Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek, odehrávající se ve světě Fartherall, sleduje věčně rozhádanou partu dobrodruhů - zmatkářského kouzelníka Perfa (Christian Doyle), elfskou lučišnici Naru (Anne Kennedy), léčitele Carrowa (Brian Lewis) a bláznivého rytíře Gloriona (Kevin Pitman). Ti se snaží najít a následně zničit mýtický Meč boje, jedinou hrozbu platící na Zkažené krále. Celý příběh z povzdáli sleduje a zaznamenává bardka Wren (Emilie Rommel Shimkus). (Moena)

(více)

Recenze (28)

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Výborná věc s neuvěřitelně vyšperkovaným scénářem a postavami. Určitě je škoda, že není více financí na natočení, protože by si to tenhle seriál určitě zasloužil. Snad se dočkáme třetí série. A nechápu co všem vadí na podobnosti se Zeměplochou - stejně film založený na atmosféře knížek ze Zmp. ještě nikdo nenatočil, tak co. Onward! ()

VirglCZ 

všechny recenze uživatele

JourneyQuest je určen spíše pro skalní fantasy nadšence, než pro široké publikum, a právě v tom je jeho kouzlo. Seriál má výborný námět (měl by vyjít i sepsaný průvodce světa který bych rád použil do DnD her) a postavy jsou detailně promyšlené, různorodé a mimochodem i skvěle zahrané (opravdu jde poznat, že si herci natáčení užívají). Každá další série má vyšší rozpočet a ačkoliv jde pořád o amatérský snímek, přece jen už třetí série vypadá daleko výpravněji, než ty dvě předchozí. K jednotlivým sériím bych jen poznamenal, že první je spíše seznamovací, druhá si ukrajuje až příliš velké sousto v podobě rozšíření počtu vedlejších linek, což značně zpomalí tempo, a třetí, jednoznačně nejlepší, naopak graduje skvěle a ukazuje, že i za malé peníze lze natočit velkolepý zážitek. Go Carrow! P.S. Čtvrtá série byla na kickstarteru oficiálně obnovena se slušným rozpočtem, tak se snad příští rok máme na co těšit. ()

Reklama

Aildrin 

všechny recenze uživatele

Příběhy jak vystřižené ze Zeměplochy. Konec konců Perf je slušnou kopií Mrakoplaše a bojechtivý meč s vlastním rozumem a smyslem pro humor se v Zeměploše taky objevil. Ve druhé sérii je ten fanouškovský sponzoring vážně poznat. U Legend of Neil jsem se zasmál víc, ale to neznemená, že by JourneyQuest a jeho parta epických hrdinů neuměla pobavit. Některé hlášky, jako je třeba ta o nekromancii opravdu stojí za to. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Cool. Příjemní herci (překvapivě dobře hrající), dobré vtipy (i když místy trochu pro zasvěcené), rozumné efekty... co tomu chybí je údernější příběh, zejména v druhé sérii mi přišlo, že počet postav a příběhových linek začal být trochu přetažený (i když barbarský král se sociálním cítěním s manželkou by si zasloužili spíš vlastní spin-off). Nicméně - kickstarter na s03 vyšel, takže: Onwards! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

dost slušná zábava, sice mi trošičku vadí, že Perv je až moc podoben Mrakopašovi ze Zeměplochy, či jak se v druhé sérii přidalo množství nových postav.... Pořád je to ale nechutně zábavné a některé postavy člověk prostě musí zbožňovat, třeba "toho chytrého Orca", nebo Naru (obzvláště když je pozdrogovaná). Doufám, že třetí série bude a již se nebudou zjevovat další a další postavy, tohle není Píseň ledu a Ohně a nemusí to ustát. ))__viděny dvě série__(( ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Tvůrci webseriálu si zakládali na tom, že projekt financovali zásadně ze své kapsy, z prodeje DVD a z příspěvků od fanoušků. Proto třetí série nevznikne, dokud se nesežene dostatek financí. (Kerbello)

Reklama

Reklama