Reklama

Reklama

Kurz sebeovládání

(seriál)
  • USA Anger Management (více)
USA, (2012–2014), 35 h (Minutáž: 21 min)

Tvůrci:

Bruce Helford

Hudba:

Raney Shockne

Hrají:

Charlie Sheen, Shawnee Smith, Noureen DeWulf, Michael Arden, Derek Richardson, Barry Corbin, Selma Blair, Daniela Bobadilla, Laura Bell Bundy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(100)

Baseballová kariéra Charlieho Sheena byla předčasně ukončena, když si v záchvatu vzteku zlomil o nohu baseballovou pálku a přivodil si tím nevyléčitelné zranění. Své zkušenosti se zvládáním vzteku se snaží uplatnit jako terapeut na kurzu sebeovládání. Občas ho ale jeho klienti, spolu s exmanželkou a dospívající dcerou, přivádějí k šílenství… (TV Prima)

(více)

Recenze (184)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Moje neochota vyzkoušet cokoli nového a obzvláště v seriálovém světě mne od tohoto díla držela daleko dost dlouho. Nedávno jsem se však nudil a v televizi nedávali nic jiného. Proto jsem tedy nechal tento pořad puštěný jako zvukovou kulisu. Nedělal jsem si žádné velké naděje, ale to co jsem slyšel se mi velice zamlouvalo a já tak byl postupně vtažen do děje touto jednou jedinou, zcela náhodnou epizodou a to ještě nutno přičíst hendikep v podobě českého dabingu! Dnes už mám odsledovány čtyři díly a tak se cítim fit komentovat. Charlíeho před lety vyhodili z Dva a půl Chlapa, což byla osudová chyba, kterou si seriál podepsal svůj rozsudek smrti. V reakci na to vznikl Kurz sebeovládání, kde herec všem dokázal, že pořád nepatří do starého železa a že má stále své kouzlo. Uroveň jednoho seriálu šla tímto prudce dolů, zatímco druhý slaví úspěchy a jeho kvalita se přiblíží ke zlatým časům výchozího seriálu. Jelikož je dílo v klíčových věcech velice podobné, vypadá to jakoby tímto Dva a Půl Chlapa zažilo znovuzrození, pouze tedy v úplně jiném seriálu. Skoro jako kdyby převedli z minulosti jen to dobré, co zaručeně fungovalo a bezpáteřního bratra a tlustého uprděného syna zanechá ochotně druhému seriálu. Zde si můžeme vychutnat nový začátek trochu jinak a z toho co jsem viděl, zatím vše funguje tak, jak má. Tímto neříkám že Kurz Sebeovládání je ve výsledku lepší nebo horší, ale jednodnoznačně jde o vylepšení toho, co se z Dva a půl chlapa nakonec stalo. Za to samozřejmě připisuji většinové zásluhy Charlie Sheenovi. 75% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Flák ho! Za čtyři, ať můžu časem zvedat. Po sedmi dílech se jednotlivé figurky solidně profilují, houmr ve formě, zachovalé stařeny v prádle. Ok. Jenom bych rád věděl, proč tu kdejaký suchopšouk pláče, že Čárlínek nedržel vždy ukázkovou životosprávu? Já křičím - naopak! Jen do toho, chlape. Šoupni další gram za předkožku a vzhůru do libovolné rajdy! Snad si nemyslíte, že ten jeho šarm a osobní kouzlo pochází z katolické výchovy? ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Charlie Sheen povstal k dalšímu geniálnímu seriálu z prostředí terapeuta. Kurz sebeovládání není pro každého. / Viděné epizody *25.dílů / ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU CAN STILL PUT THE OPTION IN ADOPTION YOU STUPID BITCH!" -------- Charlie sa vrátil a natrel to Lorremu (v ratingoch bohužiaľ nie) týmto bombovým seriálom, ktorý je duchovným nasledovníkom kultového Two and a Half Men. O dosť sa nezmenil, preto mám pocit, akoby som znova sledoval Harpera, avšak v inej dimenzii. Typický humor zostáva, štylizácia taktiež podobná, okorenená terapeutickým prostredím. Anger Management je výborný seriál a must-watch pre všetkých fanúšikov Dva a Pol Chlapa. Videných 72 epizód zo 100. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

