Reklama

Reklama

Superman vs. Elita

  • USA Superman vs. The Elite (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když Superman vyrazí do akce zažehnat další katastrofu, dostane se mu nečekané pomoci od nové skupiny superhrdinů, kteří si říkají Elita. Nová posila, sestávající ze čtyř mocných bytostí vedených suverénním a vypočítavým Manchesterem Blackem, vede boj se zlem surově a bez skrupulí. Brutální metody Elitě přesto získají podporu veřejnosti a vše směřuje k velkému finále, ve kterém Superman zaostává silou i popularitou. Postavám propůjčili své hvězdné hlasy George Newbern, Pauley Perette a Robin Atkin Downes. Nová premiéra od DC Comics™ přináší dobrodružství plné superschopností a soubojů, které vás donutí přemýšlet, kdo vydrží déle: Superman nebo jeho kodex cti? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

Chen 

všechny recenze uživatele

Možná místy klišoidní, ale určitě lákavý filozofický přesah, zajímavé postavy, divoká akce, jen ta animace je možná trošku moc dětinská, s ohledem na námět, ale jinak jsem opravdu spokojen. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nepříliš zajímavé, přeplácané - jak po stránce akční, tak i postavově. Příběhově naopak plytké. Jenže jak se dostaneme přes polovinu, rázem to začne hrát na "dilema notu", divák si má i proč popřemýšlet a v samém konci dojde na "wow, to jsem od něj nečekal". Fajnově naservírované poselství. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože jsou použity klasické komiksové propriety, je vyznění a tím i celkový dojem odlišné. Všechno to jindy otravné moralizování, totiž stojí na velmi solidních základech. Sup není jen skautík na klíček, ale vyzařuje z něj přesvědčení. Tvůrci mu nepostavili do cesty jen klasické padouchy, ale také lidskou potřebu soudit a trestat, zabíjet ve jménu dobra a spravedlnosti...ať už to znamená cokoliv. Kupodivu to není napsané hloupě; vlastně jde v rámci žánru, o silné téma. Bohužel je to místy na úkor zábavnosti...vtípků moc nenajdete. A věc druhá...všichni vědí, jak to dopadne. Sup, ani jeho ideály nemohou být poraženy. Takže i když jsou kladeny zajímavé otázky...odpovědi na ně, jsou předvídatelné a z podstaty žánru jasně dané. Přesto...nenudil jsem se a s výjimkou konce, jsem byl příjemně překvapený. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Další superhrdinský film od Warner Bros. podle komiksů vydavatelství DC se mírně odlišuje novým stylem animace. Jinak je to ale ta samá, i když celkem příjemná, rutina. Předpokládá, že člověk rovnýma nohama skočí do (ne)známého světa a bude se hlavně chtít bavit. ()

Aargh 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě film ideologicky tak nenasral. Ano, záporák má celou dobu pravdu, a ano, Superman je sobecký zmrd, který radši obětuje životy lidí, než aby si ušpinil ruce. Ale holt v rámci pseudohumanistické agitky nakonec slipař dal radši všem do nosu a debatu o morálních postojích tím ukončil. Příznačné. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo. Výborná akce, tak příběh i záporáci. Superman nemusí bojovat jen s Elitou (což jsou moc fajn postavy), ale i s celými svými morálními názory a pravidly. Je pro Supermana na světě ještě místo nebo je třeba razantnější přístup bez rukaviček? V podstatě šablonovitý Superman k sobě potřebuje kvalitní záporáky (Luthor je fajn, ale …) a to Elita maximálně splňuje. Dovedl bych si to představit jako letní blockbuster. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Svým dospělejším přístupem a řešením netriviálních otázek (Je Superman v dnešní době přežitek, když nedokáže natvrdo zabít padoucha, ale raději ho posadí do vězení s rizikem, že může utéct a pokračovat ve vraždění? Má vůbec smysl snaha o zdlouhavá mírová jednání, když jedna radikální razantní akce neohlížející se na lidské životy by problém mohla vyřešit ihned?) mne tento animák velmi překvapil, stejně tak živoucností a plastičností postav a slušnými dialogy i akcí. Ani technické zpracování neurazí, takže velká spokojenost. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Docela průměrný animák, který od průměrnosti zachraňuje opravdu vyvedená závěrečné bitva. Fanoušci si ten film jistě užijí, ostatní však ani trochu. Slabé 4* 70% ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Prý se máme pohodlně usadit a počítat, kolikrát nám u toho spadne čelist. Mně spadla, když jsem viděl to vysoké hodnocení. Marná byla snaha udělat komixový animák zralejším a dospělejším, když to ke dnu stahuje animace a vizuál, který jako by z oka vypadl podprůměrným kresleným tv seriálům z nedělního rána. Ta kombinace nebude fungovat nikdy. Prostě se to spolu bije. ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"Hate, pokaždé, když vyhrajeme nějakou bitvu, zřídíš se pod obraz a všechno pozvracíš." -Manchester- ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Zpracovanim (graficky, hudba) docela prumer i na DC animaky, navic asi nenajdu Supermanuv ksicht, ktery by se mi vylozene libil. Pokazde ho udelaji trochu jinak a pokazde mi to nesedi :) Ale tenhle animak resi na pomery zanru opravdu velmi zajimave, stale aktualni a obtizne tema. Vychazi z "Action Comics" #775 - "What's so funny about truth, justice, and the american way?" a snazi se odpovedet na otazku, zda si zlo zaslouzi radikalni rez skupinky mocnych, nebo spravedlnost klasickeho strihu. Priznam se, ze i ja osobne bych v nekterych pripadech volil pristup "Elity". Ale je to opravdu osemetna zalezitost k diskusi. A Superman v perfektnim zaveru (souboj na Mesici a dal) ukazuje, ze i kdyz vseobjimajici dobro je jenom ideal, stoji za nej bojovat. Davam tedy ctvrtou hvezdu za to, ze se zabyva obtiznymi myslenkami, ktere jsou spis domenou hraneho zanru nebo knih. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Těm Supermaním příběhům prostě nemůžu pořád přijít moc na chuť, ikdyž přiznávám, že ty animované filmíky přece jen něco do sebe mají. Ale věřím, že DC má v zásobě větší a lepší padouchy než Elitu. 5.5/10 ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Oproti minulým filmům se Supermanem jsem nečetl předlohu a jeden známý říkal, že to je dobře. Hodnotím film 3 hvězdami, protože jsou lepší animované filmy se Supermanem (např. All-Star Superman). Hlavní padouši - slabota. Byl tam sice Atomic Skull, kterýho vlastně potřebovali jen jako mezník ve sporu Elite a Supermana. No a samotní Elite.. Na první pohled padouši, hrají si na ty kladné, ale vyklubou se z nich padouši. Nic nečekaného. Včetně toho, že Superman vždy najde způsob i kdyby šel na sebe-smrtelnější misi a vždy má všechno předem naplánované... Pěkné na jedno shlédnutí, ale dva krát si to nepustím.. ()

malypivo 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý příběh o supermanovi a o tom, co se stane, když lidé začnou mít jeho idealistických představ dost. Finální scéna o tom, jak by to vypadalo, kdyby se superman svých zásad zbavil je velmi zajímavá... ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Bez nápadu. Bitky nudné. Děj nezajímavý. Postavy nemastné neslané. Snaha byla. Viděno ze zvědavosti. Jednou stačí. Ty proslovy PrduMana byly doslova ubíjející. ()

John8 

všechny recenze uživatele

SKvělý a přímý příběh o tom co je superman a proč je tak jedinečný (a Proč je tolik lidí naštvaných na muže z Oceli) a Je skvělé vidět posledního syna Kryptonu upustit všechna omezení a jít do akce svou plnou silou. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Největší sranda je, že ve filmu o supermanovi je superman ta nejmíň pochopitelná postava a také nejmíň sympatická. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Opět zajímavej komix s lehce kontroverzní myšlenkou - jestli člověk s nadlidskou silou může být soudce i porota a kat. Jestli oko za oko, zub za zub je spravedlivé řešení. Takhle temného supermana jsme v animované formě ještě neměli, tu jednu strhávám za vožralího kouzelníka, hady vrhající lítací nympfomanku a velké množství amerikanismu. ()

Reklama

Reklama