Reklama

Reklama

Helena

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2012–2018), 25 h 3 min (Minutáž: 23–27 min)

Předloha:

Matt Williams (kniha)

Hudba:

Daniel Fikejz

Hrají:

Sandra Pogodová, Leoš Noha, Martina Kavanová, Kristýna Belzová, Jan Maršál, Martha Issová, Petra Hřebíčková, Jaroslav Plesl, Pavlína Mourková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Helena se snaží čelit strastem a radostem rodinného života s velkým nadhledem a optimismem. Jenže k tomu všemu chodí do práce a vychovává tři ratolesti. Tak se nejednou stane, že jí jde ze všeho hlava kolem... (TV Nova)

Recenze (261)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Než se dostanou postavy od karikatur k figurám, které mají nějakou (byť sitcomovou) hloubku, vyžaduje to divákovu trpělivost. Ale stejně mám pocit, že Tomáš Baldýnský spolupracuje na seriálu, ze kterého by si dříve nic nedělal. 30%. ()

Djoker

všechny recenze uživatele

Nebylo by to vůbec špatné, pokud by si to odpustilo tu neustálou snahu zavděčit se "průměrné české rodině". Každý díl věnuje až moc prostoru nezaměstnanosti, finanční tísni a nezvladatelným potomkům. To je škoda, protože vidlácký humor funguje a Pogodová s Nohou si svoje party užívají. Vše samozřejmě sráží další excesy českých seriálů v podobě neschopnosti číslovat série a výměny herců za pochodu, ale splnění prvotního cíle, nahradit na naše poměry geniální Comeback, bylo docela blízko. V Comebacku byly všechny postavy také životní nuly, ale na rozdíl od Heleny na diváka nepřenášely ještě větší nasranost, ale spíše pocit bezstarostnosti. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Rodinný sitcom je od toho, aby se jednotlivě a třebas i polopaticky věnoval populárnímu téma v daném žánrovém zařazení, v tomto případě rodině. Nemaje takové, zíral bych na seriál Helena jistě s nepochopením. Navíc by se ve mně mísil pocit studu, že se vůbec dívám na Novu, kterou strašně rebelsky opovrhuji, protože je taková mocinky mainstreamová, bulvární a kýčovitá, ale... Ale vždycky se mění doba a lidé, a poté, co jsem zde spláchl do odpadu devadesát procent novácké produkce (nejtrapnějšími Nováky počínaje a hrůznou Ulicí konče), musím říct, že jsem se u jednoho dílu Heleny neskutečně bavil. Byl to dokonale fungující sitkom, utahující si z průměrné české rodiny. Proč ne, proboha. Vždyť to byla legrace s vůbec ne špatnými herci, dobrou dramaturgií, kvalitním zpracování a fungujícími fórky. Dokonce i interiér nečpěl papundeklem, jak to známe z jejich jiných rodinných šarád. Helena jako sarkastická matka, která se s nikým prostě nesere, ani se svými spratky, provází přirozeně a sympaticky sérii jednotlivých skečů, vedoucích pak k mírně poučnému finále. Šablona je jasná, o to pokoj, na tohle jsem naučený ze všech těch amerických, výchovných i těch "nekonvenčních" sitkomů. Tak kde je problém? Nač to paušální opovržlivé hodnocení zde na webu rozmlsaných filmových znalců a životem protřelých milovníků všeho? Po celé sledování jsem nezažil jediný pocit studu a trapnosti, jako u ostatních nováckých hahapokusů, a jen mírně nespokojen s projevem jinak dobrého Leoše Nohy, dávám s klidem čtyři hvězdičky. To se vážně tak blbě liším nebo mi něco uniklo? Nebo tobě, dave? A že je to stejné jako Kutil Tim či Roseanne, no... To je asi dobře, ne? Jistě, že v tom je znát pero onoho scenáristy, toho Matta Williamse, ale to je dobře, díky tomu to je zkrátka jiné, tedy tuplem se divím, že hodnocení tak nějak obecně zůstává špatná. Překroucené vlastenectví? Snad ne. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sandra Pogodová a Leoš Noha jsou kupodivu v rámci možností zajímavý manželský tým, který může táhnou novou verzi Nováků s mírnou vzpomínkou na Comeback. Poetika vzorů typu Roseanne je zachována. ()