He is back. Charlie Sheen to zkuší židákovi Lorremu vrátit i s úroky a Asthona poslat zpátky, odkud přišel! Proč ne? Pokud nebude fetovat místo snídaně, obědu i večeru a přestane dělat experimenty s pornem a začně se opět věnovat herectví, může to mít mega úspěch. Ono Dva a půl chlapa taky nebyla žádná extra funny bomba, ale Charle z toho udělal tak trochu kult. Věřím, že se to rozjede! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smím-li soudit podle úplných počátků tohoto sitcomu, tak jsem spokojen! Charlie opět válí, hned na úvod si vyrovnal účty s tvůrci Dva a půl chlapa, má tu kolem sebe zajímavé postavy (prozatím pro mě neoplývají takovým charismatem jako postavy Dapcha, ale to se třeba ještě změní), nápad je tu zajímavý, humor vcelku slušný a v mnohém mi Anger Management připomíná minulou vlajkovou loď Sheena (dapch). Doufám, že úroveň epizod nebude klesající, že si udrží započatý standard, popřípadě se ještě více vybarví a bude svým divákům dělat radost. Dva a půl chlapa ode mě dostal 4* (protože po prvních několika epizodách jsem z něj až tak nadšený nebyl), s Anger Management to zatím zkusím a dám 5*, v případě zklamání pak jednu uberu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

