Reklama

Reklama

Superman vs. Elita

  • USA Superman vs. The Elite (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když Superman vyrazí do akce zažehnat další katastrofu, dostane se mu nečekané pomoci od nové skupiny superhrdinů, kteří si říkají Elita. Nová posila, sestávající ze čtyř mocných bytostí vedených suverénním a vypočítavým Manchesterem Blackem, vede boj se zlem surově a bez skrupulí. Brutální metody Elitě přesto získají podporu veřejnosti a vše směřuje k velkému finále, ve kterém Superman zaostává silou i popularitou. Postavám propůjčili své hvězdné hlasy George Newbern, Pauley Perette a Robin Atkin Downes. Nová premiéra od DC Comics™ přináší dobrodružství plné superschopností a soubojů, které vás donutí přemýšlet, kdo vydrží déle: Superman nebo jeho kodex cti? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby za predaj Blu-ray v USA $1,580,523 //počet predaných kusov 88,002Tržby za predaj DVD v USA $794,086 //počet predaných kusov 55,751║ Troška príbehovo a graficky nevyvážené ale aspoň to v sebe skrýva nejaké to posolstvo, to vždy pri Supermanovi žeriem. /60%/ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Slabší anímák se Suprákem. Zpětně snad zajímavý jenom proto, že tým Elita se stal součástí seriálu Supergirl a stojí za to si porovnat různé přístupy k těmto postavám. Jinak je to jednoduše moc over the top, samá politika. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Břitce sarkastická, nekompromisní Lois Laneová a drsný, filozofující Superman v nejtemnějším a zároveň nejdospěláčtějším DCčkovském televizním animáku široko daleko? Přesně tak. Pohodlně se usaďte, začínáme. A schválně si počítejte, kolikrát vám u toho spadne čelist. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden s tých lepších Supermanov. Má celkom dobrý a jednoduchý príbeh s nejakým tým posolstvom s fajn postavami a akcie sú na tom tiež dosť dobre, majú štýl tempo ako celý animák. 70% - 3* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Morálna dilema zabíjať vs. nezabíjať zloduchov bola oveľa lepše a emotívnejšie spracovaná v Batman: Under the Red Hood, napriek tomu stále celkom celkom záživný DC animák, i keď úpadok v porovnaní s prvými filmami (Under the Red Hood, Doomsday, The New Frontier...) je do oči bijúci. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najtemnejší a najsurovejšie spracovaný Superman, akého som doteraz videl, so skvelou, u komiksov originálnou zápletkou a nemenej skvelým zakončením? Môj dávny sen sa splnil, a ja som po dlhšej dobe mohol vidieť zase o niečo dospelejšie dobrodružstvo najznámejšieho superhrdina. 92% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dostal k dalšímu DC animáku. Tenhle mi přišel o něco slabší. Asi to bude záporáky, Elita mě příliš nezaujala. I když záporáků je tam víc. Elita se původně tváří kladně, ale víte, jak to chodí. Neshodnou se se Supermanem na filozofii a konflikt je na světě. Svět ale fandí spíš Elitě. Nakonec to nemůže dopadnout jinak než velkou bitvou. Superman se nedá. "Nejsem porota, soudce ani kat!" ()

