Reklama

Reklama

Kurz sebeovládání

(seriál)
  • USA Anger Management (více)
USA, (2012–2014), 35 h (Minutáž: 21 min)

Tvůrci:

Bruce Helford

Hudba:

Raney Shockne

Hrají:

Charlie Sheen, Shawnee Smith, Noureen DeWulf, Michael Arden, Derek Richardson, Barry Corbin, Selma Blair, Daniela Bobadilla, Laura Bell Bundy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(100)

Baseballová kariéra Charlieho Sheena byla předčasně ukončena, když si v záchvatu vzteku zlomil o nohu baseballovou pálku a přivodil si tím nevyléčitelné zranění. Své zkušenosti se zvládáním vzteku se snaží uplatnit jako terapeut na kurzu sebeovládání. Občas ho ale jeho klienti, spolu s exmanželkou a dospívající dcerou, přivádějí k šílenství… (TV Prima)

(více)

Recenze (184)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Ako oddychovka postačujúce, ale v porovnaní s Dva a pol chlapa výrazne slabšie. Seriál trpí nízkym výskytom zaujímavých postav, vlastne sú len dve a to Charlie a jeho terapeutka. Ostatní “pacienti“ sú vykreslení iba povrchne a slúžia viacmenej na slovné výmeny. Domáca skupina ešte ujde, ale tá väzenská je dosť trápna, ešte že nedostáva toľko priestoru. Zvyšné postavy patria už iba k nahrávačom, vrátane Servírky z baru, čoby nevýraznej kópie Berty. Zápletky našťastie svižné, poteší prítomnosť Charlieho otca Martina, podpichovanie celebrít a nepochybne súkromného života zúčastnených. Aktuálne brázdim druhou sériou a doposiaľ ma najviac dostal Sheen s mincou medzi polkami, snažiaci sa udržať pozornosť na súdnom pojednávaní. Ak si seriál udrží nastolenú úroveň som spokojný. Stý diel za mnou. Zamrzelo odstavenie terapeutky, ktorá sa navážala do práce Charlieho Sheena a ten donútil producentov, aby ju vyrazili. Jej blonďatá náhrada nahradila charizmu afektom a tuctovosťou, čím sa nijak nelíši od Charlieho jednorazoviek. Na margo toho však do seriálu vstúpila postava fešného suseda Seana a nahradila prázdne miesto po odchode terapeutky. Myslené samozrejme hetero-metrom. Seriál tak bez väčších komplikácií dokráčal do cieľa a Charlie sa zaň hanbiť nemusí. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Bud jsem vyzkoušel tuctový americky seriály, kterých bylo hodně. Shit my dad says mi prislo stejne suse dobre jako todle, Happy Endings a spol. Všechno mě to příjde na stejný brdo. Možná jsou tři díly málo, ale i tak je to dost abych mohl přehodnotit, že todle není nic pro mě. Za tři díly jsem se zasmál dvakrát a to jen tak pres stáhnuty rty. Epický Charlieho návrat se pro mě nekoná... ()

Jayem 

všechny recenze uživatele

Okrem tradične výborného a vtipného Sheena je tu aj hromada skvelých vedlajších postáv. Vlastne jedna postava lepšia ako druhá. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Je to jen jiná verze Dva a půl chlapa, seriál opět stojí na Charliem, ostatní jsou tam do počtu. Děj to nemá žádný, jen se jedná o pár vtipů poskládaných dohromady, někdy to zábavné je, někdy zase není. Problémem je, že se to začíná hodně opakovat a druhá série už tak nemá čím překvapit. Charlie je tradičně dobrý, skvělé jsou scénky z vězení, ale na více pozitiv se nevzpomenu. ()

peto580 

všechny recenze uživatele

najprv sa mi zdalo že napáliť tomu 5* je veľa. Avšak po zhliadnutí viacerých častí ináč ani nemožem. ... and Sheen always Winning. ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Je to nenásilné aj vtipné, striedmejšie ako posledné a obsesné série Dva a pol chlapa s Kutcherom. Najsexi babou je bez pochýb Shawnee Smith, riadna tigrica, toto sú tie správne typy, je zvláštne, že v Dva a pol chlapa nedali ani raz takú šarmantnú babu k Charliemu ;) Na zahodenie nie je ani Noureen DeWulf, vyzerá ako mexická židovka, fajn baba na zahryznutie, táto úloha jej dobre sadla a v slovenskom znení ju perfektne nadabovala Lívia Bielovič, dabing sa k tomuto seriálu vydaril skoro ako ten k Dva a pol chlapa, k výberu hlasov nemám výhrad. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Naštěstí, zdaleka to není taková nepochopitelná zbytečná ubohost, jako pokračování Dva a půl Chlapa bez Sheena. Pár dílů se třeba ve vlaku vidět dá. Na tři to není, ale Charlie zabojoval. ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Tenhle sitcom byl pro mě velkým překvapením. Čekal jsem vyčpělý a nevtipný humor typický pro většinu amerických sitcomů, ale nakonec jsem se u každé epizody skvěle bavil. Musím ocenit i to, že tvůrci se už od první scény nebáli nekorektního humoru, který by dnes už asi neprošel, ale seriálu velmi přidal na vtipnosti. Charlie Sheen opět prakticky hraje sám sebe a sekundují mu skvělé barvité vedlejší postavy, a také jeho vlastní táta. Stejně jako Dva a půl chlapa (před jeho vyhazovem), je celý seriál opět postaven především na Sheenovi, který má stále takové charisma, že to funguje. Hned na začátku si vyřizuje účty s producenty Dva a půl chlapa, aby poté kvalitou svého nového seriálu překonal ten starý. Škoda, že byl Kurz sebeovládání nakonec zrušen, podle mě se jedná o velmi podhodnocený počin. Možná je to ale dobře, lépe 100 kvalitních epizod, než dvanáct sérií, z nichž posledních pět balancuje s vyždímaným potenciálem na hraně trapnosti (zdravím Dva a půl chlapa či Teorii velkého třesku). ()