"Mňa nevyrazíte. Končím! Myslíte si, že ma nahradíte ? Len do toho, už to nebude ono. Ak myslíte, že prehrám ste vedľa". Takto si to vydiskutoval Charlie s producentmi Dva a pol chlapa hneď v prvom diely. A myslím, že ma pravdu. Dva a pol chlapa už bez neho nieje ono. Tu v Kurze sebaovládania (skutočne trefný názov seriálu) znova valcuje, hlášky ma napísane znova trefné a perfektné na telo a celé je to nie len nový seriál, ale zároveň aj ukážka toho, že to hlavne stálo na Charliem Sheenovi. Fanúšikovia Dva a pol chlapa určite pochopia kopec narážok (znova sa Charlie volá Charlie, znova je tu kopec posteľových scén a znova Charlie chlasta ako dúha) a dokonca sa dostavia aj niektoré známe tváre, ako napríklad Charlieho tatko, či Charlieho bývala Denise Richards. Pre tých, ktorým sa Dva a pol chlapa ľúbilo do kým Charlieho nevyrazili, a ktorý stále váhajú či si to majú pozrieť, hovorím pozrite si to. Dva a pol chlapa je do tej 8 serie lepším seriálom, ale aj tu ma stále Charlie čo ponúknuť. Pre tých, ktorý pozerali DapCH v slovenskom dabing, nemajte strach. Aj tu je dabing perfektný a znova Charlieho perfektne nadaboval Stanley Král. "Mal by si skladať jingle niekde v Malibu." - Skladanie jinglov je na prd." 80% - 4* ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem asi první čtyři epizody a musim říct, že se mi to líbilo. Sheen je skvělej komik a at pronáší s vážnym ksichtem sebevětší hovadinu, vždycky mě spolehlivě rozesměje. Má to stejnou úroveň jako Dva a půl chlapa. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: rozumný příslib zábavy s Charliem, ale musí se to ještě trochu rozjet a dát prostor vedlejším postavám. # A 2. díl splnil mé představy. Stačilo si ho pustit s anglickými titulky, přece jen se stíhají o něco snáz. # Po 9. dílech: jen dodám, že jeho exmanželka Shawnee Smith je parádní seriálová herečka. # S01E10 – zatím nejlepší díl. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn. Občas mi tam dosť nesedela "hudba", ale inak dobrý nápad a prekvapivo dobrý Charlie Sheen... Ak to porovnám so ZPÁTKY DO STUDIA (ktory prišiel po FRASIEROVI) je Anger Management (ako "nasledovník" DVA A POL CHLAPA) slabším počinom. Znesiteľným a vtipným, len som prekvapený, že má väčší úspech než Grammerove eskapády... __Napokon sa zo sitcomu stala dokonalá náhrada za 2a1/2... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Typický Sheenův humor který mu jde nejlépe, sexistický, černý a bez servítek.Takové pokračování dva a půl chlapa bez jednoho a půl chlapa.Scénář vtipný a nápaditý, zajímavé postavy a super hlášky, svým způsobem je to ještě zábavnější než-li Two and Half Men, škoda že se nakonec z původních 100 zamýšlených dílů natočilo pouze deset, Charlie neber ty drogy kurva, mohl si tímhle poslat kačera a ty sráče do prdele, kam bez tebe patří. 80%. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Mně se Dva a půl chlapa líbilo, Sheen mi přijde vtipnej, jen jsem si místama říkal, že by mohl být v humoru o kousek tvrdší. A to je myslím ideální nastavení pro koukání na Anger Management. Co bylo občas v TaHM jen naznačený, to je tady rozvedené jako normální téma, některá - třeba vtipy na barevné a na homosexuály - přibyly nově. Charlie je v zásadě pořád Charlie, to znamená děvkař, alkáč a požitkář, co si řeší traumátka z rodiny. K tomu se přidává exmanželka, terapeutka/FwB a set postaviček z civilní skupiny a občas i z vězeňské. V druhé sérii je víc vidět soused a taky Charlieho otec Martin, kterého hraje Charlieho otec Martin. Vzhledem k tomu, že se tu objevila i bývalá Sheenova manželka Denise Richards (trošku oplastikovaná, ale ze střední vzdálenosti stále poměrně atraktivní), jen čekám, kdy se přidá i Charlieho bratr Emilio Estevez. ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Je mi úplně u prdele, že Sheena vyhodili z Dva a půl chlapa a nahradili ho Kačerem, protože tohle má koule a neokouká se to dřív než skončí první série. A jestli přestane s fetem a kurvama, jsem si jist že další řady nás neminou a že to bude populárnější než Two and a Half Men. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Serál ako keby nevedel o čom má byť. Vzťahy sú samozrejme základ, ale je ich tu načrtnutých niekoľko - otec, terapeutka, skupina vo väzení, skupina mimo väzenia, bývala žena, dcéra, barmanka, sused. Každá s týchto postáv dopĺňa Charlieho svet, ktorý je - príliš jednoduchý? Asi tak. Nerieši sa tam žiadny skutočný problém - dej neposúva postavy ďalej a hlavne spôsobuje, že sa na to síce dobre pozerá, ale každá s postáv je neuchopiteľná. Nevieme sa s ňou ani stotožniť, ani jej držať palce. Je to len kopec skečov v epizóde, pri ktorej si tvorcovia povedali a čo keby bol tento diel o tomto? Sheen je síce sympaťák, Blair je ako obvykle dychberúca - to jej spodné prádlo žeriem, Charlieho dcéra bude jedného dňa lámať všetky srdcia v Hollywoode a paralela s reálnym životom Charlieho Sheena, ktorý tu zastupuje jeho otec Martin a bývalka Denise Richards je ako obvykle opakovaný, nezáživný ťah - ktorý pomáha Charliemu a nie divákovi. Priemer, ktorý neurazí, nenadchne, ale ani nezanechá hlbší pocit, že by som musel s očakávaním čakať ďalší nový diel - 1. Séria 60% ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Charlie je mrtev, ať žije Charlie! Sheen ukazuje, že nepatří do starýho železa, jeden ze dvou zábavných sitcomů letošního podzimu. 60%. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Charlie Sheen má takovou sílu, že položi Dva a pul chlapa a ještě si urve vlastní seriál, kde vlastně pořád hraje sám sebe. Po první půlce první série jsem spokojený. Seriál dodává i silné vedlejší postavy, které dokáží své minuty prodat. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, které dokáže pobavit. Pokud dostane dostatek prostoru zábavné obsazení, nemám s touhle show nejmenší problém. || Druhá série trochu zvolnila ale stále se jedná o oddychovou výplňovku která pobaví, místy i překvapí. ()

Riddick77

všechny recenze uživatele

První díl byl děsivá nuda, kterou jsem celou prozíval. Uvidíme dále, ale na Dva a půl chlapa to asi fakt mít nebude... ()

Reklama

Reklama