Reklama

Reklama

Kurz sebeovládání

(seriál)
  • USA Anger Management (více)
USA, (2012–2014), 35 h (Minutáž: 21 min)

Tvůrci:

Bruce Helford

Hudba:

Raney Shockne

Hrají:

Charlie Sheen, Shawnee Smith, Noureen DeWulf, Michael Arden, Derek Richardson, Barry Corbin, Selma Blair, Daniela Bobadilla, Laura Bell Bundy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(100)

Baseballová kariéra Charlieho Sheena byla předčasně ukončena, když si v záchvatu vzteku zlomil o nohu baseballovou pálku a přivodil si tím nevyléčitelné zranění. Své zkušenosti se zvládáním vzteku se snaží uplatnit jako terapeut na kurzu sebeovládání. Občas ho ale jeho klienti, spolu s exmanželkou a dospívající dcerou, přivádějí k šílenství… (TV Prima)

(více)

Recenze (184)

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Tenhle sitcom byl pro mě velkým překvapením. Čekal jsem vyčpělý a nevtipný humor typický pro většinu amerických sitcomů, ale nakonec jsem se u každé epizody skvěle bavil. Musím ocenit i to, že tvůrci se už od první scény nebáli nekorektního humoru, který by dnes už asi neprošel, ale seriálu velmi přidal na vtipnosti. Charlie Sheen opět prakticky hraje sám sebe a sekundují mu skvělé barvité vedlejší postavy, a také jeho vlastní táta. Stejně jako Dva a půl chlapa (před jeho vyhazovem), je celý seriál opět postaven především na Sheenovi, který má stále takové charisma, že to funguje. Hned na začátku si vyřizuje účty s producenty Dva a půl chlapa, aby poté kvalitou svého nového seriálu překonal ten starý. Škoda, že byl Kurz sebeovládání nakonec zrušen, podle mě se jedná o velmi podhodnocený počin. Možná je to ale dobře, lépe 100 kvalitních epizod, než dvanáct sérií, z nichž posledních pět balancuje s vyždímaným potenciálem na hraně trapnosti (zdravím Dva a půl chlapa či Teorii velkého třesku). ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Anger management je až moc instantní, a to už při počátečních epizodách, tenhle nešvar většinou seriál exhibituje až v pokračujících sezonách. Tvůrci se ani nesnaží logicky propojit to, co se děje na obrazovce a scény podřizují jenom k doručení žádaného gagu. V Dva a Půl Chlapa tohle nebylo viditelné, stále tam byla snaha o uvěřitelnost a hlavně o splynutí s hlavními postavami, tady ani nemá divák šanci se nějak skutečně ztotožnit s hlavní postavou. Charlie Sheen pořád ale ukazuje, že dokáže utáhnout i takovouhle břečku, ikdyž postava psychologa mu taknějak sebrala to neustálé "kurvení se" a to mne opravdu mrzí. ()

Reklama

zekkx 

všechny recenze uživatele

Pokus Charlieho vrátit se tam, odkud díky svýmu nenasitnýmu nosu spadl. Na výsluní. Trapný pokus. Úvodní scéna, kterou se to Charlie jakousi alegorií snaží Lorremu vrátit je tak průhledná, že vychází spíše trapně. K seriálu - trapné, infantilní gagy jak z opravdu na rychlo umletého, béčkového sitkomu. Nezajímavé postavy, počínaje Charliem, konče jeho nesnesitelnou manželkou. A mohl bych pokračovat.. přiznávám, tohle je hodnocení po pouze pěti shlédnutých dílech, ale pochybuju, že na těch bodech, co jsem tu vypsal se něco kdy změní ;) Jediný v čem Charlieho lituju je fakt, že podle všeho na Anger Management vsadil allin a svoji velkolepou kariéru s ním zakončuje. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Úvodná scénka seriálu geniálna. A aj prvá séria vcelku vydarená a na 4* by mi zrejme vyšla. No v druhej (90 epizódnej !!!) sérii sa vtipy začali opakovať a Charliemu chýbali výrazné vedľajšie postavy Alana,Jakea,Berty,Evelyn,Rose,Herba,Judith a ďalších aby seriál fungoval lepšie. No a samozrejme tiež kreatívnejší scenáristi. Charlie to tak ako som už písal ťahal čo to šlo a minimálne potvrdil, že to v sebe stále má a že keby nerobí chujoviny, tak stále mohol byť najlepšie plateným seriálovým hercom na svete. Miesto tohto Kurzu sebaovládania, mal Charlie Kurz sebaovládania naozaj podstúpiť a dočkali by sme sa miesto ľahko nadpriemerného sitkomu s pár vydarenými gagmi a hláškami plnohodnotných ďalších pár sérií najlepšieho komediálneho sitkomu všetkých čias.  60% ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Každému je jasné, že Anger Management je priame pokračovanie Two and a Half Men a Charlie je proste Charlie. :) Prvá séria (10 dielov) vynikajúca, vtipná, v štýle predchodcu (mimochodom, premiéra spravila historický rekord v sledovanosti v rámci sitcomov šírených po kábli, takže Charlie svoj odchod do nového seriálu neoľutoval). Následne išla kvalita trošku dole, citeľne najmä po vynútenom odchode Selmy Blair. Naštastie sa scenáristi otriasli a dokázali aj neskôr udržať kvalitu na slušnej úrovni. Zaujímavosťou je, že sa v roli nenapraviteľného sukničkára pravidelne objavoval Brian Austin Green a v roli Charlieho otca jeho skutočný otec Martin Sheen. :) K záveru nebol seriál až natoľko vtipný, ale stále sa to dobre pozeralo. Takže nakoniec síce "len" 3 hviezdy, ale zato poriadne (dôkazom je, že som videl všetkých 100 častí!) a keby nebodaj vznikli ďaľšie diely, určite by som si ich rád pozrel - Charlie je len jeden. ()

Galerie (811)

Zajímavosti (21)

  • Pretože sa Selma Blair (Kate Wales) sťažovala na pracovnú morálku Charlieho Sheena (Charlie Goodson), nahnevala herca natoľko, že prinútil producentov seriálu, aby ju vyhodili. (Sufferer)
  • Jako první získaly svou roli Shawnee Smith a Selma Blair. Smith byla obsazena do role Charlieho exmanželky a Blair dostala roli jeho terapeutky. Do těchto rolí byly také zvažovány herečky Julie Benz, Jenica Bergere, Elaine Hendrix, Kate Reinders a Nichole Hiltz. (Cheeker)
  • Sheena hraje jeho skutečný otec Martin Sheen, stejně jako ve filmu Wall street (1987). (ČSFD)

Reklama

Reklama