance se jím jen snaží zakrýt svou tuctovost. Navíc tak činí po dobu dvojnásobně dlouhou, než by bylo vhodné. 3/10 ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Spousta přesně odměřených ingrediencí umí v tomhle nádherně animovaném příběhu o prázdninovém těšení se do lesa plného démonů s průvodcem Ginem rozesmát i rozesmutnit. Zasloužilo by si to delší stopáž, ale i rozvinutější vyprávění. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Lehké, jednoduché, okouzlující... Jsem velmi rád, že byla zachována délka jen lehce přesahující 40 minut, která je má oblíbená, nic se zbytečně nenatahuje a příběh si může plynout lehoučkým tempem aniž by začal nudit. Tohle se jednoduše povedlo, skoro až lyrický příběh dokáže navodit krásnou atmosféru (čemuž dosti pomáhá překrásná animace) a když ne příběh, tak závěrečná píseň doufám nenechá chladným i toho největšího cynika. Snad jen trošku víc zcela skvostných duchů bych přidal. A teď si jdu znovu pustit závěrečnou písničku. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, když se nechce nad něčím přemýšlet, akce by byla moc rušná a drama moc smutné. Ukazuje se zde již zdařilé téma duchů, kteří jsou na lidi hodní a spíše jim pomáhají. Začátek je i celkem zábavný a konec krásný. Asi není co vytknout. Kdyby to mělo delší stopáž, tak by to chtělo nějaký rozvernější příběh a to by už nesplnilo tu oddychovku, kterou zde dostaneme. 80% ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Pěkný a jednoduchý příběh o jednom ne tak úplně obyčejném kamarádovi z lesa, jenž snad ani nešel zpracovat lépe. Krásné jak po vizuální, tak i hudební stránce, skvěle opředeno tím tajemným kouzlem japonských lesů a duchů, kteří nemusí stát vždy jen na té špatné straně. Nečekejte žádný složitý příběh, kde byste byli nuceni naplno zapojit mozkové závity – tohle je vyloženě odpočinková, uklidňující záležitost na jedno odpoledne, která vás uvede do pohodového rozpoložení a odvane vaše myšlenky far far away do japonských lesů. Jak už uvedl balone, s nímž vlastně naprosto ve všem v jeho komentáři zmíněným souhlasím, tady tvůrci podle mě zvolili správně, když snímek pojali jen jako tříčtvrtěhodinovou podívanou. Kdyby to mělo být jakkoli roztahanější, tak bych si aspoň přál přidat trošku víc mytologie do příběhu, protože jinak by mě to mohlo už nudit a být tak trochu nadstavovanou kaší. Tři čtvrtě hodinky byl čas tak akorát na to, abych si užil vše, co mi mohl snímek nabídnout. Ale stejně jsem si nejvíc užil hudbu – hned několikrát jsem si některé skladby z tohoto snímku pustil. Proto dávám 4*, protože jsem se kolikrát přistihl, že si více užívám hudbu než to, co se děje na obrazovce, přece jen to byla jen jednoduchá oddychovka, u níž bylo jasné, jak skončí. Ale jsou to hodně silné 4*, takže kdyby se tu hodnotilo stupnicí 1-10, dal bych 9 ;) ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Hotaru tráví letní prázdniny u svého strýce na venkově a jednoho dne zabloudí v lese, kde žijí horští bohové a lesní duchové. Zjeví se jí duch Gin a pomůže jí dostat se domů, ale nesmí se ho dotknout, protože by jinak přestal existovat. Hotaru se svým novým kamarádem tráví každé další prázdniny... Krásně strávených čtyřicet minut v poklidné atmosféře lesa. