Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek "Má večeře s Hervém" od režiséra a scénáristy Sachy Gervasiho pojednává o neobvyklém přátelství, které se vyvine během jedné divoké noci v L.A. mezi živořícím novinářem Dannym Tatem (Jamie Dornan) a hercem Hervém Villechaizem (Peter Dinklage), nejslavnějším ozbrojeným trpaslíkem na světě. Následky tohoto setkání oběma mužům navždy změní život. Film je inspirovaný příběhem, který Gervasi napsal společně se Seanem Macaulayem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (22)

Marze 

všechny recenze uživatele

Z filmu zbyly dvě trosky v různém stupni morálního zoufalství pokřikující na sebe na Hollywoodských kopcích. To není dost na celovečerní film, ani na konverzaci u oběda. Dinklage naštěstí do své role přinesl humanitu a patos, takže taková celkově nešťastná postava celý film prohloubila. Je z něho sloupávána vrstva po vrstvě a je přeměňován na muže, který je manipulativní a agresivní, ale také osamělý , zranitelný a smutný. Výsledkem tohoto třídimenzionálního portrétu je tak film zábavný , šokující , nechutný a smutný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro někoho tříhvězdičkový průměr, pro mě hodně vydařený životopisný příběh, který je tak nenápadný a doslova v uvozovkách malý, že jako televizní film by ho nedokázal líp natočit nikdo jiný, než právě HBO. Hervé Villechaize totiž není zrovna ten nejsympatičtější herec na světě a jeho příběh není jeden z těch nejoriginálnějších v Hollywoodu. Na druhou stranu tu ale máte tandem Peter Dinklage a Jamie Dornan. No a ti tu odvedli poctivý kus práce, díky kterému mě film opradu bavil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že ide o príbeh trpaslíka, ktorý nezvládol svoju slávu... no tak povrchné to predsa len nebolo, je za tým veľmi veľa. V každom prípade si Hervé prežil zaujímavý život. Len to podanie divákovi mohlo byť trochu živšie a dynamickejšie. Pridal by som na dráme a tam kde bolo treba by som dal viac humoru. Skrátka chýbala tomu šťava, nemalo to ako sa vraví - "dramatické gule" - a preto to pôsobilo po pocitovej stránke dosť neutrálne. Lepší priemer. 65/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť, herecky je to ok, dokonca aj od Dornana. Ale že by to bolo nejako pozoruhodné, zaujímavé, pútavé, to nemôžem povedať. Ale Dinklage si podobne ako v Game of Thrones aspoň užil nahé herečky, ak teda slovo herečka nie je prisilné. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zivotopisny film jednej doslova malej TV hviezdicky oramovany rozhovorom s novinarom, ktory si prechadza zivotnou krizou a tak sa na konci z dojebaneho zivota hviezdy pouci nielen divak ale aj novinar. Väcsinu filmu ma otravoval velky priestor, ktory tu mal novinar, kedze ako Bondovskeho fanusika ma celkom zaujimal zivotny pribeh predstavitela jedneho z ikonickych Bondovskych zabijakov. Nakoniec sa ukazalo, ze to bol riadny namyslenec, ktory si za svoje neuspechy môze sam, ale vlastne nic extra zaujimave som na jeho zivotnom pribehu nevidel a ani som ho nemal chut lutovat. Az ten doslovny moralizujuci zaver mi otvoril oci, co vlastne chcel film povedat. Ziadne svetoborne posolstvo to nie je, ale kvôli nemu nakoniec dam aj tretiu hviezdicku. Ale len taku malu ako Hervé. Co sa tyka hercov, tak u Dinklaga som si tak pol hodinu zvykal na ten sialeny prizvuk. U Dornana som neuspesne rozmysla, ci som ho uz niekde videl a jednoznacne najlepsi bol Andy Garcia. Uplne som v nom videl Montalbana. 5/10. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl velmi, ale velmi skeptický. Nakonec se z toho vyklubalo cosi překvapujícího. Dojemné, šokující a v jistém směru napínavé. Byl jsem zvědav, jak Dannyho hodně ovlivní večeře s trpaslikem, ale v průběhu sledování jsem změnil stranu a upřeně jsem sledoval život Hervého a jak to s ním vlastně skončí. No, ten konec jsem nečekal. Tak jako tak, silný příběh a velmi originální. Líbilo se mi zpracování. Jen chvilku trvalo, než se příběh rozjel. Hodně omáčky ze začátku. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že někdo, kdo hraje ve filmu 50 OBSCÉNNÍCH AKTŮ, dokáže zahrát brilantně v komorním dramatu. Nicméně se podařilo, což v kombinaci s výkonem Tyriona z rodu Lennisterů vytvořilo téměř bezchybné drama o životě skřeta v Hollywoodu. Bohužel pokud má divák citlivý sluch, tak hlas zmíněného skřeta nelze vystát bez možných trvalých následků. 78% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Takéto vyplakávanie jedného skrachovaného herca skrachovanému novinárovi. Herci skvelí, o Hervim sa veľa dozviete. Rozoberiete jeho život, v pravidelných intervaloch sa ukážu nejaké holé cicky, ale celkovo to je vyplakávanie, ktoré nedokáže upútať na celú dĺžku filmu. 2 z 5 ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Dornan a Dinklage předvádí super výkon! Ten film je stejně tak smutný a krutý, jako vtipný a zábavný. Přiznám se, že o Hervém jsem toho mnoho nevěděl a ten jeho osud (když pomenu, že je liliput) není nijak extra originální. Ovšem tohle pojetí a tohle obsazení vás usadí a zaujme. Na to, že se jedná o TV film (i když od HBO), tak je to velká paráda. Vřele každému doporučím. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Z toho co jsem viděla jsem jen rozpačitá.S trpaslíky se toho moc natočit nedá a říkám si co komu Dornan provedl ,že bere takové role jako tady ve Večeři.Zvláštní kamera ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Boužel jen docela fain životopis, který shrne to nejznámější z Villechaizova života, ale chybí tomu něco víc zapamatovatelného. Už Gervasiho Hitchcock byl takový akademicky nezáživný a v podobném duchu je i Večeře s Hervém. Dornan a hlavně Dinklage za jedna. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nie úplne „čistý“ životopisný film o Hervém Villechaizem. (Snímok z produkcie HBO.) Život pre „H.V.“ fakt nebol jednoduchým a vždy sa musel s niečím zápasiť (buď s ľuďmi prípadne sám so sebou). Snímok obsahuje niekoľko slušne natočených scén, ale nedokáže vyvolať takú emóciu (až na ten záver), akú by ste čakali. Film drží nad vodou skvelý P. Dinklage (J. Dornan tu nemôže spraviť nič významnejšieho, len „trošku“ asistovať). Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Měl to být jen obyčejný rozhovor reportéra a uzdravujícího se alkoholika s hercem Hervé Villechaizem trpícího duševně i fyzicky nanismem, jinak řečeno malým vzrůstem, který je bývalou hvězdou televizního seriálového hitu konce sedmdesátých let pod názvem ´Fantasy Island´ (1977) a který si zahrál také například ve slavných filmech, jako například ´Muž ze zlatou zbraní´ (1974) nebo ´Připoutejte se, prosím! 2´ (1982), ale nakonec z toho byl tak vyčerpávající životní mejdan, že to oba výrazně ovlivnilo v rozhodnutí o svých dalších dnech života. Je to příběh o bouřlivém životě seriálové hvězdy se svými démony, který to po psychické stránce neustál. Jedná se o dojemnou výpověď člověka, který trpěl kvůli své nemoci už od svých dětských let. Hervého si zahrál Peter Dinklage, který se hodil nejen ohledně stejné nemoci, ale že je také aktuálně nejlepším hercem, právě malého vzrůstu. A v době natáčení mu bylo rovných padesát let, tedy ve stejném věku, kdy Hervé zemřel svou rukou. A zahrál ho tak dobře, že Hervého osud po emoční stránce prostě zasáhne. Onen novinář je jeho vyprávěním a konečným činem tak ovlivněn, že i sám začne se sebou bojovat. Pocit zadostiučinění svého života obou postav je takřka mistrovským dílem nejen po herecké stránce, ale i naprosto silným scénářem, který nezapomíná ani na hyenistickou práci nějakého bulvárního plátku, či co to bylo. Snímek je v jádru věci vysoce inteligentní, poučný a svým způsobem také až provokativně k zamyšlení. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Životopisný příběh o hvězdě z Hollywoodu, která neustála svou slávu. Na první pohled vcelku banální a dnes již prakticky normální věc. Ale zejména díky kvalitnímu hereckému obsazení, konkrétně zde odvedl nejvíce práce asi samotný Peter Dinklage, známý též jako Tyrion Lanister. Díky jeho skvělému hereckému projevu se mu povedlo perfektně vystihnout emoce a duševní stav, v jakém se asi Hervé nacházel. Slušné budování atmosféry, kdy nám Dinklage postupně odhaluje všechny tváře slavného herce, působí velmi pozoruhodně. Spolu s Jamie Dornanem působí jejich duo velmi přirozeně a role jim skvěle sedly. Povedla se rovněž atmosféra, místy velmi napjatá a dojemná. Snímek je také víceméně postaven na dialozích, které jsou dobré, našly se však i části, které mě moc nebavily a nudily. Přesto film hodnotím relativně kladně, dané téma je zpracováno dobře, tvůrcům se povedlo nastínit život nepříliš slavného herce, který je v dnešní době už téměř zapomenutý. Přesto bych ocenil daleko větší tah na branku a mnohem více dramatických prvků. 6/10. ()

Reklama

Reklama