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Hodnotím časti 1-3 :úvodná zoznamovacia epizóda má pár svetlých chvíľ, ktoré vyčiaria na tvári úsmev, ale nedokážu rozosmiať (až na scénu s bejzbalkou). Celková koncepcia je založená na Charliem. Teda Charlie a pacienti, Charlie a dcéra, Charlie a bývala žena a tak ďalej... No jednoducho nech je Charlie sebe lepší komik, ( čo bezpochýb je) nemá šancu uhrať sám v 20.minútovom predstavení. V Dva a pol chlapa boli vedľajšie postavy, ktoré mali svoje vlastné príbehy a nimi sekundovali Charliemu. Tu sú príbehy v ktorích majú vedľajšie postavy len základnú informovanosť a všetko sa točí okolo Charlieho a tým sa dostávame do jednotvárneho kolotoča. Prvú epizódu sledovalo v USA skoro 6 miliónov divákov, Dva a pol chlapa malo s Charliem skoro 18 milónovú sledovanosť, je jasné, že ani Charlie nieje všemocný a nedokáže sám prilákať takú mäsu divákov pred obrazovky, preto by mali tvorcovia pozmeniť koncept aby sa vôbec aj priblížili k 90-epizódam, ktoré majú naplánované do roku 2014 a zastavili klesajúcu sledovanosť, údajne posledného hereckého koncertu Charlieho Sheena. ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Zatím to más svojí kvalitu. Pokud uberu nebo přidám hvězdu tak to bude záležet na následujících dílech. Každopádně originální vyřízení záležitostí s Charileho bývalým zaměstnavatelem na začátku první epizody. ()

rexino 

všechny recenze uživatele

Zvažoval som či dať 3 hviezdy alebo 4... nakoniec som dal 3. Nemá to humor z dva a pol chlapa ale na začiatok je tu zaujímaví nápad... nenahraditeľný Charlie Sheen a celkovo zaujímave obsadenie. Ak si to bude držať takýto štandard a ako v 2 a pol chlapa to bude mať absurdne situácie pri ktorých sú slzy na krajíčku (od smiechu samozrejme) tak to určite má šancu. ()

godycz 

všechny recenze uživatele

Druha sezona je vyrazne lepsi nez prvni. A doufejme, ze uz to tak zustane. EDIT: Konec dvojky byl pruser. Nevtipne. Vyhozeni Selmy beru jako Charlieho neskutecny kretenismus. EDIT2: pauza vyrazne pomohla. ted je to nejvtipnejsi za celou dobu. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Super. Nechápu věčné srovnávání s Dva a půl chlapa, přece jen tematicky je seriál dost jiný. Zatím 4,5*. Edit: Po dokoukání všech epizod musím zvýšit na 5* a nebojím se říct, že jde o jeden z nejlepších sit-comů. Bude se mi po celé partě stýskat. Takže asi řeknu jen "vzhůru znova na první díl". ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Velmi výborný seriál. Vtipy jsou vtipné a vždycky se u nich zasměju. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatycké a hudba je výborná. Celej seriál je velmi zábavnej ale je škoda že skončil. Za mě 10/10. ()

dave14 

všechny recenze uživatele

Navrat Charlieho Sheena zpět na obrazovky. Pilot byl prijemnej nadprumer, tak snad se ta uroven udrzi v cely serii. ()

Shredo 

všechny recenze uživatele

Snaha sa cení, no myslím, že seriál ma ešte rezervy, hlavne by mal dať priestor aj vedlajším postavám, ale tipujem že moje hodnotenie ešte navýšim. ()

boul 

všechny recenze uživatele

Zatím velmi luxusní seriál s humorem Charlieho Sheena, který hned v druhém díle se pomstil na účet Dva a půl chlapa vypadá zatím zajímavě! ╬╬ ... po třetím díle zvedám na 5* ()

Mahoney. 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Charlie týmto potvrdil to, že vyhadzovom z Dva a pol chlapa sa pre ňho seriálova kariera vôbec nekončí, práve naopak. Káčer sa môže schovať, pretože Charlie je späť! ()

Ukubumbahoo 

všechny recenze uživatele

První díl byl slabší. Od druhého dílu jsem se ale na Čárlího opět naladil a bavil. Na starého Čárlího z Two And A Half Men to nemá, ale i tento seriál se s absencí tohoto herce výrazně změnil a mám li se rozhodnout, na který ze dvou zmíněných seriálů spočine mé oko, Anger Management to jest. ()

Reklama

Reklama