Reklama

Reklama

The Carrie Diaries

(seriál)
Trailer 2
USA, (2013–2014), 18 h (Minutáž: 41–42 min)

Tvůrci:

Amy Harris

Předloha:

Candace Bushnell (kniha)

Hrají:

AnnaSophia Robb, Austin Butler, Ellen Wong, Katie Findlay, Stefania LaVie Owen, Brendan Dooling, Chloe Bridges, Freema Agyeman, Matt Letscher, Lindsey Gort (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Komediálny seriál o mladosti Carrie Bradshawovej (AnnaSophia Robb).  Píše sa rok 1984 a život 16-ročnej Carrie Bradshawovej nie je práve jednoduchý. Po smrti ich matky je Carriena mladšia sestra Dorritt (Stefania Owen) čoraz neovládateľnejšia a ich otec Tom (Matt Letscher) ledva zvláda bremeno zodpovednosti, ktorým je povinnosť vychovávať bez akejkoľvek pomoci dve tínedžerky.
Náročné chvíle Carrie uľahčujú jej priatelia: sladká a usilovná Mouse (Ellen Wong), sarkastická a sebaistá Maggie (Katie Findlay) a citlivý Walt (Brendan Dooling). Život na predmestí v Connecticute je však príliš jednotvárny nato, aby Carrie odpútal od jej každodenných starostí. Carrieiným jediným snom je dostať sa z mesta preč, a to aj vtedy, keď do školy príde nový výmenný študent Sebastian (Austin Butler), ktorý svojím vzhľadom aj správaním rýchlo upúta jej pozornosť a prinesie trochu života do ospalého mesta. Keď Tom ponúkne Carrie miesto stážistky v právnickej firme na Manhattane, dievča neváha a súhlasí. Svetlá a pozlátka New Yorku Carrie otvoria oči a zmenia jej pohľad na svet. Zdrojom jej inšpirácie sa stane Larissa (Freema Agyeman), štýlová editorka magazínu Interview, ktorá stojí v centre jedinečnej kultúry a stretáva sa s pozoruhodnými osobnosťami. Hoci majú priatelia a rodina v Carrieinom srdci pevné miesto, s Manhattanom, najdôležitejším "mužom" v jej živote, na ňu čaká láska na prvý pohľad. (Incantator)

(více)

