Reklama

Reklama

Superman vs. Elita

  • USA Superman vs. The Elite (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když Superman vyrazí do akce zažehnat další katastrofu, dostane se mu nečekané pomoci od nové skupiny superhrdinů, kteří si říkají Elita. Nová posila, sestávající ze čtyř mocných bytostí vedených suverénním a vypočítavým Manchesterem Blackem, vede boj se zlem surově a bez skrupulí. Brutální metody Elitě přesto získají podporu veřejnosti a vše směřuje k velkému finále, ve kterém Superman zaostává silou i popularitou. Postavám propůjčili své hvězdné hlasy George Newbern, Pauley Perette a Robin Atkin Downes. Nová premiéra od DC Comics™ přináší dobrodružství plné superschopností a soubojů, které vás donutí přemýšlet, kdo vydrží déle: Superman nebo jeho kodex cti? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Liznic 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo. Výborná akce, tak příběh i záporáci. Superman nemusí bojovat jen s Elitou (což jsou moc fajn postavy), ale i s celými svými morálními názory a pravidly. Je pro Supermana na světě ještě místo nebo je třeba razantnější přístup bez rukaviček? V podstatě šablonovitý Superman k sobě potřebuje kvalitní záporáky (Luthor je fajn, ale …) a to Elita maximálně splňuje. Dovedl bych si to představit jako letní blockbuster. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Režisér Michael Chang je co se týče komiksových animáků vcelku nováček, předtím pracoval pouze na povedeném seriálu Batman:Brave and bold. O to větší je mé překvapení a radost z toho, že se mu podařilo natočit v podstatě nejlepší supermanovský animák, co jsme tu zatím měli. Ať to porovnávám jak chci, tak Superman vs. Elite poráží jak svých osm přímých předchůdců, tak i ty tři Justice League týmovky, kde se Superman také objevil(pozn. více, či méně kompletní seznam animovaných snímků s komiksovou tématikou naleznete na mém profilu). Velkou zásluhu na tom zřejmě bude mít samotná komiksová předloha What´s so funny about truth, justice, and american way, jež jsem ale zatím nečetl. Vydařila se i hudební stránka filmu, o níž se postaral Robert J. Kral(v minulosti např. upírský Angel, nebo právě komiksoví Superman: Doomsday a Green Lantern: First Flight). Rozhodně potěšily i vydařené retro úvodní titulky. Animaci bych možná raději viděl ve stylu seriálu Justice League Unlimited, na druhou stranu mi ani nijak vyloženě nevadila. Samotný příběh o konfliktu morálky a etiky s krvavou "spravedlností" v starověkém ražení "oko za oko", se velice dobře hodí do supermanovské mytologie a vlastně i současného světa. Nutno podotknout, že závěrečný souboj stál opravdu za to, přičemž jiné rozuzlení snad ani nikdo nemohl čekat - tohle je totiž Superman se vším, co k němu patří a to je třeba v rámci žánru respektovat. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Příběh jako takový byl hodně dobrý. Otázka "překročení hranice" je v komiksech stále silným motivem. Bohužel mě příliš nezaujala ta samotná Elita, která byla pro mě osobně tvořena děsně nezajímavými a nesourodými postavami, které ve spojení s nepříliš hezky vypadající animací, příliš nevynikly. I tak jsem si ale tento animák docela užil, i když Doomsday, Under the Red Hood nebo Year One rozhodně překonat nemůže. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Svým dospělejším přístupem a řešením netriviálních otázek (Je Superman v dnešní době přežitek, když nedokáže natvrdo zabít padoucha, ale raději ho posadí do vězení s rizikem, že může utéct a pokračovat ve vraždění? Má vůbec smysl snaha o zdlouhavá mírová jednání, když jedna radikální razantní akce neohlížející se na lidské životy by problém mohla vyřešit ihned?) mne tento animák velmi překvapil, stejně tak živoucností a plastičností postav a slušnými dialogy i akcí. Ani technické zpracování neurazí, takže velká spokojenost. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Mě tyhle animované komiksovky nepřestanou snad nikdy bavit a překvapovat! Neřikám, že každý film je výborný, ale tenhle patří rozhodně k těm nejlepším. 72 minut opět na 100% využitých. Úvod je sice, jako u většiny, vyloženě typický. Hlavní padouch vs. Superman, spravedlnost, čest a morální hodnoty, tohle je prostě Supermanova věčná kostra, a proto máme Supermana rádi. Po příchodu zdánlivě nevýrazné Elity to dostává očekávané grády. Už svérázná Lois dává najevo, že to nejde tradiční cestou a samotný závěr je v rámci žánru čirá černota! Nejtemnější závěr DC animáku, co si pamatuju. Nikdy jsem neviděl Supermana v takovémto stavu (kostým na hadry a ... ten xicht). Totální chuťovka! Za konečný nekompromisní přístup jsem málem napálíl plnů, ale pošetřím. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (1)

  • Předlohou filmu byl komiks "What´s so funny about truth, justice, and the american way", za nímž stojí tvůrci Joe Kelly, Doug Mahnke a Lee Bermejo. Příběh vyšel v „Action Comics“ číslo 775 v roce 2001. (Caszidy)

Reklama

Reklama