Reklama

Reklama

AO: Poslední neandrtálec

  • Francie Ao, le dernier Néandertal
Trailer

Obsahy(1)

Více než 300 000 let vládli neandrtálci naší planetě. Už je to minimálně 30 000 let, co navždy vymizeli. Koluje snad jejich krev i v naších žilách? Odpověď může znát jen AO... poslední neandrtálec. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (42)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Když se filantropická poloopice ze Severního pólu rozhodne navštívit bráchu v Rimini, nemá v roce 36 000 před Akrobatem zrovna na plavůních ustláno. Pokrytí kouřovým signálem ještě nemá dokonalé dokonce ani CO2 a poslední poštovní pterodaktyl nerozchodil konec Křídy a skončil v kafilérce tak před sto milióny lety. No na hovno. Nezbývá, než jít na férovku s nějakým tím ledním medvědem, umlátit ho ztrouchnivělým pahýlem, nafiletovat na sendviče, sbalit si svých pět pazourků a vydat se překvapit bráchu jen tak na pas blind. Poslední známá adresa byla někde mezi Bibione a Neapolí, takže nebude žádný problém tu jeho snobskou jeskyni 6+1 trefit. Je sice kapku nespolečenské, když neví, že přijedete, ale pokud jste skromný a nečekáte hned červa se solí a jednohubky z mamuta, může to být pořád milé setkání nad albem rodinných jeskyních maleb. I cesta samotná může být fajn! Zvláště, když si někde u Plzně nabrnknete perfektně depilovanou, humanoidní roštěnku s luxusníma trojkama, co nemá problém s mezirasovým sexem a v pohodě z vás udělá Homo Erecta. No a nakonec je to hrozný doják! Brácha podcenil Dobu kamennou, ta divná vyrážka se mu kapku rozlezla, protože si nenaškrábal dost plísně na zabití Treponema pallidum, ale zase si můžete schovat jeho fosílii a ukazovat ji návštěvám!! Ale co, aspoň jste v teplých krajích, hezky se přes tu srst opálíte a s tou šlápotou si nasekáte pár mongoloidních Etrusků. A já si jdu s nevěřícným "Co to, kurva, bylo!" pustit Osadu havranů a očumovat skálopevné hýždě ředitele Karlovarského festivalu. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle se fakt nedalo. Film s vypravěčem. Bez něho by byl totiž film o tlupě imbecilů, kteří pobíhají sem a tam, vydávajíc nesmyslné skřeky. Ani jsem se nedodíval do konce. Mám jen jedny nervy!! ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Zavádzajúci cover úspešne spáchal sebevražedný útok na Moje filmové očakávania...no attack som prežila , aj keď s hlbokými škrabancami. Skepsa zaúčinkovala už po niekoľkých minútach a v závere Ma utešoval už len kapesník. Holt, Jacques nie je Jean.J.A. Nemyslím, že v dnešnej dobe sa oplatí plytvať scenáristicko / režisérskou energiou na podobné " vidiny " a to ešte nenabehli augustové / srpnové digiopice . Názov ale sedí A-nula. Tá 2ka za niekoľko príjemných záberov. Galský kohút potrebuje akútne transfúziu... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se Dellamorte ten cover jsem sem poslal já. Po pravdě jsem i upozornil na absenci tohoto filmu zde adminku wictorii. Mě se ten film docela libil. Kolik podobných filmů je - Boj o oheň, Ayla. Po pravdě moc ne. Pár nedokonalosti ve filmu je, ale třeba depilované nohy Aki - Indiáni také nenosí vousy. O proti Boji o oheň je tu vypravěctví hlavních postav, což pomahá lépe pochopit děj. Kladně oceňuji, že film staví na příběhu a ne a speciálních efektech. Takže krajina ve filmu je skutečně přirozená a zvířata živá. Tedy vyjímkou jsou červené oči ledního medvěda. Ao je netypický film, který se asi nebude libit každému. Trochu na odpočinek, trochu na přemyšlení a trochu na srdce. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dlouho chystal. Jednak mne zajímal z hlediska mého dřívějšího povolání (ne neandrtálce jsem nenašel, ale nejeden ,,skrčenec'' mi rukama ať už pod ,,škrabkou'' v terénu, či v laboratoři prošel), tak i proto, že dohrávám Far Cry Primal :-). Neandrtálce prý vyhubil náš druh. Jeden čas tu však ještě po zemi chodily oba druhy pospolu a dokonce se prý křížily mezi sebou. Proč neandrtálci zmizeli se neví, přikládá se to nějakým chorbám či nemožností konkurovat novému druhu člověka, jeho způsobům lovu i začátku zěmědělství. Možná byli námi dokonce záměrně vybíjeni... Faktem je, že i tito lidé nebyli hloupí tak jak si je dnes leckdo představuje. Jejich znalosti přírody byly neskutečné. Pochopitelně, záviselo na tom přežití celého rodu. Kdesi jsem četl, že takový lovec mamutů což už mohl být samozřejmě i homo sapiens sapiens měl podobné IQ jako my dnes. Pochopitelně neznal matematiku, fyziku atd... ale v hlavě měl znalosti o stovkách druhů rostlin, zvířat, přírodních úkazech... prostě znalosti o kterých my nemáme ani šajn. AO je film z té doby. AO je neandrtálec. Má svoji ženu i svoji tlupu. Moc jsem se smál komentu livingdeada o skřecích... A co čekal? Veršovaný příběh? 30 000 před. n.l. ??? Chachháá. Směju se znova. Jistě masky nebyly úplně dokonalé a celkově byl film jak bych to řekl... no... prost ochlupení :-), bitka s ledním mědvědem byla úsměvná a já sám také nechápal jak se AO dokázal vrátit přesně do do toho svého rodiště což vrtá hlavou i Verbalovi :-). Čekal jsem i nějakého toho mamuta nebo alespoň srstnatého nosorožce, o což nás bohužel tvůrci ožebračili i když z mamutů uvidíme alespoň mršiny (ne, že bude jezdit na smilodonovi jako v Primal jsem nečekal :-) ! Jinak jsem byl ale spokojen. Nádherné lokace a sám příběh o dvou uprchlících byl zkrátka zajimavý a kromě našich několika pravěkých filmů nevím o žádném jiném, který by toto období úsvitu lidských dějin zpracovával. A tak už jen z hlediska jakési širší osvěty film význam bezpochyby má. Tři pazourky. * * * ()

StevenW. 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na život posledního neandrtálce.Na konci filmu jsem si položil otázku:" Opravdu byl AO posledním neandrtálcem?" Přestože se ve filmu skoro vůbec nemluví (když nepočítám hlas samotného vypravěče) film ani trochu nenudí.Potěší po delší době vidět film který je jiný než většina současných "moderních" snímků. ()

Nettrass odpad!

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem to asi do půlky. Ve chvíli, kdy jsem si uvědomil, že si pro sebe mumlám ,,hua hena,, jsem usoudil, že je nejvyšší čas to vypnout. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tento intelektom zdatný neandertálec menom Ao nám ústami komentára ( sú to jeho myšlienkové pochody, podobne aj komentáre jeho družky ) podsúva aký bol praveký lovec humanista, keď nezabil vrahov svojich blízkych... Chcel som sa pobaviť na nenáročnej story, ale som sa iba nasral. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Arrrrgh...huhu...tuga...ugug.....ty vole tady bych chtěl psát dialogy. Parta pralidí a jeden neandrtálec tupě lítaj po krajině sem a tam, aby se nakonec ukázalo, že láska i rasy přenáší. Koukat se jak sousedovic jezevčík píchá vlčáka by byl hodnotněji strávenej čas. ()

Vanilla77 

všechny recenze uživatele

Film má spousty nedokonalostí viz. jak podoktknul gumli a v současné době by se autoři mohli takových chyb vyvarovat. Námět filmu je však velice dobrý a vzhledem k tomu, že je v poslední době takových témat poskrovnu se mi film líbil i přes tyto chyby. Hlavní hrdina sympatický neandrtálec Ao a neméně sympatická žena druhu homo sapiens Aki vytváří zvláštní kontrast mezi dvěma druhy a přitom k sobě najdou cestu. V některých scénách na mě film celkem dojemně zapůsobil, takže si myslím, že 4* celkem zasloužené. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Film by sa kľudne mohol volať aj "Odysea neandertálca Ao".Lebo tak sa volal hlavný predstaviteľ v tomto filme.A je to zrejme posledný neandertálec na zemi.,alebo jeden z posledných.Ao putuje zo severnej Sibíri späť domov do južnej Európy,odkiaľ aj pochádza.Vo veku 9 rokov musel odísť z domova na ďaleký sever.Keďže ho už nič nedrží na ďalekom severu(družku aj dieťa mu zabili,všetci z klanu sú mŕtvi).Ale neskoršie už neputuje sám,ale s družkou,ktorá už je ale druhu Homo sapiens.A má aj male dieťa(nemluvňa).Vo filme je skutočne veľké množstvo chýb,ktorým sa dalo ale veľmi ľahko predísť.Aová družka má napr. vyholené podpazušie a oholené nohy,čo je samozrejme hlúposť.A jeden veľmi,povedal by som až groteskný moment.Keď Aova družka prestane mať materské mlieko,tak Ao to vyrieši veľmi jednoducho.Zapíska na kostenú píšťalu,zjaví sa divá kobyla aj s malým žriebätkom,a malé neandertálča má hneď čo piť.A to priamo z od kobyly,netreba ju ani dojiť.Tak to bol hlod ako sviňa.Dve hviezdičky za nádhernú prírodu a jednú hviezdičku za pokus o film s takýmto nevšedným námetom.Takýchto filmov okrem zopár dokumentov ani niet. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

AO je film netypický. Pluje si svojou vlastnou cestou, majúci pri tom svoj vlastný štýl ( a ten, nie každého chytí za srdce). A ikeď sa nevyhol niekoľkým chybám ( a tudíž dokonalý nieje), pôsobí počas celej stopáže živelne. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

No, není to sice žádný Boj o oheň, ale i tak si mě tahle netradiční romance získala. Z části za to můžou perfektní masky, zčásti to, že mám pro filmy z pravěku slabost. Historickou věrnost hodnotit nebudu, snad jen mi přišlo poněkud zvláštní, že milý neandrtálský hlavní hrdina dokáže najít svou domovskou Středomořskou jeskyni až ze severní Sibiře a ani se nemusí ptát na cestu. Jeho humanismus jsem mu taky nevěřil, tuším že opravdový bojovník by vyvraždění svého kmene pomstil mnohem krvavějším způsobem, než tím že by útočníkům dal pocítit morální kocovinu. ()

Bobik9 odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně strašná věc. Uřvaní dementi běhají po přírodě, lezou po stromech, šukal, mlátí se a pořád vydávají dávivý zvuky. Mám rád veškeré historické filmy a nebo i kdyby to měl být dokument, tak mi to nevadí, ale co bylo tohle, to nevím. Příběh - žádný. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že to bude nějaká pitomá pravěká komedie. Faktem ale je, že jsem byl svědkem poměrně poučného filmu, který nám vypráví ne zrovna veselý příběh neandrtálce jménem Ao - posledního svého druhu. Je to sice klasický filmový dobrodružný příběh, dal by se ale natočit i jako polodokumentární film. Minimálně pro školáky a středoškoláky by mohl film fungovat i jako učební pomůcka, protože se zde dozvíme o konci neandrtálského člověka a jeho interakci s člověkem dnešního typu. Film byl, co se týče masek, celkem sympaticky udělán. Jinak byl film smutný, dramatický, dojemný a určitě naučný. ()

MencaCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, který mě velmi zaujal. Pro ty kdo by ho chtěli také "zkusit" mám ale varování nepřistupujte k němu jako k nějakému historickému filmu, který se 100% snaží mapovat život tehdejších neandrtálských lidí. Je to spíše nevšední pohádka z neandrtálské doby. Pohádka kterou ale určitě stojí za to vidět a udělat si na ní vlastní názor. Ač má film mnoho nedokonalostí dávám mu 80% po přihlédnutí ke kreativitě a dle mého soudu i originalitě dám procent 90%. .Mě se tento počin líbil a určitě se k jeho sledování ještě vrátím. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Chápu zdejší smíšené pocity a názory. Mně se to ale líbilo. Pravda, že to asi nebude učebnicový materiál pro studenty historie případně antropologie, ale mně to vůbec nevadilo. Pro laiky si myslím úplně v pohodě. Doba, kdy H. sapiens začal vyhlazovat, spíše vytlačovat H. neandrtalensis je vyobrazena hezky. Mně tam chybělo trochu víc zvířat. Na Boj o oheň to sice nemělo, ale i tak se mi to líbilo. Filmů s touto tématikou opravdu moc není a já na to rád kouknu, i když si to evidentně pro oscary nejde. A. Shields je nádherná žena a i s těmi zoubky jí to moc slušelo. Neandrtálci byly udělaní taky dobře. A celkvoé vyprávění příběhu se mi taky líbilo. Nechci být rýpavý, ale fakt nevím, co LIVINGDEAD čekal. ()

Reklama

Reklama