Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Snadný prachy 2 je, podobně jako v prvním díle, hlavní postavou JW, chudý mladý student, který se ocitá uprostřed stockholmské smetánky a organizovaného zločinu. Právě v době, kdy chce JW skoncovat s nelegálním businessem, objeví se muž z minulosti, který výrazně zkomplikuje jeho situaci. Je nevyhnutelné odejít ze země, protože ho hledá policie i srbská mafie. (Film Europe)

(více)

Recenze (41)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Už trochu zbytečný pokračování. Je to drsnější je to akčnější. Nejde o to, že bych se nudil, ale spíš o to, že to na mě působí jako totální slátanina z otravnýma postavama. A ten zoufalec Kinnaman ať už se jde zahrabat. Co tahle nesympatická držka ještě pohledává ve filmovém průmyslu fakt nechápu...35% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Zkoušet Karadžičovi tunelovat ve Švédsku koksovnu není zrovna ten pravý počin, kterým by si jeden zajistil dlouhý a spokojený život v přepychu a jste pomletí v masových kuličkách dřív, než byste drze řekli "svobodné Kosovo". Pár našinců jako poleno, Mohamed, Chuan, Stojan a slizský Nor Olaf přesto opět neodolá. Je to sice o chlup z nosu krále Gustava horší než jednička, nicméně i tak se pořád jedná o výborně natočený a napínavý apel, aby Trekronur kapku přitvrdilo svou benevolentní imigrační politiku. S takovým přístupem nám budou IKEA brzo vlastnit Vietnamci, v bufetu dostanete akorát křupavou, smaženou kočičku za titěttěst a místo hnusného, sterilního nábytku v ní nakoupíte leda tak spací rohož Cứng, praktický, mobilní stánek Cướp biển a origoš dévédečko s Hobbitem 3. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První díl nebyl úplně špatný, ale postrádal jsem v něm absenci Švédů a nějaké sympatické tváře. Druhý díl je lautr némlich to samý a to už mě znovu absolvovat moc nebaví. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PAMATUJEŠ SI, KDYŽ JSI MI ŘÍKAL, ŽE V TOMHLE SVĚTĚ KAŽDEJ MYSLÍ JEN NA SEBE A NA PENÍZE? MĚL JSI PRAVDU.“...... /// Tak nám chlapci pokračujou v těch svejch rozjebanejch životech (prostě nejsou zrovna za vodou a ve vatě…). Dlouho je to slabý bahno. ¾ hodiny – tyhle nezáživný obrázky můžou odradit. Pak KONEČNĚ Jorge přichází provýst svůj ,,ojeb“. Mahmoud zdá se mít taky po starostech. A co J.W? Iñárritovsky (na Švédskej způsob) se nám to tady začne proplejtat a je z toho taková povedená … kurva nevím – kovbojka? Na nějakej přesah, jako že prachy ti stejně štěstí nepřinesou bych se vysral. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihy ,,Snabba Cash“ (2006) a ,,Aldrig Fucka Upp“ (2008), který napsal Jens Lapidus číst nebudu. 2.) Jsem na kryplkáře a nevím, jak zdrhnout z kriminálu. 3.) Thx za titule ,,PJ Ladd“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Marné čekání na světlé zítřky, přesvícené záběry a pozdní lítost při cestě za světlem. Stejný chyby, stejný známky.. Kdo neviděl první díl, musí na všechny ty prudké Balkánce a jejich kamarády čumět jak puk ve středovém kruhu stockholmské haly Globen. Nechápete, jak můžou být po předchozích událostech JW a Mrado na jedné cele? Já zase nechápu, proč je Kinnaman hercem.. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dvojka sa mi lúbila viac, ako prvý diel. Akoby tu JW nemal ani kedy čas byť arogantným, vychcaným zmrdíkom. Tu, už po skúsenostiach z basy, ide na vec hned' na tvrdo, bez srania sa. Záver bol veľmi vymakaný podľa mňa. Krásne vygradovaný. Síce mi trochu prekážala tá dramatická snaha o poľudštenie gangsterov (V jednotke a ani v tomto diely nie je jedinej postavy, ktorej by som fandil, aby som pravdu povedal. Všetci sú tu totiž zmrdi!), ale nad tým sa dá hravo prižmúriť oko. Nie je to síce za čistých čtyri, ale ani za tri. Prikloním sa k vyššiemu hodnoteniu ale, pretože, ako som už spomenul, bavila ma táto časť viac, ako prvá. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Dvojka je jiná. Nevím, jestli lepší nebo horší. Zabývá se úplně něčím jiným než první díl. JW řeší stále prachy a zapadnutí do high class, ovšem úplně jinou cestou a už to není tak napínavé a mele se tady toho hodně dohromady, což je menší mínus. Pozitivum je naopak kratší délka filmu, což těm všem věcem, které se tady objeví dává větší akci a diváka nenudí. Rozhodně dobré pokračování, jak už to ale bývá, slabší než jednička. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu, akčnější a svižnější, ale méně atmosferické a originální a více se to snaží přiblížit americké produkci. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Od minule nám všichni ti švédští... vlastně nešvédští gangsteři nějak zdrsněli. Zdrsněl srábek Jorge, který byl minule jen za fackovacího panáka, zdrsněl arabáčský přizdisráč Mahmúd, který dokonce nemuslimsky zfackoval vlastního fotra, zdrsněl norský studentík, který v lapáku dostal školu od drsného Srba Mrada a zdrsněli i všichni ostatní Srbové, beztak už dost drsní. A zdrsněla dokonce i hudba. Takže se mi to líbilo víc než posledně. Scénář je samozřejmě opět hodně vyumělkovaný, ale (SPOILER) největší průser, který hrozí celý film znehodnotit (jedna přitroublá lovestory jednoho vylízaného gangstera a jedné vylízané šlapky), naštěstí Mahmúd včas zažehná brokárnou. Ale jelikož byl nedůsledný, jen se modlím, aby tenhle románek nepokračoval v trojce... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

