Reklama

Reklama

Trip do Téčka

(studentský film)
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2012, 37 min

Obsahy(1)

Studentský dokument zachycující desetidenní putování Kubáka (Jakub Freiwald) a Marti (Martin Bartkovský) po kanadském Torontu. (Barty!"!!!)

Recenze (7)

Ozo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se těm klukům fakt povedlo. Pěkné záběry, vtipné hlášky a citáty. Navíc je Toronto fakt zajímavý město, z kterého jsem moc dokumentů neviděl, což už rovnou přidává kladný body, protože třeba o takovém New Yorku jsem toho viděl dost. Co nesmím opomenout je hudba, fakt mi k tomu sedla. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jo, bylo to fajn kluci - jen tam mohla být desetiminutovka o tom jak se teda žije čechokana%danům a jací jsou v reálu domorodci. Chápu ale, že by to nabouralo koncept Tripu do Tecka, tak že by možná dvojka? hmmm? ()

Reklama

MatZ 

všechny recenze uživatele

Film od študentov pre študentov. To sa asi nedá poprieť. Ale neviem, či je to tým, že autorov osobne poznám, ale po zhliadnutí tohto dokumentu vo mne ostal veľmi príjemný a hrejivý pocit. Celý filmík je totiž veľmi ľudský, bezprostredný, na nič sa nehrá. Dvaja mladí chalani objavujú kanadskú metropolu a poriadne si to užívajú. A vy si to užijete s nimi. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Nedávno mi môj bývalý kamarát dotrepal placku s videom o jeho ceste naprieč Mongolskom a našťastie to nenazval dokumentom, ale hovoril tomu „spomienky“. Našťastie preto, lebo on ako aj ja si myslíme, že dokument si vyžaduje určité axiómy, ktoré samozrejme amatér nemá šancu zvládnuť. Trip do téčka možno nazvať pokusom o dokument, no plnohodnotným dokumentom podľa môjho skromného názoru nie je. Nevadí, kto si všime? Sám mám osobnú skúsenosť s výrobou krátkometrážnych pseudodokumentov z vlastných výletov a dovoleniek, či už je to z Horného Pičíndolu alebo z Dolnej Malej okres Európa a tu musím poznamenať, že prácu s kamerou ako aj hudobný doprovod zvládli borci v TdT na výbornú. Slabšie je to pri pokuse o humorné scénky a úplne najslabšia je audio stopa, ktorej úroveň kolíše a divák je nútený siahať po diaľkovom ovládači, aby posunul volume pri monológoch a dialógoch viac doprava. Rozhodne TdT nie je stratou času a Jakubovi ďakujem, že mi dielko doporučil. 60 plných percent ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Marťa a Kubák odjeli do Toronta. Tam poznávali. Fotili. Točili. Blogovali (mimochodem doporučuju, je to vtipný počtení). Pak se vrátili do vlasti a místo klasického homemade videa z dovolený, kterým vás každé léto obtěžuje teta Vilma se strýcem Rudolfem, z natočeného materiálu udělali zábavný dokumentární film, kterej má podle mě velkou šanci oslovit a pobavit i ty diváky, kteří autory osobně nikdy neviděli. Je tam torontská věž, muzeum Tomáše Bati, Masaryktown, Niagarské vodopády i největší podzemní obchoďák na světě. A kupa citátů, takže není o čem ... :) ONLINE ke zhlédnutí na YOUTUBE. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama