Reklama

Reklama

Královský víkend

  • Velká Británie Hyde Park on Hudson (více)
Trailer 1

Vtipné a téměř pravdivé vyprávění o jednom víkendu v životě prezidenta. Je nádherný letní víkend roku 1939 a americký prezident Franklin Delano Roosevelt má na svém venkovském sídle plné ruce práce. Už zachránil zemi před hospodářskou krizí a v čele lidstva se brzy vydá do hrdinské války. Ovšem za touto fasádou se skrývá člověk, dokonce i s jistými slabinami, jak se přesvědčí mladá Daisy, která pana prezidenta zaujala. A aby toho nebylo málo, možná že se sem chystají také britský král s královnou, jejichž návštěva by mohla změnit chod dějin. (Filmbox)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (68)

novoten 

všechny recenze uživatele

Úsměvná story, která by dokázala rozsvítit den, kdyby si sama nepodtrhla nohy. Laura Linney je i před padesátkou kouzelná a Bill Murray si bez zaváhání krade celý Hyde Park pro sebe, ale nevyrovnanost jednotlivých epizod a nevěrohodná finální melodramatičnost mi nedovolují jít výš. A vzhledem k tomu, jak snaživě se Roger Michell snaží spojit politické narážky s romantikou, mě to i upřímně mrzí. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to nebo byla půlka filmu o tom, jestli král Velké Británie bude jíst na pikniku hot dog nebo ne? A druhá půlka o tom, jaký byl Roosvelt všivák a děvkař? Upřímně o nic jiného tam fakt nešlo. Takže kdo chce vidět pouze lehce pobavující snímek o ničem, ovšem se skvělými herci, tak go for it! Jinak královský pár byl stejně nejlepší... koktající Bertie (byla jsem jediná, kdo jeho výkon stále srovnával s Firthovým Bertiem? Je fakt, že sice po herecké stránce Samuel West tolik nezaválel, ale na druhou stranu jsem mu toho ustrašeného krále, který se bojí, že není dost dobrý, věřila více.) aka Jiří VI. a jeho žena Alžběta a jejich neustálý údiv a pohoršení nad vším. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu zvláštní film. Historické setkání na nejvyšší úrovni se tu proměnilo v červenou knihovnu, která je vyprávěná z pohledu objektivně vzato nejméně zajímavé postavy. A funguje to z velké části díky soustředěnému, byť nenápadnému, hereckému výkonu Laury Linney. Jasně, výraznější je tu Bill Murray, a to je pro film také v pořádku, přesně tak to mělo být. A vzhledem k důvodu návštěvy anglického královského páru v Americe je film až překvapivě apolitický. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

(můj komentář č. 600) Cinema City Anděl - Po skončení filmu v kině jsem měl rozporuplné pocity. Říkal jsem si, že to nebylo špatné, ale na můj vkus to nemělo vůbec tempo a celý film byl takový "lehký". Po 2 hodinách jsem se ale zamyslel ještě jednou a zjistil jsem, že právě v té "lehkosti" je kouzlo celého snímku. Protože nač vždy vykreslovat vše do nejmenších detailů, když stačí náznak a divák to pochopí? Královský víkend prostě pohodově plyne a Bill Murray vás baví, stejně tak, jako debaty o hot-dogách. Večerní rozhovor mezi králem a prezidentem, kdy poprvé hovořili tváří v tvář, u skleničky dobrého alkoholu, byla podle mého strašně příjemná scéna. 70% (with J.) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MUSÍME SI PŘIPOMÍNAT, ŽE KRÁLOVÉ A KRÁLOVNY NEJSOU LEPŠÍ NEŽ MY..... /// Koktavej král na vejletě v Americe. Na to, abych si z toho dělal prdel, to byla celkem vážná historická událost. …UVNITŘ SE KAŽDÝ CHOVAL CO NEJVYBRANĚJI… Ten film chce říct něco o vztahu mezi Daisy a Rooseveltem, taky je tam náznak říct něco vo …., ale sračky na to, páč jediný, co nakonec utkví v paměti je setkání krále a prezidenta. Díky jemnýmu humoru, střetu dvou ,,kultur“, ale hlavně díky fajn podanýmu setkání dvou chlapů. Za to dávám tři. To ostatní to k těm třem stahuje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Divadelní hru ,,Hyde Park-on-Hudson“ ani dopisy (a deníky) ukrytý pod postelí Margaret Lynch Suckley jsem neviděl. 2.) Chtěl bych blíž poznat jednoho americkýho (skoro)bigamistu. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Auto, ktoré Franklin D. Roosevelt (Bill Murray) riadi so špeciálnymi ručnými ovládačmi, je Ford Phaeton z roku 1936. (Spilvo)
  • Vo filme sa večera konala 10. júna 1939, a hoci to v ňom vyzerá, v skutočnosti tej noci spln nebol. (Spilvo)

Reklama

Reklama