Recenze (68)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

The Carrie Diaries je zvláštní úkaz. Cílovkou by pochopitelně měli být především fanoušci Sexu ve městě, Deníky se od nich ale liší prakticky vším, ať už feelingem, humorem či otevřeností, a tak zůstává prakticky jediným společným jmenovatelem Carrie Bradshaw, případně Manhattan. Osmdesátkový prequel o dospívání sexuznalé novinářky je víc než cokoli jiného nekonfliktní teen vztahovkou, která potěší sympatickým obsazením (AnnaSophia Robb je samozřejmě hvězda, ale velice rád jsem viděl i Freemu "Marthu Jones" Agyeman či Katie "Morsmordre" Findlay) a strašně pohodovým soundtrackem, pobaví fajn (byť všedními) příběhy a roztomilou módou a stylem, stejně tak všeljakými mylnými domněnkami (počítače vyjdou z módy, Golden Girls se určitě nechytnou!), ale zároveň taky zklame hardcore fandy "Sexu." Technicky vzato se o prequel jedná, bohužel to, co by mělo být jeho největší devízou, je taky největším kamenem úrazu. Carrie ze "Sexu" vyrůstala sama jenom s matkou, otec je opustil, když bylo Carrie pět let, Deníková Carrie vyrůstá s otcem a s mladší sestrou, a její matka zemřela na rakovinu. Dospělá Carrie se znala nejdřív s Mirandou a Charlotte, náctiletá ale nejdřív poznává Samanthu. Kiksů je v seriálu bohužel víc, a proto, i když jsem na hraně mezi 3 a 4, a i když nakonec neuskutečněná třetí sezóna měla obří potenciál, musím z povinnosti SATC fandy zaokrouhlit dolů. 70% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Komentář ve stylu stupidních textů od Katy Perry - I saw The Carrie Diaries (Pilot) and I liked it! So f*cked up! ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Ha, až po zhlédnutí první série zjišťuju, že je to prequel k Sexu ve městě. Myslím, že jsem měl výhodu, že jsem to nevěděl - mohl jsem k celému seriálu přistoupit zcela bez předsudků. A vyplatilo se. Carrie Diaries táhnou především charaktery jednotlivých postav. Nenapadá mě jediná, která by mě nějak více otravovala (snad jen Kydd). Skvělý je, jak je dnešní móda tak podobná tý osmdesátkový, a to i v hudbě. Líbily se mi kulturní odkazy na tehdejší New York, coming outový příběh nebo Dorritt a Miller. První série tedy za 4*. Druhá řada se veze na kvalitách první, které bohužel nepřekonává. Postavy se stávají spíše karikaturami sami sebe a scénář si slušně pohrává s inteligencí diváka. Twist střídá twist často zcela nelogicky a důvěra v přirozený vývoj seriálu je vážně narušena. Přesto Carrie Diaries nenudí a nabízí množství legračních, ale i dojemných situací. Druhou sérii hodnotím 3*. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Fakt nejsem příznivec Sexu ve městě, ale protože jsem četla knížky, podle kterých je tenhle seriál napsaný, tak jsem se rozhodla tomu dát šanci a světe div se, ono se to dalo. Není to sice žádná bomba, prostě takový normální oddychový seriál pro teenagery, což mě ale rozhodně neodradí. Líbí se mi na tom hlavně móda, písničky a 80. léta. Nikde to zatím nebylo oficiálně potvrzené, ale asi můžu s jistotou říct, že tenhle seriál další sérii nedostane, no škoda, klidně bych se na dalších třináct dílů podívala. 4* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ak by som to mal zhrnúť a podtrhnúť, The Carrie Diaries v podstate nemajú cieľovú skupinu. Dnešnú mládež budú skôr priťahovať žánrovo príbuzné seriály zo súčasnej doby ako O.C. California alebo Gossip Girl, keďže nepoznám príliš veľa teenagerov, ktorých by brala kultúra rokov 80tych. Takže, na čo osobne by sa dalo potencionálneho diváka zaujať? Existujú dve skupiny, ktoré sa môžu i nemusia vylučovať alebo spájať do jednej. Prvou sú fanúšikovia talentovanej AnneSophie Robb a druhou priaznivci pôvodného seriálu Sex v meste. Ja osobne sa radím do prvej kategórie, pričom počas sledovania pilotného dielu som ani netušil, že sa tak trochu jedná o seriálový prequel k Sexu v meste. A na počudovanie, "zažral" som sa do neho. A to dokonca natoľko, že som prvú sériu stihol "zhlnúť" behom troch dní. Jednotlivé diely mali klesajúcu a stúpajúcu tendenciu, pričom všetky sa pohybovali v rozmedzí medzi troma až štyrmi hviezdami. Určite by som však ale netvrdil, že sa jedná o čisto dievčenský seriál. Môže vás zaujať hudba, móda a štýl 80's (ak ste v tej dobe vyrastali, seriál vám môže dokonca slúžiť ako pripomienka na osobnosti typu Andy Warhol alebo Madona), hlavná herecká predstaviteľka AnnaSophia Robb a či zvyšné postavy (mňa osobne najviac zaujala dvojica z Interview - sympatický Bennet a exotická Larrisa). Na svoje si taktiež prídu milovníci New Yorku a novinárčiny ako takej. Scény niesú príliš dramatizované a v podstate by sa The Carrie Diaries dalo označiť za oddychový seriál. Uvidíme čo prinesie druhá sezóna. __ Druhá séria našťastie vôbec nesklamala, dej sa vyvíja dopredu, postavy dospievajú a volia si svoje životné cesty. Ďalšie sezóny by podľa mňa boli už len naťahovaním príbehu, takto to skončilo v tom najlepšom. ()

ninon 

všechny recenze uživatele

Jako fanynka Sexu ve městě jsem cítila jako povinnost dát tomuhle seriálu šanci. Jenže Carrie Diaries je se Sexem ve městě spojený hodně tenkou nitkou (autorům spíš uškodilo, že se v původním seriálu hlavní hrdinka o své minulosti téměř nezmiňuje), kterou tvoří pouze dvě věci - jméno hlavní hrdinky a název Manhattan. Trochu málo. Zbytek je obyčejný seriál pro teenagery odehrávající se v 80. letech. Právě ty ho drží nad vodou. ()

LoLaa

všechny recenze uživatele

Pilot mě bavil! Přesně tak jak jsem i to představovala, Manhattan, móda, mladičká Carrie a její kámošky, sex, výborná hudba i atmosféra... Anna Sophia Robb, úžasná!! Po prvním díle ale nebudu hodnotit, uvidíme dál, určitě budu sledovat! :) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že tento seriál se odsoudil k brzkému zániku sám od sebe, nechápu totiž, na koho že by to měl vlastně cílit. Dnešní puberťačky (ano, Deníky jsou opravdu vyloženě holčičí seriál) asi moc nezajímá móda let osmdesátých, včetně hudby apod., takže tady Carrie a spol. prohrává na body s typově podobnou Super drbnou. A fanynky původního Sexu ve městě asi dají přednost svým už zkušenějším "kamarádkám" okolo Sarah Jessica Parkerové. Takže zůstává jediná cílovka- fanynky (a tady i fanoušci, tedy já :-)) krásné a talentované AnnaSophia Robbové. Ale ani ta, i když se opravdu snaží (včetně gest a mimiky okoukaných od své starší předlohy Parkerové), nemá sílu tento mrtě neoriginální seriál utáhnout. Jediné klady tak vidím pouze v ní a právě v dobové formě (která bohužel není kdovíjak podařená, to Machři a šprti si s tím poradili o mnoho lépe). Hodnocení po prvním dílu je tak 2,5*, obávám se však, že po dalších dílech (ano, zkusím dojet celou první řadu- bohužel(?) mám tušení, že první série bude i sérií poslední) to půjde směr dolů. Přesto přezevšechno mě na The Carrie Diaries něco bavilo, zatím ale nevím, co to bylo :-) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

AnnaSophia je v tomhle seriálu skvělá má nádherné oči a skvělý příběh každý díl je super zajímavý a já si tenhle seriál zvratu slušně užíval takže chválím není moc dlouhý takže je supe, humor v pohodě drama jemné láska na správném místě hudba je slušná a herecký velmi dobře takže super beru. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Od první minuty mi bylo zle, kolem desátý minuty to bylo nesnesitelný a pak jsem přestal vnímat. Mám velmi rád původní seriál Sex ve městě, ale tohle je prostě nudnej a nezáživnej odvar, zapříčiněnej hlavně tím, že to neběží na kabelovce, a tudíž se musí držet velmi při zemi a protože cílí na úplně jinou skupinu. Největší fail letošní sezóny. 10%. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Zatial do s01e13. Nie je to nijake super alebo extra vtipne, ale je to take... pozitivne, optimisticke, mile, takze sa na to prijemne pozera, hoc k must see to ma daleko. // Pilot: Wow, kto by povedal, ze z Robb vyrastie taka kocka okata vlasata? Inak k serialu zatial nak nemam, co povedat. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Mierne naivné s občasne vyrieknutými hlbšími myšlienkami. Ale povedzme si na rovinu, kto v tom veku naivný nebol. Doba, v ktorej sa nám odohráva pred očami život mladej Carrie, nahráva seriálu do karát, lebo bez toho fancy oblečenia a pohodovej hudby, s niektorými podarenými cover verziami, by to bol len taký podpriemer. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Na mém watchlistu je to jediný seriál tohoto druhu. Po pilotním dílu jsem byla nadšená. Teď mám za sebou 4 díly a nevím nevím, jestli si to svou úroveň, která sama od sebe není tak vysoká, udrží. Ale stále mě ten seriál baví. Na Annu Robb je skvělý pohled (přeci jen od Karlíka už trošku povyrostla) a Freema Agyeman rozhodně nic nekazí a těžko bych hledala v této vrstvě herců někoho, kdo by se pro roli táty hodil lépe než Matt Letscher. Pokud ze seriálu zmizí ta držka Chloe, budu naprosto spokojená. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení! Jako velký milovník a zastánce Sexu Ve Městě se Sarah J. Parker, Cynthiou Nixon, Kim Cattrall a Christen Davis, jsem The Carrie Diaries zkusil ve své knižní předloze. Seriál jako takoví jsem pohřbil už v době, kdy se začal natáče. Avšak zvědavost tomu nedala a na první díly jsem se podíval, a jsem velmi mile překvapen! Druhá série se také povedla a mladá Samantha je skvělé překvapení. 4/5 ()

Sartorius 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než nečitelná knižní předloha nebo hrozný Sex ve městě. Velmi dobré herecké výkony (až na pár vyjímek), všechno je takové optimistické, sem tam nějaké nenásilné morální poselství, prostě překvapivě koukatelné bez pocitů nauzey. Není to ale žádné mistrovské dílo a nemám ani potřebu vyhlížet nové díly. Pro mě jediným důvodem ke sledování je AnnaSophia Robb, ale raději bych ji viděl v něčem jiném, takže doufám, že druhou sérii neodklepnou. PS: Sarah Jessica Parker by si mohla nechat jen zdát o tom, že by za mlada vypadala tak dobře... ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Milé a zábavné. Anna tu byla naprosto úžasná a já se zamilovala do osmdesátek. Co mě mrzí je, že druhá série neměla takový šmrnc, jako ta první, už to nebylo tak odlehčené, možná tím vstupem do dospěláckého života. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Příjemná hudba, retro nádech i obsazení vs klasické zápletky teenagerovských seriálů, archetypální postavy a absence výraznějšího humoru. Standardní pubertální limonáda. I když snesitelnější, než některá konkurence. Druhá série byla o poznání zábavnější, většina dílů se odehrávala hlavně v New Yorku, což seriál více přiblížilo k Sexu ve městě, řešilo se pár zajímavých problémů, nakonec to docela šlo. ()

Reklama

Reklama