Reklama

Reklama

Příběh vědy

(seriál)
  • Velká Británie The Story of Science (více)

Obsahy(1)

Každý okamžik každého dne prožíváme ve světě, který utvářela věda. Každý díl tohoto seriálu začíná jednoduchou otázkou, kterou si může položit každý z nás. Poté uvádí diváka do minulosti, v níž objevuje lidské příběhy, a oživuje převratné experimenty mužů a žen, kteří při hledání odpovědí změnili svět. Dozvíte se, jak věda přišla na to, z čeho jsme stvořeni, odkud pocházíme a co je za hranicemi našeho světa. Uvidíte, jak odhalila skrytá tajemství přírody, jak poskytla sílu, která vedla k pádu králů i císařů, a jak dokázala uvolnit netušenou energii z nitra naší planety. Je to příběh o tom, jak historie stvořila vědu a věda historii, a jak myšlenky, které z toho vzešly, ovlivnily moderní svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

lareinna 

všechny recenze uživatele

Dynamicky natočený dokumentárny film, ktorý nádherne spája históriu so súčasnosťou. Každá časť (6. častí) má čo ponúknuť a pre mňa je to skvelo strávený čas a kopec zaujímavých informácií. Na takéto dokumenty nedám dopustiť.. ()

belinko 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dokumentárnych seriálov, z ktorých si informácie, ktoré mi povedia i zapamätám, lebo ich podajú spôsobom, pri ktorom ich nezapamätať si nejde... ()

Reklama

Evander 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentů jaké jsem kdy viděl. Skvěle zpracovaný, poutavý, obsahující názorné ukázky experimentů a umně zasazený do odpovídající části historie. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený seriál, který začne u historie, dokonce někdy i okultních záležitostí, aby pak sledováním postupného vývoje jsme zjistili, k jakému současnému vynálezu to vedlo. Vše jazykem pro lidi, kteří nemají vědecké vzdělání, zajímavě a skutečně dynamicky. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama