Reklama

Reklama

Malá dívenka Hotaru se ztratí v lese, o němž se vypráví, že se v něm vyskytují zvláštní bytosti. Jedna taková bytost se před ní objeví a z lesa ji vyvede. Laskavý zachránce se jmenuje Gin a kromě masky na něm nic zvláštního není. Nebo vlastně je: dotkne-li se ho nějaký člověk, tak nadobro zmizí. I přes tento nedostatek se mezi Hotaru a Ginem vytvoří pouto, které časem sílí i bez fyzického kontaktu. (Ne4um)

(více)

Recenze (58)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Další japonská jednohubka, kterou jsem s chutí spořádala a tentokrát jsem cynicky ani slzu neukápla... no tak dobře, oči se mi v závěru zaleskly, ale udržela jsem se. U těchto filmů víte, jak skončí, co od nich můžete čekat, ale stejně vás potěší, protože jsou jednoduše krásné, a pokud máte štěstí a seženete verzi s titulky, tak si zároveň můžete vychutnat japonštinu :-). ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

SPOILER -> Nemusel umřít.. <- SPOILER I přes to, že z neznámého důvodu mi tu byl 3x smazán komentář, zkusím napsat další.. Romantika, která rozhodně neurazí žádného sado-masochistu, který si libuje v zálibě, které se říká mlácení dětí.. Vím, že se ho nesměla dotknout, ale když někoho milujete, zachráníte ho, i když by vás to mělo stát život.. A to myslím vážně, to děvče mohlo několikrát zemřít. Tento film mě vůbec nenadchl a doufám, že můj komentář už smazán nebude. ()

Reklama

Hromino 

všechny recenze uživatele

Pěkný a jednoduchý příběh o jednom ne tak úplně obyčejném kamarádovi z lesa, jenž snad ani nešel zpracovat lépe. Krásné jak po vizuální, tak i hudební stránce, skvěle opředeno tím tajemným kouzlem japonských lesů a duchů, kteří nemusí stát vždy jen na té špatné straně. Nečekejte žádný složitý příběh, kde byste byli nuceni naplno zapojit mozkové závity – tohle je vyloženě odpočinková, uklidňující záležitost na jedno odpoledne, která vás uvede do pohodového rozpoložení a odvane vaše myšlenky far far away do japonských lesů. Jak už uvedl balone, s nímž vlastně naprosto ve všem v jeho komentáři zmíněným souhlasím, tady tvůrci podle mě zvolili správně, když snímek pojali jen jako tříčtvrtěhodinovou podívanou. Kdyby to mělo být jakkoli roztahanější, tak bych si aspoň přál přidat trošku víc mytologie do příběhu, protože jinak by mě to mohlo už nudit a být tak trochu nadstavovanou kaší. Tři čtvrtě hodinky byl čas tak akorát na to, abych si užil vše, co mi mohl snímek nabídnout. Ale stejně jsem si nejvíc užil hudbu – hned několikrát jsem si některé skladby z tohoto snímku pustil. Proto dávám 4*, protože jsem se kolikrát přistihl, že si více užívám hudbu než to, co se děje na obrazovce, přece jen to byla jen jednoduchá oddychovka, u níž bylo jasné, jak skončí. Ale jsou to hodně silné 4*, takže kdyby se tu hodnotilo stupnicí 1-10, dal bych 9 ;) ()

Blowler 

všechny recenze uživatele

Krásný jednoduchý příběh o vyvíjejícím se vztahu mezi dívkou a lesním duchem, kteří se nemůžou dotknout. Nádherná hudba na začátku a na konci je místy vyplněna, pro mě nepochopitelnou, harmonikovitou hudbou, což je ale jediná vráska tohoto krátkého snímku. Animace je jednoduchá, ale neurazí. Vizuální stránka je v tomto případě druhotná. Příjemná třičtvrtě hodinka. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Hotaru tráví letní prázdniny u svého strýce na venkově a jednoho dne zabloudí v lese, kde žijí horští bohové a lesní duchové. Zjeví se jí duch Gin a pomůže jí dostat se domů, ale nesmí se ho dotknout, protože by jinak přestal existovat. Hotaru se svým novým kamarádem tráví každé další prázdniny... Krásně strávených čtyřicet minut v poklidné atmosféře lesa. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Lesní svatyně zobrazená v anime i v původním manze doopravdy existuje. Jmenuje se Kamishikimi Kumanoimasu Shrine a leží v prefektuře Kumamoto na ostrově Kjúšú. (Jirka_Šč)
  • Jedná se o druhé dílo autorky předlohy, které režisér Takahiro Ōmori adaptoval. Prvním byl seriál Natsume yūjinchō (od r. 2008). (Hromino)
  • Snímek je adaptací stejnojmenné mangy od Yuki Midorikawy. (Hromino)

Reklama

Reklama