klerik 

všechny recenze uživatele

K záveru to vyzeralo, že by konečne mohlo ísť o riadne mäso, ale tvorcovia sa zľakli posunúť postavu Muža z ocele niekam ďalej. Superman tak naďalej ostáva uzavretý vo svojej dlhoročnej šablóne. Sympatický pokus pridať na červený trikot pár škrabancov, ale nič viac... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Oceňujem ako zápletku, tak hlavne jej rozuzlenie. Mám rád, keď mnou nijako zvlášť milovaný Superman dostáva poriadne do držky, tu som sa naviac dočkal bonusu počas finálneho súboja, kedy je z neho dobre nie berserk (pretože má už dosť dostávania do držky). Zároveň je ale táto chuťovka vhodná aj pre mladého či dokonca malého diváka, pretože nie každý komiksový príbeh dokáže tak pekne naložiť s otázkami pomsty a trestu, vyústiť z vážneho a nejednoznačného konfliktu do presvedčivo podanej pozitívnej myšlienky. Nech je svet ako chce šialený, isté hodnoty musia byť aj pri najväčších pochybnostiach o ich oprávnenosti a pri bezmocnom hneve zachované. Tento Superman ich dokázal obhájiť a nevadí mi, že sa pre môjho potomka stal Hrdinom a možno aj vzorom. Hanbím sa skôr ja, že som počas sledovania spomínaný konflikt považoval za nejednoznačný a chvíľami, podobne ako obyvatelia Metropolisu, o sirote z Kryptonu pochyboval. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Režisér Michael Chang je co se týče komiksových animáků vcelku nováček, předtím pracoval pouze na povedeném seriálu Batman:Brave and bold. O to větší je mé překvapení a radost z toho, že se mu podařilo natočit v podstatě nejlepší supermanovský animák, co jsme tu zatím měli. Ať to porovnávám jak chci, tak Superman vs. Elite poráží jak svých osm přímých předchůdců, tak i ty tři Justice League týmovky, kde se Superman také objevil(pozn. více, či méně kompletní seznam animovaných snímků s komiksovou tématikou naleznete na mém profilu). Velkou zásluhu na tom zřejmě bude mít samotná komiksová předloha What´s so funny about truth, justice, and american way, jež jsem ale zatím nečetl. Vydařila se i hudební stránka filmu, o níž se postaral Robert J. Kral(v minulosti např. upírský Angel, nebo právě komiksoví Superman: Doomsday a Green Lantern: First Flight). Rozhodně potěšily i vydařené retro úvodní titulky. Animaci bych možná raději viděl ve stylu seriálu Justice League Unlimited, na druhou stranu mi ani nijak vyloženě nevadila. Samotný příběh o konfliktu morálky a etiky s krvavou "spravedlností" v starověkém ražení "oko za oko", se velice dobře hodí do supermanovské mytologie a vlastně i současného světa. Nutno podotknout, že závěrečný souboj stál opravdu za to, přičemž jiné rozuzlení snad ani nikdo nemohl čekat - tohle je totiž Superman se vším, co k němu patří a to je třeba v rámci žánru respektovat. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Kde jsou naši takzvaní hrdinové, když národy nejsou zodpovědni za své činy?.......... Některé příběhy prostě mají zůstat na papíře. Tyhle rozpohybované obrázky mi prostě nesedí. CITÁT - Zločin se nevyplácí.......... ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Superman je, jak všichni víme, díky svému plochému, nezajímavému a k zblití kladnému charakteru, ten nejnudnější superhrdina od DC. K pouhé koukatelnosti mu vždy napomáhal fakt, že na druhé straně barigády třímal zámožný plešoun kryptonitového boxera a prováděl to, čemu se oddával ve snech každý pokřivený geek - vymlacoval z toho parchanta ve slipech přes tepláky duši. K naprosté dokonalosti mu však stačilo dosadit po pravici starého mrzouta Batmana nebo rovnou celou Ligu spravedlivých a zbytek geeků se mohlo posrat nadšením. Jenomže co se nestalo, Superman je zde bez parťáků a místo Lexe Luthora čelí jakési pochybné The Elite, která by se dala popsat všelijak, ale rozhodně ne jako důstojný protivník. Další vřed na dětské prdelce je, že tvůrci nechávají Supermana v každém díle naoko chcípnout, aby ho mohli vzápětí zase oživit a nechat na poslední chvíli nakopat záporákům prdel (snad jen v All Star Superman to dotáhli do kýženého extrému), tohle klišé je tu naprosto POKAŽDÉ a unavovat mě přestalo před deseti díly, teď mi z něj krvácejí oči a praskají bubínky. Jeden nepotřebuje půlmetrové péro a IQ 180, aby mu došlo, že Superman vs. The Elite je nechutně průměrný, plytký, do posledního žebírka předvídatelný a co hůř, ani ty bitky nestály za nic. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Příběh jako takový byl hodně dobrý. Otázka "překročení hranice" je v komiksech stále silným motivem. Bohužel mě příliš nezaujala ta samotná Elita, která byla pro mě osobně tvořena děsně nezajímavými a nesourodými postavami, které ve spojení s nepříliš hezky vypadající animací, příliš nevynikly. I tak jsem si ale tento animák docela užil, i když Doomsday, Under the Red Hood nebo Year One rozhodně překonat nemůže. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Mě tyhle animované komiksovky nepřestanou snad nikdy bavit a překvapovat! Neřikám, že každý film je výborný, ale tenhle patří rozhodně k těm nejlepším. 72 minut opět na 100% využitých. Úvod je sice, jako u většiny, vyloženě typický. Hlavní padouch vs. Superman, spravedlnost, čest a morální hodnoty, tohle je prostě Supermanova věčná kostra, a proto máme Supermana rádi. Po příchodu zdánlivě nevýrazné Elity to dostává očekávané grády. Už svérázná Lois dává najevo, že to nejde tradiční cestou a samotný závěr je v rámci žánru čirá černota! Nejtemnější závěr DC animáku, co si pamatuju. Nikdy jsem neviděl Supermana v takovémto stavu (kostým na hadry a ... ten xicht). Totální chuťovka! Za konečný nekompromisní přístup jsem málem napálíl plnů, ale pošetřím. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní a aktuální příběh s trochu křečovitým a "jednodušším" koncem. Výraznější slabinu bych viděl v režii, která z celého toho námětu neumí vymáčknout maximum. A mě osobně nesedl ani vizuál-konkrétně charaktery(superman s až směšnou prdelí na bradě :D a celá ta Elita vypadala jak poslepovaná z kreslířských nedodělků)...Když ale přimhouřím oko, jde o smysluplnou podívanou. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Dodnes mě šokuje,jak je tento příběh naprosto (v rámci DC animáků) nekompromisní! Obzvláště v kontextu Supermana,toho věčného dobráka. Nic proti tomu. Joe Kelly,z jehož už tak skvělé předlohy vznikl snad ještě lepší film,dokázal,že jeho účast na comicsovém Deadpoolovi nebyla jen náhoda. A to psal i jeden čas (považte! Karu Zor-El). Sice mi tenkrát na poprvé vadil ten design postav,ale jakmile došlo na samotný příběh,byl jsem lapen,a to se mi nestává moc často. A to nebudu rozebírat úvodní titulky,které jsou samostatným článkem sami o sobě. Výborně Joe! ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Další DCčkovský animák s vizuálem hnusným jak prdel. Vše ostatní, tedy příběh, dialogy, akce i dabing naštěstí šlape jak má, takže za mě spokojenost. Ale už by to ty superhrdinské spektákly vážně chtělo okořenit vyšperkovanější animací, pomalu se na ty laciné "papundeklové" panáky ve schematických kulisách dá koukat jen s jistou mírou sebezapření. Zlatý Fleischer nebo Timm. ()

Reklama

Reklama