Reklama

Reklama

Jamie je matkou devítileté Emily, která trpí dyslexií a není schopna se ve třetí třídě naučit číst. Dívčina třídní učitelka nemá o žáky zájem, a tak se nezatěžuje jakoukoliv širší výukou. Jamie se pokusí dostat dceru na výběrovou školu, kde mohou přijmout do třetí třídy pouze tři žáky. Bohužel, Emily mezi vybranými není. Jamie si při výběru žáků všimne učitelky Nony ze školy, kam chodí její dcera. Nona řeší podobný problém, její syn Cody chodí také do třetí třídy a není schopen se naučit psát. Poté se Jamie dozví o "Zákonu obnovy", který umožňuje nespokojeným rodičům ovládnout školu. Potřebuje k tomu ale dobrý projekt. Setká se opět s Nonou a požádá ji o pomoc. Dříve než budou moci obě odhodlané matky změnit způsob výuky, musí svést boj s rodiči, školní radou a učitelskými odbory. Ale protože to dělají pro své děti, nehodlají ustoupit. (TV Nova)

(více)

Recenze (20)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Z pozice studenta by mi bylo jistě sympatické, kdybych navštěvoval školu, ve které by mne nikdo neobtěžoval s probíranou látkou a učitelé by byli vděčni za to, že je nebudu příliš bít. Z pozice rodiče už mi taková škola zase až tak dokonalá nepřipadá, takže dokážu ocenit Jamie v její odhodlané snaze po zlepšení úrovně školy. Ono podobných filmů je několik, ale tento obsahuje výtečný souboj s byrokracií, která dokáže otrávit nejednoho idealistu a taky jednu skvěle zarputilou mámu, pro kterou není problém rozbít hlavou atom ani vyplnit dotazník. Tak to mám rád, jen to na mne bylo příliš dlouhé. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na dno nás nedostanete??? ale do prdele ano a taky nás dostanete ke sledování rádoby dramatu a festivalu filmové nudy. Budou to z bídou 2* a k tomu maximálně 25% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vážně skvělá podívaná! Plná emocí, napětí, vůle a hlavně víry v sebe sama. Maggie Gyllenhaal je opravdu skvělá a tady předvedla naprosto skvělou ženskou, která si stojí za svým a je plná života. Naprosto výborný příběh, který má velké poselství. Má to hodně do sebe. Kdyby se takhle chovali všichni lidé, svět by byl hned lepší. Nedám plný počet pouze kvůli tomu, že to tady akorát kazí vedlejší mini příběhy, jako je románek s jedním z učitelů apod. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

To byl zas jeden z těch uhm no nevzpomenu si ani náhodou jak je cizím slovem oslavná óda, to bude asi tím, že jsem vychodila základní školství v Americe a dál už mě nikam nevzali... Teda agitka jak sfiňa na knowhow (to jsem vyguglila pochopitelně) negramotnost jak z čítánky nebo bible? Nechci tím nikoho urazit, ale nebýt roku natočení 2012, hádala bych či jsem v minulém tisíciletí nebo někde na Bangládeši či v Africe. Jeden se někdy nestačí divit, ale zase na druhou stranu není těm jednodušším líp? V tom dnešním Absurdistánu jistě! Na první stranu stejně můj nicotný příspěvek není v hluboké džungli vědění relevantní, takže nic.☺ Po druhém shlédnutí shovívavě zvedám hodnocení. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek má dobré herecké obsazení, kdy herci, co zde jsou, prostě nezklamou, ať už je to Maggie Gyllenhaal, Viola Davis nebo Holly Hunter. Jenže ten příběh je prostě tak strašně optimistický, až se mi trochu místy protivil, i když je podle skutečné události. Ale jo, někdy něco pozitivnějšího a dobrého potřebujeme. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ačkoli koncept modelového dramatu neústupný jedinec proti systému vypadá sympaticky, dílo vzbuzuje řadu otázek: Co bránilo Noně od začátku učit s podobným entuziasmem, jaký vykazoval její kolega (ačkoli z jeho hodin není jasné, zda učí matematiku, nebo hudební výchovu)? Opravdu veškeré zlo ztělesňují odboráři, kteří brání pegagogům v jejich snaze věnovat se slabším žákům i po skončení výuky? Líbilo by se vám, kdyby osud školy, do které chodí vaše dítě, najednou chtěla brát do rukou sice pohledná a zapálená, ale nepříliš inteligentní žena, jež nestíhá ani ve svém běžném (nijak náročném) zaměstnání? A to hlasovací finále je jedno velké klišé (včetně hudebního podkresu). ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film s dobrým a originálnym námetom. Ale 2-hodinový rozsah sa mi zdal naozaj príliš, obzvlášť keď kopu z toho čo sa tam odohrávalo boli nepodstatné veci. Ale naozaj nepochopím, prečo by škola s trvalo najhoršími výsledkami mala byť aj naďalej ovládaná despotickým vedením a pri akejkoľvek iniciatíve o zlepšenie boli všetci na začiatku automaticky proti. Ale ústrednú myšlienku filmu treba určite vyzdvihnúť, lebo jedna vec určite stojí za zamyslenie. Vlastne počas celého príbehu sa stále dokola hľadelo len na odbory, učiteľov a rodičov. A pre koho sú vlastne tie školy? Pre koho majú byť odrazovým mostíkom do budúcnosti? No predsa pre deti! Ale väčšinu z nich tam zaujímali len peniaze a pracovná zmluva. V mnohých prípadoch je to podobné aj dnes... Ale to je komplexný problém, ktorý nenájde správnu cestu bez aktívnej účasti všetkých strán - odborov, učiteľov, rodičov a ich detí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nebudem vzadu, Downe u nas vyslo ako Na dno nás nedostanete. fakt ako nudnejsi namet sa uz asi neda vymysliet a vs trede sa to dostalo az do vatovo planeho plkania. 20 % ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Doslova ma to chytilo za srdce a vyrvalo mi ho z hrudi. Silný podmanivý príbeh o ženách, matkách ktoré sa snažia urobiť pre vzdelanie svojej dcéry respektívne syna všetko, čo je v ich silách. ()