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Anglický překlad názvu: Into the Forest of Fireflies' Light. ■ Film, který se vyrovná Miyazakiho tvorbě nebo tomu, co dělá Makoto Shinkai. Jednoduchý, zpětně vyprávěný příběh přátelství přerůstajícího v lásku mezi dvěma bytostmi, které se nesmí dotknout. Dostačujících 45 minut. Krásná hudba (doporučuji http://www.youtube.com/watch?v=Q7xHV8uvYLY). ■ Lesní svatyně zobrazená v anime (i v původním manga) doopravdy existuje. Jmenuje se Kamishikimi Kumanoimasu Shrine a leží v prefektuře Kumamoto na ostrově Kjúšú. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Další japonská jednohubka, kterou jsem s chutí spořádala a tentokrát jsem cynicky ani slzu neukápla... no tak dobře, oči se mi v závěru zaleskly, ale udržela jsem se. U těchto filmů víte, jak skončí, co od nich můžete čekat, ale stejně vás potěší, protože jsou jednoduše krásné, a pokud máte štěstí a seženete verzi s titulky, tak si zároveň můžete vychutnat japonštinu :-). ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Začátek super, uprostřed nic a zničeho nic přijde uspěchaný předvídatelný konec. Spousta věcí nijak neposouvá a neprohlubuje příběh a je to použito samoúčelně. I když film prakticky žádný děj nemá. V jedné větě by šlo převyprávět celých 45 minut. Příjemně lyricky plyne, nálada a city se postupně přelévají, ale člověk neví proč. Je to člověk a duch, o kterých nic nevíme, netušíme, proč se mezi nimi vyvinul ten vztah a chemie nefunguje. Je krásné sledovat jak jsou na festivalu spojeni kusem látky jako na rande. Je to romantické, hezky se na to kouká, ale jen pasivně přijímáme že něco nějak je, bez možnosti pochopit cokoliv. Poznat jejich osobnosti, povahy, myšlenky, city... Je to krátké a pro tu atmosféru a krásnou animaci nelituji, že jsem Hotarubi no mori e viděl, ale odfláknuté zpracování závěru všechno hezké zkazí. Té holce setkání s ním zkazilo život. Nebýt tam dějově úplně zbytečná část z města, kde mimo léto žije, tak přijdeme o to jak nepoužitelná a mimo je. Když není v létě s ním, tak vůbec nevnímá, co se kolem ní děje. Děsivé. SPOILER ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekala, že mě tento krátký film tak okouzlí. Začalo to překrásnou animací, přidala se nádherná hudba, poutavý svět různých bůžků a svěží humor, který mě mnohokrát rozesmál, k tomu se přidružil zajímavý příběh a nakonec byl film zakončen dojemným koncem, jenž vezme za srdce. Zkrátka moc příjemná necelá hodina a smutek, že takových filmů není více... ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

SPOILER -> Nemusel umřít.. <- SPOILER I přes to, že z neznámého důvodu mi tu byl 3x smazán komentář, zkusím napsat další.. Romantika, která rozhodně neurazí žádného sado-masochistu, který si libuje v zálibě, které se říká mlácení dětí.. Vím, že se ho nesměla dotknout, ale když někoho milujete, zachráníte ho, i když by vás to mělo stát život.. A to myslím vážně, to děvče mohlo několikrát zemřít. Tento film mě vůbec nenadchl a doufám, že můj komentář už smazán nebude. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Magické...a tím nemyslím jen křehké pouto mezi Hotaru a Ginem, ale i samotný les, který je krásnou animací doveden málem k dokonalosti, tak živoucí, že jsem téměř cítila každý lísteček na stromech, každý závan větru. A i když tento citlivý snímek musel skončit, tak jak skončil, můj smutek má takovou poetickou příchuť. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Keď mala Hotaru 10 rokov, stratila sa v lese, v ktorom podľa legiend žijú démoni. Hotaru na takéto veci neverí, až do doby, keď stretne jedneho z nich Gina a vytvorí si s ním silné púto. Od tej doby les návštivuje každé letné prázdniny, pretože sa Gina nemôže dočkať. Avšak má to jeden háčik - keď sa ho dotkne človek, navždy zmizne z povrchu zemského. A tak sa musí Hotaru zmieriť s tým, že s milovanou osobou nemôže naviazať fyzický kontakt. To sa však ale začína pomaly meniť a Hotaru má stále väčšiu chuť sa ho dotknúť. Celkový dojem: Priznám sa, že tomuto krátkemu filmu som sa veľmi dlhú dobu vyhýbal aj napriek tomu, že mi o ňom povedalo už veľké množstvo ľudí. Je to z dôvodu toho, že obecne nemusím filmy, knihy ani nič podľa legiend, v ktorých ešte dokonca vystupujú prehnane mladé postavy, ktoré sa zamilujú do nejakých nenormálnych čarovních ľudí, ktorí sú ešte dokonca o niekoľko rokov starší. Toho však veľmi ľutujem, keďže som dostal naozaj krásny príbeh plný lásky a priateľstva medzi dvoma postavami, ktoré sú však veľmi smutné kvôli tomu, že sa nemôžu dotknúť toho druhého. Ja som si hneď obľubil obe postavy, ich púto a vlastne všetko z celého filmu z čoho vedie hlavne nádherný vizuál a hudba k tomu. Jediná vec, ktorá trochu skazila môj dojem z filmu a prečo som vlastne nedal 100% keď na to naozaj malo, bola tá, že mi koniec prišiel taký bezduchý a rýchly. Proste mi to prišlo, ako keby s tým tvorcovia nechceli ďalej štvať a tak to jednoducho všetko natlačili do pár minút, aby to už mali za sebou. Aj keď som dal ,,len" slabých 5 hviezd, nedokážem dať menej, pretože ten film je naozaj krásny a myslím, že by som ho mohol kľudne pustiť aj každému. Moje hodnotenie: 90% ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Asi po třech letech si to pouštím znovu, a i když momentálně neslzím, tak se opět nad tímto něžným snímkem rozplývám. Jednoduše, citlivě a s grácií vytvořené anime. Ačkoliv je Hotarubi no mori e film krátký, dokáže dostatečně zaujmout a nepůsobí neosobně jako spousta mnohem delších. Určitěl si jej v budoucnu plánuji pustit znovu. Občas je v jednoduchosti síla. Zde to platí dvojnásob. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Roztomilá, zábavná i dojemná romantická pohádka o dospívající dívence a jejím neobvyklém příteli. Krásná animace a soundtrack, sympatické postavy, příroda, japonská mytologie. Ani jsem nečekala, že se mi to bude tak líbit. 8,5/10 ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Opravdu nádherný pohádkový příběh - zábavné, plné něhy, pohody, krásné přírody (parádní animace), romantiky a lásky. Hotaru byla kouzelná jako malá dívenka i dospělá slečna, zejména když dostávala klackem po palici, hodně jsem se nasmál :-) Krása! ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný a dobre prerozprávaný príbeh má jednu chybu, ale len jedinú chybu. Chybou je to, že je krátky a pre mňa je ten čas nedostatočný na to, aby som si vypracoval kvalitný vzťah k jednotlivým hrdinom a uveril im všetko čo sa tam deje. Áno je to trochu predostreté z rýchlika, všetci tam rýchlo starnú a ja by som chcel proste viac to je celé. Dalo by sa totiž s toho urobiť jeden dlhší príbeh, ktorý by ma potom na konci dal na kolená, že by som silno plakal. Tento príbeh je napriek tomu dostatočne silný a kladie sa dôraz hlavne na dvojicu hlavných aktérov (na iných nie je čas). Mám v podstate rád zameranie na dve osoby a nebolo tam nič iné otvorené a tak som vlastne spokojný aj s koncom a teda vyvrcholením. Nepáčilo sa mi aj to, že na konci je to odrazu ako keby "šokovo" ukončené, ale to je môj subjektívny názor a nie je to chyba. Hudba je použitá adekvátne a pôsobí nerušivo (klavír, husle a tak podobne), Príbeh pekný a trocha smutný no, ale to je životná realita. ()

Reklama

Reklama