Reklama

Reklama

Vozová Hradba

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Česko, 2011, 98 min

Hrají:

Daniel Landa

Daniel Landa - Vozová hradba 2011/12, byla nejúspěšnější tour kontroverzního českého autora a interpreta tohoto století. Příznivci volené nejoblíbenější skladby a Landovy ostré proslovy o úpadku morálky a politiky, rozbouřily posluchače a strhly lavinu, která skončila v Čechách koncertem v Praze 25.11. 2011 v beznadějně vyprodané Tesla Aréně. Vozová hradba Live je zážitek pro všechny, kteří si chtějí koncerty připomenout a pro ty, co se neopakovatelného zážitku nemohli účastnit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Patrně by se v české kotlině našel pěvec s větším hlasovým rozsahem, než jaký vlastní Dan Landa. Na pohybových kreacích postřeleného bůvola by se jistě rovněž dalo zapracovat, ale o to tady nejde. Tady jde o příval energie, kterou chraptící plešoun s bandem předává mezi lidi a ta je neskutečně silná. S některými Landovými názory sice nesouhlasím, ale to si můžeme vyříkat ve středu na debatním kroužku. Tady je třeba hodnotit koncert. A ten je vynikající. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný zážitek a vzpomínky na celý život. Koncert, kterého jsem se i účastnil, ale teda v Pardubicích a nelituji dobré atmosféry. A nedivím se vyprodaných arén. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

honza7 

všechny recenze uživatele

Už to není Danův hlas jako býval... Místy nestíhá (Protestsong) ale to mě pobavilo :-D dále konečně písničky z Orlíku Vozová hradba + Čech (pro zakonzervovance a diletanty - nejsou rasistické!). Každopádně za ochablý hlas - hvězdička. Jinak paráda! ()

Iroquaise

všechny recenze uživatele

Landův autorský problém je v nerozpoznání vhodné míry. Chápu, že patos je mu vlastní, že jde o jeho vlastnost, trademark, něco, k čemu bytostně tíhne. Podstatná je ale úroveň, jaké onen patos dosahuje. Každý atribut má totiž svoje měřítka, svůj hodnotový strop. Pro mě osobně je největším problémem Landy jeho nevkusnost. Pokud opravdu přistoupím na jeho vidění věcí a budu veškeré jevy s ním spojené vnímat jako určitou hru, pak ona hra má místy opravdu velmi nevkusné parametry. Nevkus není pro mne přitom hlavním kritickým kritériem. Čili ne vše, co je nevkusné, je zákonitě špatné, resp. negativita dané věci nemusí vězet v oné nevkusnosti. Nevkusné věci mohou mít v sobě určitou správnou míru syrovosti nebo živelnosti atd. Na druhou stranu vkusné věci mohou být akademické a nudné. Ale u Landy cítím něco, co se dá nazvat poklesem formy. Jeho první desky plus muzikál "Krysař" na mě prostě působí daleko lépe, než to, co produkuje nyní....více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/08/par-poznamek-k-osobnosti-daniela-landy.html ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, po Vltava tour jednoznačně nejlepší koncert s největším posláním pro Čechy. Byl jsem tam a byl to pro mě zážitek, na který nikdy nezapomenu. Těšil jsem se, že dvd bude z Ostravy, bohužel projekce je z Prahy. Za prvé akustika v ČEZ Aréně se nedá zaměnit a pro DVD z koncertu je to vždy špičkové. Za druhé v Ostravě se turné začínalo a Dan měl hlasivky ještě v pohodě. :-) Proto ti co na koncertech nebyli a dávaj odpad, tak si to užijte. Chtěl bych Vás vidět jak byste odřvali několik koncertů po sobě. A že do toho Dan dal maximum, vůbec se nešetřil. Jsi Čech Čech Čech, tak si toho važ! Díky Dane, bylo to víc než super! 100% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Čím je dan starší tím víc se nenápadně vrací k nějakým písničkám Orlíku. Tady na tom koncertě je pro mne největší pecka Jsi Čech,Čech,Čech tak si toho važ... a vůbec jsem byl překvapený, že těch hitů, který bych zpíval s panem Landou by bylo na celou hodinu. Ačkoliv pěvecky není tam kde před dvaceti lety, posun k mainstreamu byl v aranži písniček jenom k lepšímu ( jistě tomu dopomohl i ve sboru Tomáš Savka :-) ) ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Až na pár slabších chvilek naprosto strhující koncert v narvaný Tesle. Dan by měl zapilovat na proslovech a poslat do hajzlu některý svý kamarády (jen číhněte s kým se byl potápět před pár lety) a bylo by to zase o něco veselejší. 80% ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Byl jsem tam....... Dan je nejlepší český zpěvák a on i jeho písně mají úžasnou sílu. Na jeho koncertech je neskutečně silná atmosféra, kdo nezažil, přišel o hodně. Velkolepý a fantastický zážitek...... ()

elpidio 

všechny recenze uživatele

Důkaz o tom, že i recitovat lze falešně. Na místě možná byla atmosféra skvělá, bohužel ze sálu se ji nepodařilo přenést. ()

tomashewk 

všechny recenze uživatele

Záznam koncertu Daniela Landy, který zde zpívá/recituje ještě falešněji než na CD. Rádobyhluboké texty s národoveckou tématikou namlouvající blaženě poslouchajícímu publiku, kterak si před Žižkou s jeho vozovou hradbou sedla na zadek celá Evropa. Raná Landova tvorba (Valčík, Chcíply dobrý víly) je dobrá. Ta pozdní, „filozofická“ a národovecká, je bohužel podle mě spíš směšná. ()

Reklama

Reklama