Reklama

Reklama

Doktoři

  • Česko Lékaři (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Co se děje za zavřenými dveřmi operačních sálů, specializovaných poraden a vyšetřoven? Režisér Tomasz Wolski ve svém dokumentu sleduje jedno chirurgické oddělení a běžný program místních lékařů - jejich hierarchii, schopnost včas a správně se rozhodovat či jejich boj s obtížnými ekonomickými podmínkami. Neobvyklý dokumentární snímek představuje provoz nemocnice z neuvěřitelné blízkosti. Vidíme každodenní boj, v němž se humor prolíná s nejtěžšími rozhodnutími o životech a zdraví pacientů. Snímek Tomasze Wolského byl oceněn na Krakovském filmové festivalu a získal hlavní cenu na festivalu Plus Camerimage. (Dny evropského filmu)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Osmdesát minut v depresivním prostředí. Postavy únosně sympatické. V Polsku jsou lékaři na vrcholu prestiže společnosti , ještě více než u nás, kde nos nahoru mají. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dokument, jemuž lze věřit stovky hodin strávených v nemocnici a stovky hodin ve střižně. Film neobsahuje žádné zevní komentáře ani vysvětlení, což navyšuje jeho autenticitu. Laikovi ovšem chybí informace o tom, co se v ordinaci, ve vyšetřovně či na sále právě děje. Ne že by to z pohledu filmu a poselství, které nese, bylo nějak důležité, ale člověk je tvor zvídavý... ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama