Reklama

Reklama

AO: Poslední neandrtálec

  • Francie Ao, le dernier Néandertal
Trailer

Obsahy(1)

Více než 300 000 let vládli neandrtálci naší planetě. Už je to minimálně 30 000 let, co navždy vymizeli. Koluje snad jejich krev i v naších žilách? Odpověď může znát jen AO... poslední neandrtálec. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

StevenW. 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na život posledního neandrtálce.Na konci filmu jsem si položil otázku:" Opravdu byl AO posledním neandrtálcem?" Přestože se ve filmu skoro vůbec nemluví (když nepočítám hlas samotného vypravěče) film ani trochu nenudí.Potěší po delší době vidět film který je jiný než většina současných "moderních" snímků. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Film by sa kľudne mohol volať aj "Odysea neandertálca Ao".Lebo tak sa volal hlavný predstaviteľ v tomto filme.A je to zrejme posledný neandertálec na zemi.,alebo jeden z posledných.Ao putuje zo severnej Sibíri späť domov do južnej Európy,odkiaľ aj pochádza.Vo veku 9 rokov musel odísť z domova na ďaleký sever.Keďže ho už nič nedrží na ďalekom severu(družku aj dieťa mu zabili,všetci z klanu sú mŕtvi).Ale neskoršie už neputuje sám,ale s družkou,ktorá už je ale druhu Homo sapiens.A má aj male dieťa(nemluvňa).Vo filme je skutočne veľké množstvo chýb,ktorým sa dalo ale veľmi ľahko predísť.Aová družka má napr. vyholené podpazušie a oholené nohy,čo je samozrejme hlúposť.A jeden veľmi,povedal by som až groteskný moment.Keď Aova družka prestane mať materské mlieko,tak Ao to vyrieši veľmi jednoducho.Zapíska na kostenú píšťalu,zjaví sa divá kobyla aj s malým žriebätkom,a malé neandertálča má hneď čo piť.A to priamo z od kobyly,netreba ju ani dojiť.Tak to bol hlod ako sviňa.Dve hviezdičky za nádhernú prírodu a jednú hviezdičku za pokus o film s takýmto nevšedným námetom.Takýchto filmov okrem zopár dokumentov ani niet. ()

Reklama

diodoros 

všechny recenze uživatele

Francúzsky experimentálny film o jednom humanistickom neandertálcovi, ktorému zlí Homo sapiens sapiens vyvraždia rodinu a tak sa vydá zo Sibíri až niekam na Balkán, kde by mali prežívať jeho poslední príbuzní. Cestu mu znepríjemňujú jednak ďalší zlí Homo sapiens sapiens a jednak záhadná choroba, ktorá (ako sa dozvedáme z jeho voice-overu) už skolila väčšinu jeho druhu, zároveň mu je ale spríjemňuje jedna dobrá Homo sapiens sapiens so svojou malou dcérou... Herci iba hrajú a tvária sa, na dialógy nedôjde (iba na vnútorné voice-overy hlavnej dvojice), masky a kostýmy ujdú (aj keď výzor hlavnej ženskej hrdinky príliš praveky nepôsobí), o realistickosti filmu možno diskutovať (súboj s ľadovým medveďom?, niekoľkotisíckilometrová cesta? navigácia skrze 20 rokov staré vzpomienky?) ako aj o jeho príbehu samotnom a celkovom spracovaní, ale treba uznať, že je to celkom zaujímavý počin/pokus o praveký príbeh s nejakým zamyslením do súčasnosti. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Když se filantropická poloopice ze Severního pólu rozhodne navštívit bráchu v Rimini, nemá v roce 36 000 před Akrobatem zrovna na plavůních ustláno. Pokrytí kouřovým signálem ještě nemá dokonalé dokonce ani CO2 a poslední poštovní pterodaktyl nerozchodil konec Křídy a skončil v kafilérce tak před sto milióny lety. No na hovno. Nezbývá, než jít na férovku s nějakým tím ledním medvědem, umlátit ho ztrouchnivělým pahýlem, nafiletovat na sendviče, sbalit si svých pět pazourků a vydat se překvapit bráchu jen tak na pas blind. Poslední známá adresa byla někde mezi Bibione a Neapolí, takže nebude žádný problém tu jeho snobskou jeskyni 6+1 trefit. Je sice kapku nespolečenské, když neví, že přijedete, ale pokud jste skromný a nečekáte hned červa se solí a jednohubky z mamuta, může to být pořád milé setkání nad albem rodinných jeskyních maleb. I cesta samotná může být fajn! Zvláště, když si někde u Plzně nabrnknete perfektně depilovanou, humanoidní roštěnku s luxusníma trojkama, co nemá problém s mezirasovým sexem a v pohodě z vás udělá Homo Erecta. No a nakonec je to hrozný doják! Brácha podcenil Dobu kamennou, ta divná vyrážka se mu kapku rozlezla, protože si nenaškrábal dost plísně na zabití Treponema pallidum, ale zase si můžete schovat jeho fosílii a ukazovat ji návštěvám!! Ale co, aspoň jste v teplých krajích, hezky se přes tu srst opálíte a s tou šlápotou si nasekáte pár mongoloidních Etrusků. A já si jdu s nevěřícným "Co to, kurva, bylo!" pustit Osadu havranů a očumovat skálopevné hýždě ředitele Karlovarského festivalu. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se Dellamorte ten cover jsem sem poslal já. Po pravdě jsem i upozornil na absenci tohoto filmu zde adminku wictorii. Mě se ten film docela libil. Kolik podobných filmů je - Boj o oheň, Ayla. Po pravdě moc ne. Pár nedokonalosti ve filmu je, ale třeba depilované nohy Aki - Indiáni také nenosí vousy. O proti Boji o oheň je tu vypravěctví hlavních postav, což pomahá lépe pochopit děj. Kladně oceňuji, že film staví na příběhu a ne a speciálních efektech. Takže krajina ve filmu je skutečně přirozená a zvířata živá. Tedy vyjímkou jsou červené oči ledního medvěda. Ao je netypický film, který se asi nebude libit každému. Trochu na odpočinek, trochu na přemyšlení a trochu na srdce. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Film je adaptáciou novely "Ao l'homme ancien" od Marca Klapczynskiho. (Ampi)
  • Film je sice z francouzské produkce, natáčení však probíhalo ve více zemích. Scény v jeskyních byly filmovány v Bulharsku, scény v bažinách ve Francii a některé scény pochází z Ukrajiny. (dandislav1991)
  • Mladý neandrtálec se na své cestě setkává s dravým ptákem, konkrétně orlem bělohlavým. Vzhledem k tomu, že se děj filmu odehrává v Evropě, není možné, aby se s tímto ptákem setkal, protože orel bělohlavý se vyskytuje a vyskytoval pouze v Severní Americe. (Prochy38)

Reklama

Reklama