Reklama

Reklama

Vloupačka

Trailer

Mladý Angličan, kterého právě pustili z vězení, se se třemi nejlepšími kamarády dohodne, že okradou místního drogového krále. Ten totiž může za to, že Harveyho zavřeli. Vyjde mu jeho plán na pomstu? A dokáže získat zpět svou dívku? Potlučený a zatčený Harvey Mille sedí ve výslechové místnosti. Detektiv West má v rukou stoh usvědčujících prohlášení očitých svědků, takže nepochybuje o Harveyově účasti na nepovedené loupeži a pokusu o vraždu místního podnikatele Stevena Ropera. Harvey vše popírá, nakonec však souhlasí, že půjde s pravdou ven. Vše začalo před měsícem, kdy byl propuštěn z vězení, kam se dostal neprávem. Sledujeme jeho emotivní setkání s bratrem, který je zároveň jeho nejlepším přítelem. Vidíme Harveyovo shledání se ztracenou láskou. Nahlédneme do geniálního plánu loupeže. Jsme svědky neuvěřitelného zvratu a šokujícího konce. Vidíme okouzlující, dojemný a vzrušující příběh loajality, žárlivosti, odplaty, přátelství a hledání štěstí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pakliže znáte seriál Misfits a máte ten Londýnskej sídlištní slang rádi, budete spokojeni i s tímhle filmem. Nejenom, že se tam objeví pár herců z toho seriálu, dokonce i příběh je dost drsnej, což se dá vydedukovat už samotným názvem. Tady nečekejte životopisný film o Barbínách, jako spíš tvrdou, nekompromisní a blbě zvládnutou vloupačku, která pod elektronickou muzikou dneška odvíjí vcelku jednoduchý příběh drsných kluků na kraji jednoho amerického města. Ve výsledku dobrý, ale tak na jedno zkouknutí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KAM TEDY TATO SITUACE VEDE?“ … ,,SITUACE VEDE KE SPIKNUTÍ S CÍLEM SPÁCHAT ZLOČIN...“ /// Harvey seděl. Ten rok mu nikdo nevrátí a teď chce, abysme pochopili…. Ve stylu Dannyho parťáků je tu loupež pro všechny, vyznávající spíš krimi atmosféru Zmetků, než hotelů v Las Vegas. Taková svěží pohodová anglická povídka, která stejně jako třeba Andělský podíl ví, že může překvapit (ohromit) jedině závěrem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Marně přemejšlím nad skutkem, kterým bych obnovil víru v lidstvo. 2.) Bo mám času dost. 3.) Thx za titule ,,mark82“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dostal jsi mě do kriminálu, tak Ti seberu prachy. A nebude to jen tak obyčejná loupež, nýbrž loupež geniální. A to mi moc nesedělo. Ten vizuál londýnské periferie si žádal přímočarou akci a ne dlouhé chvíle plánování s nákresy a hodinkami. A to samé platí i pro osazenstvo. Treadaway, Rheon a další nejsou zrovna prototypy osvícených chmatáků a charaktery jejich postav tomu ani neodpovídaly. Ta chytrá loupež mi k nim tudíž příliš neseděla. Ale přesto mě to docela bavilo, protože všichni zahráli celkem solidně a to platí i pro toho troubu z Harry Pottera. Navíc jako hlavní záporák tu byl můj oblíbenec Neil Maskell. Film si udržel i ten look britských gangsterek, takže i pře občas kolísající tempo hodnotím celkem pozitivně. 60% ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Kvalitně odvedená, svižná, ničím neurážející ani nevybočující krimi z prostředí drobných londýnských krimi hajzlíků. A, jak už uvedl Fr, párkrát jsem měla pocit, že sleduju nějakou lehce vzdálenou epizodu Misfits. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

A zase jedno britské krimi, které má opět ve svém dění nějakého toho známého herce. Tentokrát je to Timothy Spall, který zde vypadá celkem normálně. No, nejde ale o něj, především jde o partu mladíků, kdy jejich šéf se chce pomstít za to, že musel sedět v base. Tvůrci si celkem zajímavě hrají s vyprávěním, různě přeskakují mezi současností a minulostí, díky barevnému provedení se v tom ale lze celkem snadno vyznat. Flashbacky jsou vizuálně odlišené. Ke konci už je to celkem dobrá jízda, ale v případě scénáře se nedá mluvit o úplně dokonalé zápletce. Celé je to trochu... přestřelené? Asi, to bude ten nejvhodnější přívlastek. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Může obsahovat spoilery. Tak trochu revenge krimi pohádka...Ať už to člověk bere naprosto vážně, nebo s přesvědčením že je to celé vlastně naprosto groteskní nebo naivní nedá se popřít, že se na to dívá vcelku příjemně. To hlavně díky "undergroundové anglické" atmosféře (ano pro tu mám slabost) a díky, dle mého názoru, velmi vydařeného obsazení. Příběh není nějak složitý s mnoha zvraty, ale díky flashbackovému pojetí a příjemnému stylu vyprávění mi to ani nějak nevadilo a celkově to mělo po většinu doby příjemný spád. Co se týče závěru, tak eeehm nevím co si pořádně myslet. Na jednu stranu- ano je to umělohmotné, vykonstruované, možná prvoplánové a možná jen těžce uvěřitelné. Na druhou stranu mi to přišlo svým způsobem hezké (?). Teď by mohlo následovat dlouhé filozofování o spravedlnosti, a ospravedlnitelnosti pomsty jako takové...ale toho vás ušetřím a řeknu jen, že si na to asi budete muset udělat názor sami. S hodnocením jsem na vážkách. Obecně mám slabost pro obdobné filmy, spousta věcí se mi na filmu líbila, z něčeho jsem rozpačitá a celková menší naivita, hlubší psychologie postav a propracovanější děj by mi nevadily...Váhám jestli mám dát 4 nebo 3 hvězdičky. Rozhodně ale doporučuji ke shlédnutí (i když je to možná jeden z těch snímků, kde jedno vidění naprosto postačí). ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Celý je to takový špinavý, neučesaný a zachmuřený, že když přijde závěr, nestačíte se divit. Ano, i ta hlavní partička je celkem obyč. Takoví týpci žijící na předměstí, co spolu chodí na pivko, a oni jako mstu vymyslí naprosto geniální loupež, kde hrajou roli sekundy. No to ne přece.. A ještě s tím detektivem nejhodnějším na světě. Škoda, aspirovalo to na 4*. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Na to, že hlavní hrdinové byli spíše grázlíkové podprůměrné úrovně a s nějakými velkými kšefty neměli vůbec zkušenosti, to vymysleli tak dokonale, až film pozbyl věrohodnosti. Ale koukalo se na to příjemně, i díky dobře vybrané hudbě a sympatickým hlavním hrdinům. ()

paradoxman 

všechny recenze uživatele

Budu předstírat, že mi nevadí, jak se nás v závěru snaží tvůrci přesvědčit, že britští policajti jsou stráááááášně hodní, duchaplní a milujou prostý lid. Jinak bych musel dát odpad a to si tento slušně zhotovený snímek nezaslouží. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

celkem zajímavý film, dobře vymyšlený plán krádeže, i způsob vyprávění a herecké obsazení mi přišlo vyhovující, trochu to zkazil pohádkový závěr. Realita by byla prakticky jistě jiná. Nicméně jinak je to příjemný snímek, i když zjevně jen na jedno použití. 70% ()

Hervor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tak nízké hodnocení má na svědmí nepochopení tohoto filmu. Udivuje mne, jak někdo může přehlédnout tu nadsázku čpící z každé scény a brát tento film moc vážně! ()

Reklama

Reklama