Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus o památkách na českém území, které jsou zařazeny do seznamu kulturního dědictví UNESCO. Divákům se tak nabízí možnost seznámení nejen s jedinečnými památkami, ale i historií jejich vzniku a přesahem do míst a krajů, kde se nacházejí. Všechny tyto památky se vyznačují výjimečně cennou architektonickou, uměleckou i urbanistickou hodnotou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (2)

Národní klenoty (2012) 

Po prvním díle jsem velmi spokojený, ba nadšený a už se těším na další. Projev pana Táborského jako průvodce je velmi příjemný a o kameře by se téměř daly skládat básně, letecké záběry jsou přímo úchvatné a dechberoucí. Jen více takových děl o krásách naší země, inteligentně a zajímavě přiblížených. Přimlouval bych se o zaměření pohledu filmařů také na méně známé (přece jen, památky UNESCO jsou atraktivní i bez tohoto lákadla), ale jistě také krásné kouty naší vlasti, kterých je velmi mnoho. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Pan Táborský údajně o místech spíše nic neví, ale umí se skvěle připravit a být vynikajícím průvodcem po dalších krásách naší vlasti. ()

Reklama

Reklama