Reklama

Reklama

Bomb Girls

(seriál)
Kanada, (2012–2013), 13 h 10 min (Minutáž: 42–44 min)

Kamera:

Eric Cayla

Hrají:

Meg Tilly, Jodi Balfour, Charlotte Hegele, Ali Liebert, Richard Fitzpatrick, Anastasia Phillips, Antonio Cupo, Peter Outerbridge, James McGowan (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Recenze (10)

raven 

všechny recenze uživatele

Obrovske prekvapenie. Vobec som necakala, ze ma tento serial natolko dostane, no uz po druhej epizode sa stal dalsou z mojich kanadskych posadnutosti :) Vacsinou vojnove pribehy nemusim, ale tento je dost netradicny, dej sa vacsinou odohrava v tovarni na vyrobu bomb a zabery z vojny samotnej prakticky neuvidite... Hlavnou silou serialu su najma uzasne napisane postavy (Lorna, Gladys, Vera, Marco, Edith, Kate... a hlavne Betty). Okrem toho skvele herecke vykony, osudy, ktore vas zaujmu a okamzite po dopozerani siestej epizody budete chciet viac. Nastastie bola schvalena druha seria, ktora bude mat dokonca 12 epizod. Rozhodne odporucam dat mu sancu! ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Soap opera, na níž je nejzajímavější prostředí, ve kterém se odehrává. Postavy jsou jen hrubě načrtnuté karikatury, jejichž jednání postrádá jakýkoli smysluplný motiv, je jen výsledkem scénáristické svévole. V současném nástupu promyšlených, propracovaných a poměrně ambiciózních seriálů představují Bomb Girls čirý anachronismus. ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

No, pokus slušnej. Global nemá moc "svých" seriálů, většinou přebírá dílo určený pro jiný kanály, takže se mouchy zkrátka daly čekat. A dostavily se, samozřejmě. 1. Vzhledem k tomu, že jde o drama, je docela politováníhodný, že jen Gladys ve vážných polohách dokáže působit přesvědčivě (maximálně ještě Kate); především Ali Liebert (Betty) je potom strašná herečka, ačkoliv jsem si o ní na imdb přečetl, že má bejt jednim z největších kanadských talentů (no potom se divme Amíkum, že maj z Kanaďanů takovou legraci). 2. Asi to bude tim, že kanadští tvůrci dělají seriál o primárně evropský válce a čistě pro americký publikum, každopádně ty historický odkazy jsou ohromně zvláštně (čti násilně) sázený. Jako by zkrátka scénárista akorát jednou za čas poslechl nahodilou touhu blýsknout se znalostí o tom, že v Itálii mívali fašismus a podobně. 3. To samý ty prázdný, rádoby uvědomělý poučky Gladys o "strašidelný válce tam venku", který mě začaly rozpalovat doběla už se třetím dílem. --- Ale jinak každej díl rozhodně má co nabídnout, přinejmenším napínavou zápletku, pro jistotu na více místech, či rozumně budovaný dialogy; a na Jodi Balfour se krásně kouká, ty šatičky ze 40. let jí padnou neskutečně. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Pribehy skupiny zien su poslednych par rokov velmi oblubenou temou serialov. Sex v meste, Pretty little liars, Zufale manzelky ci Girls maju spolocne prave toto. Bomb girls prichadza s niecim novym - pohlad na zivoty zien pracujucich v tovarni na bomby pocas druhej svetovej vojny. Jednotlive diely su zaujimave a nenudiace ale za nutnu davku americkej propagandy strhavam jednu hviezdicku. ()

Misuli 

všechny recenze uživatele

Bohužel jen dvě série. První byla taková vlažnější, chvílema jsem přemýšlela, jestli ten seriál vůbec dokoukám. Ale druhá série se parádně rozjela, až mi bylo líto, že opravdu celý seriál končí (stále čekám na závěrečný dvouhodinový ,,film"). Také moc nejsem na filmy natož seriály s válečnou tématikou, ale myslím, že tvůrci to v tomto případě perfektně zvládli a brali v potaz, že sledovanost bude tvořit převážně ženská část obyvatel. Líbí se mi přiblížení té doby právě z ženské perspektivy. Musím uznat, že ženy v té době byly opravdovými hrdinkami, bez ohledu na to, jestli dřely na výrobní lince na bombách, nebo ne. Hned si člověk uvědomí, jak se vlastně teď máme dobře :) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Torontu v přestavěné továrně na nábytek. (ČSFD)

Reklama

Reklama