Scevola 

všechny recenze uživatele

Beriem to ako edukacny snimok z americkeho skolstva. Velmi dobra tema, ale ako to pri takychto filmov casto byva, chyba lepsie filmove spracovanie, prepracovanost deja. 6/10 ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Abych byl spravedlivý, určité kouzlo v sobě tento příběh, o rodičích bojujících za právo na kvalitní vzdělání pro své děti, má. Ale zcela mi tady chybí náboj potřebný pro rozjetí vtahujícího filmového dramatu, protože tento film osciluje svým stylem a kvalitou někde na úrovni tuctového televizního filmu. Je to takové nemastné neslané. Dvouhodinová stopáž se mi také zdá příliš. Jedinou spásou je kvalitní herecké obsazení. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pekný a inšpirujúci film, jak pre rodičov tak aj pre učiteľov. Miestami však až moc povrchný, obsahujúci zbytočne veľa „amerických feelingov“. Veľmi dobrá spolupráca V. Davis a M. Gyllenhaal. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Jejich nadšení pro věc je velmi nakažlivé a to hlavně díky dvěma skvělým herečkám, které ztvárnily hlavní role. Ke konci se možná tlačí trochu víc na emoce než by bylo zdrávo, ale jinak nemám co dodat - nečekaně dobré. ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Ikdyž je vám jasné (stejně jako u jiných hollywoodských filmů) jak film skončí, tak přesto je zajímavé sledovat úsilí a odhodlanost matky, která bojuje za vzdělání a budoucnost svého dítěte. Všechna úskalí, která to sebou přináší a i obrázek toho jak to v některých školách a některých třídách skutečně může vypadat, když je špatné vedení a když se výuka dělá pro peníze nikoli pro studenty. Osobně zajímavý snímek.... záleží na tom kolik z toho je skutečnost a kolik holý výmysl. Jinak jen další hollywoodský snímek se šťastným koncem.... Jaká utopie, kéž by to tak skutečně fungovalo :-/ ()

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Ťažko uveriť, že film spravený bez gradácie, asi preto sa to zdá pri dlhé, môže zaujať aj niekoho kto nie je v odboroch alebo neučí na štátnej škole v Amerike. Najsvetlejšou stránkou filmu je Viola Davis. ()

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys! =´) Emoce, naděje a neskutečná vzdouvající se síla k tomu taky něco změnit a nebo alespoň na celý svět, s megafonem u pasu, zakřičet: Hands off my kids!!! - Dámám Davis, Gyllenhaal a Hunter moc děkuji, že vůbec jsou, protože filmy s nimi stojí za každou minutu! Ach...to bylo cool! =´) ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 9/10 ... Vizuální stránka: 9/10 ... Soundtrack: 8/10 ... Didaktický potenciál: 7/10 ... Celkový dojem: 8/10. ()

Reklama

Reklama