Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Summit G8 se blíží ke konci. Ve škole Armando Diaze v Janově v Itálii, která byla ustanovena jako společenské fórum pro novináře, se dobře baví spousta mladých lidí – navzdory násilným střetům s policií, které se objevovaly předešlého dne. Tak jako v předchozích letech v jiných zemích narazily i zde protesty proti globalizaci na policejní těžkooděnce. Nic však dosud nevarovalo tyto „dočasné obyvatele“ školy Diaz před tím, co přijde. Krátce po půlnoci vtrhla do školy policie a brutálně napadla ty, kteří zde přenocovávali. Po dvou hodinách útoků skončila téměř většina z nich v nemocnici a později byla vzata do vazby. Aby policie omluvila své činy, umístila do školy několik výbušnin. Na konci summitu G8 jeden ze zatčených zemřel. Vyprávěno z různých úhlů pohledu, kamera popisuje události onoho dne, posouvá se blíže k oběma skupinám – pachatelů a „cílů“ – dokud není celá krvavá pravda vyjevena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Realita přenesaná na plátno aneb demonstranti (anarchisti) vs. policatji aneb policejní brutalita live. Velice realisticky natočený dokumentární film, okořeněný dokonalým zvukem. Jakmile fízlové spustí "Obušku, z pytle ven", budete si myslet, že ty pecky přes hlavy a záda padají hned vedle vás. 5* - doporučuju! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZÁVĚR DRAMATICKÉHO DNE, KTERÝ ZAČAL MÍRUMILOVNĚ PÍSNĚMI A TANCEM, ALE ZVRHL SE S PŘÍCHODEM ANARCHISTŮ, KTEŘÍ ZAČALI ROZBÍJET, PODPALOVAT A NIČIT....“ /// (Sedím a nechávám na sebe ,,působit“ tu atmosféru policejních instrukcí, novinářskýho honu na senzaci (objektivitu, já vím…), demonstrující většiny a hlavně anarchistický mládeže, toužící po bordelu (rozuměj – nepořádku) a násilí. To proto, abych zjistil, co mi vlastně chcou ukázat a modlím se (Itálie vole!), aby se to ideologicky nerozešlo s mým světonázorem – je to MŮJ názor, klidně si měj jinej, ale hlavně mi nezapal auto, popelnici, psa…) ….ŽE NAŠE IDEÁLY NEZEMŘELY… Drámo vystavěný na policejním útoku na školu, kde bydleli demonstranti. Všechnu tu ,,moji ideologii“ potlačuje policejní brutalita (pičo, kurevská řežba. Sen každýho úchylnýho policajta a černá můra demonstranta). Otázka veřejný bezpečnosti (VB? Jasan, vzpomínáš na Národní třídu?) aneb obušku z pytle ven na italskej způsob. Tohle není pohádka a naštěstí ani žádná laciná předváděčka násilí v přímým přenosu. Přiznávám, jsem lehce zmanipulován, ale celá událost je natočená dobře a je to lepší než nějakej dokument. A svůj politickej světonázor si nechám na jindy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zrovna si to demonstruju v Řecku a něco jsem zaslechl o příjezdu italskejch policajtů. 2.) Jako budoucí malíř bych rád viděl záda, na který se malovalo obuškem (a matrošem se fakt nešetřilo!). 3.) Protože A.C.A.B. 4.) Thx za titule ,,cmudik“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Násilí na (často) nevinných lidech změněné na násilí na nevinných divácích. Vicario natočil útočný a prostoduchý pamflet, který místo věcnosti a schopnosti zachytit absurditu situace volí neobratné vydírání, které omlouvá dokumentárními záběry. Obyčejná exploatace, film, který jen hraje na první signální, protože na víc nemá prostředky. Nejhorší typ filmu, který mě ze zastánce ideje změní v cynika. P. S. Natočeno s podporou BNP Paribas? Ach ty paradoxy kapitalismu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek se zdá trochu prvoplánový v tom, jak diváka vykrádá, na druhou stranu se snaží - a myslím, že i celkem věrně - zachytit, jak to dopadne, když lidem dáte moc a řeknete jim, že můžou dělat, co chtějí. Dopadne to tak, že ji zneužijí, stejně jako za to nedostanou trest. Film není skvělý, ale připomenutí toho, že se něco podobného může dít, mi přijde důležité. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době konečně film, který mě dokázal posadit na zadek a musím se přiznat, že na některé scény jsem se nemohl ani dívat. Souhlasím s tím, že je tento film pojat především z pohledu demonstrujících a novinářů a je namířen proti zásahu bezpečnostních složek, ale i když zde někteří dávají odpady za to, že by demonstranté zasloužili přes držku, tak s tím rozhodně souhlasit nemohu. Ano mohli si vybrat jinou formu protestu než pouze ničení majetku, jenže takových je jen pár a nevidím důvod proč by mělo být ubližováno nepřiměřeným násilím i jiným lidem. Netvrdím, že výpovědní hodnota filmu Diaz: Neuklízej tu krev je naprosto průkazná. Jen je škoda že tato událost ve světle 11. září poněkud zanikla a tuzemská média o ní neprojevovala až takový zájem. Závěrem bych k filmu řekl, že je perfektně natočený a zároveň doplněn skvělým hudebním podkresem. Spolu se silným příběhem rozhodně nezapomenutelný film. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (6)

  • Podtitul filmu Don't Clean Up This Blood pochádza z odkazu, ktorý ktosi nechal na druhý deň v Diaz. Nezmytá krv mala poslúžiť ako dôkaz pre budúce súdne procesy. (Sufferer)
  • Vytvoriť atmosféru demonštrácie a čo sa stalo v Diaz pomohli dostupné videá a prerozprávanie svedkami, teda obete, medzi nimi aj novinári. (Sufferer)
  • Producenti dosiahli, aby sa film premietal aj v Európskom parlamente. (Sufferer)

Reklama

Reklama