Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Summit G8 se blíží ke konci. Ve škole Armando Diaze v Janově v Itálii, která byla ustanovena jako společenské fórum pro novináře, se dobře baví spousta mladých lidí – navzdory násilným střetům s policií, které se objevovaly předešlého dne. Tak jako v předchozích letech v jiných zemích narazily i zde protesty proti globalizaci na policejní těžkooděnce. Nic však dosud nevarovalo tyto „dočasné obyvatele“ školy Diaz před tím, co přijde. Krátce po půlnoci vtrhla do školy policie a brutálně napadla ty, kteří zde přenocovávali. Po dvou hodinách útoků skončila téměř většina z nich v nemocnici a později byla vzata do vazby. Aby policie omluvila své činy, umístila do školy několik výbušnin. Na konci summitu G8 jeden ze zatčených zemřel. Vyprávěno z různých úhlů pohledu, kamera popisuje události onoho dne, posouvá se blíže k oběma skupinám – pachatelů a „cílů“ – dokud není celá krvavá pravda vyjevena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Né Nelíbilo se mi to ! Už mě SERE! Jak poslední dobou se přehnaně točí ty Drama/Dokumenty o problematice Demonstrantů a podobných ohavnostech! Začíná se to rozmnožovat jako Červi.. Podobně jako Žánr Found Footage! Z mé strany se jevil Absolutní nezájem! Měl jsem Chuť se otočit k filmu Zády, protože jsem šíleně trpěl! Dvě hvězdičky dávám za 10 minutovou Scénu v baráku s Fízlama! Jít na tenhle Počin do Kina, tak nejspíš požádám nějakou spolusedící o Felaci! ()

Maik22 

všechny recenze uživatele

Říkám si, jestli vůbec žiji v civilizovaném a normálním světě, ale nejspíše ne, když je vůbec něco takového možného. Tolik utrpení, kvůli zasranýmu večírku bohatých a mocných vládců světa. Je mi z toho na blití. Nemohu uvěřit, co je člověk všechno udělat a čeho všeho se dopustit. Natočit toto masochistické, či hyenistické dílo muselo dát režisérovi D. Vicarimu hodně zabrat, zvláště po všech těch zjištěných podrobnostech, které sám viděl a četl. I jako divák musíte mít silnou náturu. Snímek Diaz není pro všechny, na psychice vám to rozhodně nepřidá, spíše se ujistíte, že život na tomto světě není žádná jednoduchá procházka. A propo..kulka do hlavy všem zmrdům a hned se bude ve světě dýchal o něco líp. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Realita přenesaná na plátno aneb demonstranti (anarchisti) vs. policatji aneb policejní brutalita live. Velice realisticky natočený dokumentární film, okořeněný dokonalým zvukem. Jakmile fízlové spustí "Obušku, z pytle ven", budete si myslet, že ty pecky přes hlavy a záda padají hned vedle vás. 5* - doporučuju! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZÁVĚR DRAMATICKÉHO DNE, KTERÝ ZAČAL MÍRUMILOVNĚ PÍSNĚMI A TANCEM, ALE ZVRHL SE S PŘÍCHODEM ANARCHISTŮ, KTEŘÍ ZAČALI ROZBÍJET, PODPALOVAT A NIČIT....“ /// (Sedím a nechávám na sebe ,,působit“ tu atmosféru policejních instrukcí, novinářskýho honu na senzaci (objektivitu, já vím…), demonstrující většiny a hlavně anarchistický mládeže, toužící po bordelu (rozuměj – nepořádku) a násilí. To proto, abych zjistil, co mi vlastně chcou ukázat a modlím se (Itálie vole!), aby se to ideologicky nerozešlo s mým světonázorem – je to MŮJ názor, klidně si měj jinej, ale hlavně mi nezapal auto, popelnici, psa…) ….ŽE NAŠE IDEÁLY NEZEMŘELY… Drámo vystavěný na policejním útoku na školu, kde bydleli demonstranti. Všechnu tu ,,moji ideologii“ potlačuje policejní brutalita (pičo, kurevská řežba. Sen každýho úchylnýho policajta a černá můra demonstranta). Otázka veřejný bezpečnosti (VB? Jasan, vzpomínáš na Národní třídu?) aneb obušku z pytle ven na italskej způsob. Tohle není pohádka a naštěstí ani žádná laciná předváděčka násilí v přímým přenosu. Přiznávám, jsem lehce zmanipulován, ale celá událost je natočená dobře a je to lepší než nějakej dokument. A svůj politickej světonázor si nechám na jindy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zrovna si to demonstruju v Řecku a něco jsem zaslechl o příjezdu italskejch policajtů. 2.) Jako budoucí malíř bych rád viděl záda, na který se malovalo obuškem (a matrošem se fakt nešetřilo!). 3.) Protože A.C.A.B. 4.) Thx za titule ,,cmudik“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Jak já ty jednostranné snímky nemám ráda! Extrémně zlí, zákeřní a sadističtí policisté proti abnormálně klidným, tichým mírotvůrcům na straně druhé. Ze snímku čiší touha manipulovat s divákem, donutit ho možná i dávit a hlavně soucítit s ... no s kým vlastně? S demonstranty, kteří vlastně nebyli demonstranty, protože podle Vicariho byli novináři. Úsměvné. Z principu bych byla na straně demonstrujících proti G8. Ale po téhle tupé filmové manipulaci svůj postoj zřejmě přehodnotím. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme je len jeden policajt, ktorý aspoň jednej demonštrantke stihol povedať „je mi to ľúto“. (Sufferer)
  • Producenti dosiahli, aby sa film premietal aj v Európskom parlamente. (Sufferer)
  • Podtitul filmu Don't Clean Up This Blood pochádza z odkazu, ktorý ktosi nechal na druhý deň v Diaz. Nezmytá krv mala poslúžiť ako dôkaz pre budúce súdne procesy. (Sufferer)

Reklama

Reklama