Reklama

Reklama

Do starého domu na italském venkově přijíždí zdravotní sestra na pomoc chlapci, kterého pronásledují zlé síly. (oficiální text distributora)

Recenze (34)

tron 

všechny recenze uživatele

Áno, občas som sa jemne nudil a raz za čas to mierne stagnovalo, ale na druhej strane bez problémov priznám, že radšej budem pozerať nudnejší atmosférický horor, spoliehajúci sa na prácu s postavami a s postupne budovanou atmosférou, než nudnejší slasher. Mierne nad priemerom je na tomto filme hlavne prostredie. Obrovský, starý dom, ktorý sa dedí z generácie na generáciu. Priľahlé lesy. Sychravé dni, ponuré noci a temné rána. Koľkokrát sa z okolitých hôr neozve ani len blbý vták, nieto ešte niečo väčšie. V takomto parádnom prostredí sa robí atmosféra takpovediac sama. A určite to režisérovi nekazia ani herci, pričom niektoré scény sú príjemne nepríjemne zlovestné. Inak ako celok ale každopádne nejde o nič výnimočné ani nadpriemerné a koniec som nepochopil. Príbeh za 40%, ale proste sa mi páčila atmosféra, výprava a príjemne pomalé tempo rozprávania. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nijak mimoriadna mysteriózna dráma, ktorá záujme akurát záverečnou tretinou, ktorá tak či onak nie je nijak prevratná, či dokonca strhujúco úžasná. Zajtra nebudem vedieť o čom to bolo .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenhle mysteriózní snímek nedosahuje sice kvalit italských filmů sedmdesátých let, ale nakonec jsem mu přišel na chuť. Chlapci Jakobovi zemře matka a on se rozhodne, že od její smrti nepromluví. Žádné zlé síly ho nepronásledují, jak tvrdí oficiální text, jen se nechce vzdát představy, že by se maminka mohla vrátit. Vychovatelka Verena má za úkol přimět jej opět mluvit. Celým snímkem se vine nit neklidu, Verena se snaží přijít na to, jak chlapci pomoci, a sama postupně cítí, jako by propadala halucinacím a snům. Směrem k závěru se ukazuje, že ne všechny postavy jsou těmi, kterými se zdají být. Snímek má nakročeno do artových vod a zaujme menšinové publikum. Kdo by rád horor nebo akci, ať se mu raději vyhne. Působivá kamera snímá až gotické obrazy starého sídla, nořícího se do mlhy, sousedícího lesa, či zákoutí zavátých barevným listím. A pak přijde na barokní šerosvit v rodinné kobce, při sochařině či v momentě, kdy se ještě Verena rozhoduje, zda bude stát modelem. Jakob byl chvílemi na zabití, ale trpělivost s ním se vyplatí jak Vereně, tak divákovi. Pomalý, obrazově krásný film si mne získal postupně.... 3,5* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skutočne môžem napísať že Emiliu Clarke milujem a nie je to len akoby nejaká sexistická stránka, ale sám to neviem určiť. Je to akoby šarm, pohľad, úsmev, výraz.. proste všetko dokopy. V nie veľmi známom filme si tu zahrala zdravotníčku Verenu, ktorá sa snaží pomôcť malému chlapcovi, ktorý počuje svoju mŕtvu matku za stenou jeho izby. Všetko by sa zdalo jasné, až kým tie hlasy nepočuje aj sama Verena. I keď som dal priemerné hodnotenie, mám chuť si to pozrieť hneď znova. A áno, v podstate len kvôli Emilií, ale ona hrá proste všade božsky. Táto snímka pripomína známu Ženu v čiernom s Danielom Potterom Radcliffeom, či The Others s Nicole Kidman. Tejto snímke však na rozdiel od spomínaných niečo chýba. Škoda. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, tento film som si pustil hlavne kvôli E. Clarke, ktorú poznám predovšetkým z Hry o tróny. A to je zároveň asi tak jediné výrazné pozitívum, ktoré sa dá o filme povedať. Príbeh sám o sebe bol málo pútavý, mysteriózna atmosféra vzhľadom na výborné exteriéry priam až trestuhodne slabá a ostatní herci hrali dosť biedne. Hlavne ten chlapcov otec, to bolo čo? Po hereckej stránke niečo tak toporné sa vidí len zriedka. Jediné čo sa mi ešte páčilo bola kamera a slušná výprava. No skrátka šikovnejší režisér by z námetu, prostredia a atmosféry dokázal vyťažiť podstatne viac. Priemer s odretými ušami a privretými očami. 