kulyk odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně řídký produkt scenáristické defekace. A to ti písmáci povečeřeli zbytky ze všech profláknutých sitcomů světa. Zbytečně. Pouze mírně natrávili, zaškrundali a vystříkli do tangáčů, zdobených logem nejmenovaného kanálu. Trapnosti, máš nové jméno. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Jedná se o předělávku amerického seriálu "Roseanne", do české tvorby televize Nova. Srovnávat s Comeback nelze, tohle je úplně jiný druh komedie. Podle mě to úplně špatné není, i když jde místy trochu o suchý humor. Prozatím za slabší dvě hvězdy, uvidím časem kam se seriál bude ubírat. / Viděné epizody *42.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 4/10 ) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Raději bych nové díly comebacku, než tohle. Toto je jen jeho slabý odvar. Humor je sice podobný, ale slabší. I když situace v domácnosti jsou vcelku vtipné, dokonce se i zasměju, ale jakmile se děj odehrává jinde, tak to už vtipné není. Ale na to, že to vysílá TV Nova, to ještě ujde... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po Comebacku opět pád do televizního pekla. Příšerně zahrané, bez děje, absolutně nevtipné a s pekelným umělým smíchem. Celé to navíc působí dojmem, že si s námi Nova pouze hraje. Jakoby nám po Comebacku, který ukázal, jakým způsobem se u nás mají sitcomy točit, chtěli předvést i varovný příklad toho, jak by v žádném případě tento komediální žánr vypadat neměl. Jako varovný příklad to totiž funguje naprosto dokonale. ()

MISSha odpad!

všechny recenze uživatele

Kameňák v seriálové podobě… Uběhne pouhopouhých 5 minut, a tvůrci nejmíň 30x vloží umělý smích mezi rádoby vtipné věty. Doslova čiré sitcomové zlo, které je parodií na seriál. TV Nova prostě bud' točí pořady pro puboše (x-tá superstár), nebo mozek-vymývající seriály pro důchodce, to ji živí. ()

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

to je jediný seriál, který sleduju jen v ukázkách. ještě jsem neviděla ani jeden díl a ani nechci!!! to že je to píčovina člověk pozná i z té jedné minuty.......aby měl Korbitch klidné spaní, rozhodla jsem se pro shlédnutí jednoho dílu. Poté co jsem po 15 min málem vyvrhla mou sportovní večeři, jsem se rozhodla, že je má výživa příliš drahá. Následovalo cvaknutí ovladačem. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se rozdávaly tresty za tvůrčí neschopnost, tým, který dělal na sitcomu Helena, by dostal gilotinu. Navíc mně připadá, že tento tým zřejmě nebyl dost příčetný a nepříčetně se po dotočné bavil a smál se nad právě spáchaným odpadem. Ani se na to nedívejte. Je zde nashromážděno to nejhorší z nejhoršího. Od kamery, přes herce až po režii. Podle mě se točilo na prošlý materiál a kameru si půjčili z Růžovky v přestávkách, když měl Šťastný na hlavě naražený pytel smrkanců, aby mu to zakrylo vlasy, jakože je po chemoterapii. Mimochodem, když jsem viděl jeden díl, jak má na palici ten hadr na podlahu a pod ním evidentně bujné háro, tak jsem málem chcípl smíchy. To se ti herci nevzepřou a nevidí, v čem hrají?! A k tomu můj vrozený odpor k sitcomům. Přesto si to své fanoušky jistě najde. Nova si to umí vychválit svým úlisným projevem, ale jednou by měli zabrousit sem a přečíst si kritiku. Jenže v jejich pokrytectví by ještě tvrdili, že jsou vesměs jejich seriály a sitcomy přijaty kladně, viz Extinktura nebo Exkozímůra, nebo co to bylo za humus vyplavený z Klímových gatí. 0% ()

ainny 

všechny recenze uživatele

3x a dost... nechtěla jsem hodnotit hned po prvním díle, ale víc už jich nezvládnu. K smíchu mi to nepřijde, k pláči taky ne... Prostě bez chuti a bez zápachu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Není to až tak hrozné, jak třeba ta Pawlovské slátanina na Primě, některé dialogy jsou hodně dobré, až jsem přemýšlel i o třech hvězdičkách, ale několik věcí celý sitcom sráží. Nejvíce ten namixovaný smích, který se spouští náhodně, a ne u vtipů. Pak špatná gradace a vypointování fórů - třeba u té snídaně byly hned tři vtipy zabity tím, jak neúměrně dlouho se dialog vlekl, a potom také špatným střihem (jednou přijde pozdě, podruhé moc brzy, asi jako když švenkují nervně kameramani při přímém přenosu play off hokeje - jenže tohle není přímý přenos, mankote!). Některé situace jsou rovněž poněkud podivné, a pak někteří herci mi tam nesedí ani náhodou. Nebo snad někdo věří, že Martha a Sandra jsou ségry či co? A slizkého vedoucího zkopírovali z Comebacku, z dílu s hranolema. Takže nakonec mírný podprůměr. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Moje hrůzostrašné očekávání se nenaplnilo. Myslel jsem si, že tento "seriál" bude naprosto o ničem. Sice některé vtípky působí opravdu trapně, až se divák stydí, co to tvůrci vymysleli, ale je tu i několik opravdu vtipných momentů, kdy se lehce pousmějete a náladu si po těžkém pracovním dnu opravdu zvednete. ()

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama