Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aneb odhalení pamětní desky s platiny. Tak zní podtitul této směsice scének a přednášek k čestnému udělení platinové desky za prodání 450 000 LP s vystoupením divadla Járy Cimrmana. Pořad obsahuje ukázky z her "Dlouhý, Široký a Krátkozraký", Hospoda Na mýtince". "Vražda v salonním coupé", "Cesta na Severní pól" a "Blaník". (Terva)

(více)

Recenze (12)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to takové (vzhledem k roku vzniku) "téměř best of", které naštěstí není jen obyčejným výcucem z jednotlivých her, ale poměrně dobře propojeným pásmem, při němž se herci bavili stejně jako diváci. Hlavní přidanou hodnotou je z mého pohledu promítání Cimrmanovy reklamy na vanu Litinový přítel člověka a možnost podívat se, jak to vypadá, když hostinského v Hospodě na mýtince nehraje Zdeněk Svěrák, ale Jan Hraběta. Krásným momentem je i přeřek Ladislava Smoljaka při recitaci libreta V chaloupky stínu a po něm následující Svěrákův smích. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hluboce se Járovi Cimrmanovi omlouvám, ale při psaní Hospody na mýtince se těžce upsal. Nějak té hře stále nedovedu absolutně přijít na chuť. Vše ostatní - paráda. Jedná se především o výběr toho nejlepšího, v původní podobě či částečně upraveného (zlepšeného). Už jsem z dílny DJC dlouho nic neviděl, takže rozhodně vítané zpestření. Zdálo se mi, že herci byli snad ještě více uvolněni než obvykle a hrozně se mi líbilo Smoljakovo přeřeknutí, kdy zaměnil větu "Byl jsem ve městě" větou "Byl jsem v nevěstě." a následný Svěrákův záchvat smíchu. A dále třeba taková reklama na vanu neměla chybu. Moc pěkné. Divím se, že mi tento klenot tak dlouho schovával. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

ČÁST 1 - Aneb odhalení pamětní desky s platiny. Tak zní podtitul této směsice scének a přednášek k čestnému udělení platinové desky za prodání 450 000 LP s vystoupením divadla Járy Cimrmana. Tak tady jen malý průvodce. Období před platinou a poplatinové. První ukázka je ze hry Dlouhý, Široký a Krátkozraký aneb co je na LP slyšet a není vidět. Následuje ukázka s Hospůdky Na mýtince aneb na zdravém vzduchu a při dobrém pivu je dobře všude. Rozebírá se tu i vznik detektivní postavy inspektora Trachty a následuje ukázka ze hry Vražda v salónním coupé. ČÁST - 2 - Film: Litinový přítel člověka: Vana.. Druhá část také obsahuje přednes básně podle Cimrmanovo metody "oživlého" dřeva. Je tu také ukázka ze hry Cesta na Severní pól a konkrétně ta část nazvaná "sežereme psi". Následuje vstup do Blaníku a mečový souboj se zlatým hovnem. Je to příjemný a veselý sestřih a já se Cimrmanovsky bavil. Vše je zakončeno písní "Elektrický proud" a následně předáním již zmiňované platinové desky od společnosti Supraphon. ČÁST - 3 je uvedena samostatně pod názvem Posel světla. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Sice nové látky k Cimrmanovi přibylo minimum, ale i ta jedna platinová destička bohatě postačila. :D Jednotlivé úryvky z většiny děl patří k tomu nejlepšímu, ale aby se obsáhlo opravdu všechno vydařené, tak by tento film musel být mnohem delší, ale to je asi tak jediný nedostatek, který vám ale zážitek určitě nezkazí... : )) Teď už jen napíšu to, že ač jsem viděl fóry po několikáté, tak jsem se opět pobavil. : )) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Bylo to takové bonusové představení, pro znalce připomenutí několika kultovních scének, akorát v obměněném obsazení. Plus pár keců kolem platinové desky. V podstatě nic světoborného, pokud jejich hry znáte. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pásmo velice podobné tomu mladšímu s názvem Ze hry do hry (ukázky z her jsou tady prakticky totožné), ale to samozřejmě vůbec nevadí, protože je to opravdu best of těch nejlepších scén. A navrch jedna nová Svěrákova přednáška a promítnutí Cimranovy reklamy na vanu (pravda, dlouhé sice, ale zato echt účinné) a jako třešnička na dortu kouzelný přeřek Ládi Smoljaka, který byl v nevěstě a Svěrákův záchvat smíchu. Nádherná hodinka. Škoda, že ČT tyto klenoty (slavnostní představení) nevysílá častěji. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jakožto fanouška Divadla Járy Cimrmana, který zná většinu her jen z audioukázek, v nichž bohužel některé pasáže chybí, jsou různé bonusy a sestřihy pravým požehnáním. V tomto dokumentu jich ale moc není. Veleúspěšný soubor zde sestavil jakési best of, připomínající jejich nejznámější scény. Jen sem tam je okořenil nějakou tou novotou. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě poměrně nízké hodnocení v porování s podobným pásmem scének z r. 2007. Přitom toto představení je určitě kvalitnější, neb se nejedná o pouhý výcuc z her, ale Zdeněk Svěrák tu má originální přednášku, kterou člověk jinde neuslyší. A taky co si budeme nalhávat, je to lepší podívaná, pánové jsou o 16 let mladší. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

K divadelnímu záznamu Cimrman sobě bych mohl do puntíku opsat komentář z jiného divadelního záznamu 40 let Divadla Járy Cimrmana aneb Ze hry do hry: Cimrmany mám velmi rád a většina jejich her je naprosto skvělých. Tohle mi přijde bohužel jako ne moc povedený slepenec. Sice jde o dobré scénky z povedených her, nicméně jsou vytržené z různých her a z kontextu a to jim ubírá na vtipu či smyslu. Také jsou za sebe jen rychle naskládané bez ladu a skladu. Divákovi, který Cimrmany vůbec nezná, bych Cimrman sobě nedoporučoval. Raději ať si pustí některé z jejich celých a skvělých her. Nicméně fanoušci a znalci Cimrmana si jistě přijdou na své. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

"Platinový Cimrman" jako jakési the best of 1967-1991 má svou Achillovu patu stejně tak jako nosný sloup v roce 1991. Herci neherci jsou v nejlepších letech a v tom nejsilnějším složení, bohužel je rok 91 okrádá o Záskok legendárního Karela Infelda Prácheňského nebo středoplcké česání nádražní Švestky..........o Africe a Českém nebi se myslím nemusím zmiňovat a že ty to citaci "copak jmelí, ale jmelí" na place slušelo. Jinak jde o takový milý bonus pro skalní fanoušky DJC, který nejen rekapituluje, ale i přináší něco nového. ()

Reklama

Reklama