JW vylezl z kriminálu s přesvědčením, že teď už ho čekají jen samá pozitiva, které nebude nijak narušovat nelegální obchod. Ale hned po propuštění s ním vyjebe jeho zdánlivý společník a JW je tam, kde byl. Jorge se prozměnu pokouší obrat srbské mafiány a poskok Mahmoud po zbabraném obchodu dluží těm samým mafiánům spoustu peněz. A všechny tři svede osud různými způsoby dohromady. Na jedničku to sice nemá, protože ta se věnuje cestě, kterou si JW musí projít, aby mohl žít na vysoké noze a vyrovnta se tak zlaté mládeži, což je rozhodně téma poutavější, než když se gangsteři snaží obrat jeden druhého, ale na druhou stranu dvojka má díky kratší stopáži větší tempo a je přímočařejší, což jsem při tomhle zpracování uvítal. Důstojné pokračování. 85% ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Společenské minoritní skupiny přistěhovalců ze zemí nikoho, kterým nevoní poctivá práce nebo vůbec způsob života postavený na pevných etických zásadách, se konečně dočkaly. Natočili o nich film. A rovnou celou volně provázanou trilogii. Podsvětí současné švédské metropole je zde vykresleno v konturách lapkovství jako ze středověku, akorát s tím rozdílem, že kočovné kmeny se zde ohánějí nabitýma kvérama. Jinak se nic moc nezměnilo. Krade se vše, co není pod zámkem a pokud to pod zámkem je, je to jen kosmetická překážka. Koks, kurvy, rychlá auta a společenský status zvířete, všechno chceme a chceme to hned. Trpělivost je nám cizí. Snadný prachy jsou něco mezi akční gangsterkou a sociálním dramatem s občasným moralizačním šťouchancem do slabin. Pestrá mozaika lidských osudů z opačného spektra společnosti, zábavná, napínavá a ošklivá. Refnova spanilá jízda napříč severským kanálem plným smrdutého marastu je ale přeci jen o nějaký ten stupínek výše (okoštujte: Pusher / Pusher II / Pusher III). ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné volné pokračování severské trilogie o tom, jak je těžké vymanit se z podsvětí a tahle cesta bývá lemována mrtvolami všech národností, které se do Švédska dostaly, a já už se nedivím, proč Joel Kinnaman dostal hlavní roli v seriálu Killing. Těším se na trojku. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Druhá část severské vyprávěnky o studentíkovi JW, který tak touží se dostat mezi bohatou elitu, ale stále se mu nedaří. Hlavního hrdinu zastihujeme na začátku filmu ve vězení, kde si odpykává trest za svoje činy, kterých se dopustil v předešlé části. Po propuštění zjišťuje, že projekt na kterém ve vězení pracoval jeho společník náležitě zpeněžil ovšem náš hrdina z úspěšného obchodu nemá ani halíř. Následuje cesta odkud už nebude návratu..."Snabba cash II" je mozaikovitě propojená osudy jednotlivých postav jejichž činy se ke konci propojí. Náležitě zamotané, ale jak to tak v pokračováních bývá, nemá to ten šmrnc prvně viděného. Pořád ale velice slušná kriminálka, která by i obstála jako samostatný film. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Původní film mě až zase tak nezaujal, takže jsem s projekcí pokračování váhal. Kupodivu je dvojka koukatelnější (přiměřená stopáž), neboť pestrá multikulturní směska si to o bágl s deseti miliony rozdá poměrně zostra. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz Snabba Cash 1 bol pre mna len znesitelny priemer a tuna Espinosu vystriedal novy reziser Babak Najafi /tomeno mi fuckt hovori leda tak hovno/ a cely radoby "gangsterka" sa prilis snazi priblizit US produkcii. Kynnaman nevie hrat, zvysok je len do poctu. 30 % ()

klida 

všechny recenze uživatele

Z jedničky jsem si nepamatoval vůbec nic. A tahle mozaika či snad povídkový film tomu příliš nepomáhá. V rychlém sledu se střídají na sobě dlouhé nezávislé dějové linie, které se pak v tolik nucené osudovosti nakonec protnou. A i na trojku je našlápnuto. Jediná klika, že to je krátký. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Pokračování snadných prachů již není z daleka tím, čím byl první díl. Zvratů se moc nedočkáme a místo hlavního hrdiny JW se více tvůrci zaměřili na další postavy. JW je sice hlavní postavou, ale již je poněkud v pozadí, což je škoda. Příběh samotný je pak o mnoho slabší, ale i tak se jedná o slušný thriller. ()

Reklama

Reklama