Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aneb odhalení pamětní desky s platiny. Tak zní podtitul této směsice scének a přednášek k čestnému udělení platinové desky za prodání 450 000 LP s vystoupením divadla Járy Cimrmana. Pořad obsahuje ukázky z her "Dlouhý, Široký a Krátkozraký", Hospoda Na mýtince". "Vražda v salonním coupé", "Cesta na Severní pól" a "Blaník". (Terva)

(více)

Recenze (12)

joker.george 

všechny recenze uživatele

Sice nové látky k Cimrmanovi přibylo minimum, ale i ta jedna platinová destička bohatě postačila. :D Jednotlivé úryvky z většiny děl patří k tomu nejlepšímu, ale aby se obsáhlo opravdu všechno vydařené, tak by tento film musel být mnohem delší, ale to je asi tak jediný nedostatek, který vám ale zážitek určitě nezkazí... : )) Teď už jen napíšu to, že ač jsem viděl fóry po několikáté, tak jsem se opět pobavil. : )) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

K divadelnímu záznamu Cimrman sobě bych mohl do puntíku opsat komentář z jiného divadelního záznamu 40 let Divadla Járy Cimrmana aneb Ze hry do hry: Cimrmany mám velmi rád a většina jejich her je naprosto skvělých. Tohle mi přijde bohužel jako ne moc povedený slepenec. Sice jde o dobré scénky z povedených her, nicméně jsou vytržené z různých her a z kontextu a to jim ubírá na vtipu či smyslu. Také jsou za sebe jen rychle naskládané bez ladu a skladu. Divákovi, který Cimrmany vůbec nezná, bych Cimrman sobě nedoporučoval. Raději ať si pustí některé z jejich celých a skvělých her. Nicméně fanoušci a znalci Cimrmana si jistě přijdou na své. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

ČÁST 1 - Aneb odhalení pamětní desky s platiny. Tak zní podtitul této směsice scének a přednášek k čestnému udělení platinové desky za prodání 450 000 LP s vystoupením divadla Járy Cimrmana. Tak tady jen malý průvodce. Období před platinou a poplatinové. První ukázka je ze hry Dlouhý, Široký a Krátkozraký aneb co je na LP slyšet a není vidět. Následuje ukázka s Hospůdky Na mýtince aneb na zdravém vzduchu a při dobrém pivu je dobře všude. Rozebírá se tu i vznik detektivní postavy inspektora Trachty a následuje ukázka ze hry Vražda v salónním coupé. ČÁST - 2 - Film: Litinový přítel člověka: Vana.. Druhá část také obsahuje přednes básně podle Cimrmanovo metody "oživlého" dřeva. Je tu také ukázka ze hry Cesta na Severní pól a konkrétně ta část nazvaná "sežereme psi". Následuje vstup do Blaníku a mečový souboj se zlatým hovnem. Je to příjemný a veselý sestřih a já se Cimrmanovsky bavil. Vše je zakončeno písní "Elektrický proud" a následně předáním již zmiňované platinové desky od společnosti Supraphon. ČÁST - 3 je uvedena samostatně pod názvem Posel světla. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě poměrně nízké hodnocení v porování s podobným pásmem scének z r. 2007. Přitom toto představení je určitě kvalitnější, neb se nejedná o pouhý výcuc z her, ale Zdeněk Svěrák tu má originální přednášku, kterou člověk jinde neuslyší. A taky co si budeme nalhávat, je to lepší podívaná, pánové jsou o 16 let mladší. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jakožto fanouška Divadla Járy Cimrmana, který zná většinu her jen z audioukázek, v nichž bohužel některé pasáže chybí, jsou různé bonusy a sestřihy pravým požehnáním. V tomto dokumentu jich ale moc není. Veleúspěšný soubor zde sestavil jakési best of, připomínající jejich nejznámější scény. Jen sem tam je okořenil nějakou tou novotou. ()

Zajímavosti (2)

  • Chybu, kterou udělal Ladislav Smoljak„Byl jsem v nevěstě“, nebyla úmyslný. Jelikož se toto představení jako většina speciálu hrála 3x podle svěděctví lidí, co na představení byli, se chyba v představení nenacházela. Další důkaz je i to, že se hned poté Zdeněk Svěrák rozesmál. (mnaucz)

Reklama

Reklama