50/100 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Daenerys aka Emilia Clarke předvedla skvělý výkon. Celé drama je strašně dobře natočeno. Navíc ty prolínající scény ve snu, v hrobce a podobně jsou vynikající a člověka to vtáhne do toho pravého mysteriózna. Atmosféra je umocněna architekturou domu, hudbou, prostředím, počasím a kostýmy více než dobře. Velmi povedené dílo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film zdařile buduje tajemnou atmosféru filmovými prostředky, a není to celé v úplné tmě, ale to je tak všechno. Možná to má nějaké hlubší poselství o tom, čeho se společnost bojí, ale asi jsem to nepostřehl. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Chlapec po smrti své matky nemluví. Proč? Má nějaký problém. Co s tím? Pozveme chůvu a ta to pořeší. Ačkoliv má film jen necelou hodinu a půl, tak vleče se jak týden před výplatou a konec je vyloženě haluz. Atmosféra místy fajn, Emilia fajn, ale zbytek nestojí za řeč. O tento film zavadí pravděpodobně jen fanoušci Emilie Clarke, ti ostatní nemají sebemenší důvod na tento film koukat. Slaboučké dvě hvězdy. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hlavním důvodem ke zkouknutí téhle nechtěné tragikomedie bude jistě pro řadu diváků (mě nevyjímaje) hezounká trpaslice Emilka. Ve Hře je její postava sice příšerná <->, ale blond přeliv jí aspoň činí fyzicky pohlednou. V Hlasu pak vypadá poněkud obyčejněji a navíc vynikne v plné síle její monstrózní herecký netalent. Přehrává, deklamuje a teatrálně se xichtíkuje jako vesnická ochotnice (mnohem víc jí sedí sfingovitá Daenerys, která střídá maximálně dva tři výrazy). Na její obhajobu lze ovšem tvrdit, že za to velkou měrou může nezáživný jalový scénář a její pitomá role v něm. Pitomá role v pitomém, telenovelicky debilizovaném filmu. Jediné, čím mě tenhle nejapný pokus o mysteriózní drámko upoutal, jsou klidná pomalá kamera a opravdu nádherné italské exteriéry. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Voice from the Stone se opírá o poněkud předvídatelný děj, který je rámován několika skutečně neuvěřitelnými "WTF" momenty a nepochopitelnými dialogy, takže ve finále jediné mystérium představuje účast Emilie Clark. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hezký vizuál, ale to je tak vše. Atmosféra je tu víceméně nulová, tempo zběsile pomalé a postrádal jsem trochu víc té duchařiny. Jasně, melodramatický koncept předem zavrhuje nějaké strašidelné reje, ale dítě s uchem na zdi mi prostě nestačí. A nesedlo mi to ani herecky. Csokas s klukem sice ještě jakž takž ušli, ale Emilia Clarke byla špatná od prvních záběrů a i tady potvrdila, že se jí mimo GoT zatím moc nedaří. 25% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní drama s mírně hororovou atmosférou stojící především na Emilii Clarke a krásných exteriérech prastarého venkovského sídla. Scénář je hodně předvídatelný a od první scény s klavírem jsem tušil, jak bude zhruba vypadat finální scéna. A nemýlil jsem se. Dobrá žánrovka, která fandy slow-paced napínáků potěší, ale zároveň nepřináší nic moc objevného. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak toto byla slabota. Příběh mě moc nezaujal a celé se to nudně táhlo. Emilia byla celkem v poho, ale herecky to nebyl žádný zázrak. Za mě 30% :( ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V konečném důsledku je to vlastně takový dojemný, romantický, lehce erotický thriller, který se místy dokonce i snaží naznačit, že to má lehce hororovou atmosféru, ale to opravdu jen místy a opravdu jen lehce. Kamera nám chce říct, že Emilia Clarke je strašně zajímavá, ale tady prostě není. Až na to obnažení. A to je dost málo, ne? To dělá i jinde. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Třicetiminutový děj roztahaný na hodinu a půl je vždy velkým problémem, tak jako tady. A přitom námět měl něco do sebe... Zpracování však za moc nestálo a dojem nezlepšila ani Emilia Clarke (dokonce ani svlečená), takže ve výsledku docela nuda a otrava. 40% ()

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama