Reklama

Reklama

AO: Poslední neandrtálec

  • Francie Ao, le dernier Néandertal
Trailer

Obsahy(1)

Více než 300 000 let vládli neandrtálci naší planetě. Už je to minimálně 30 000 let, co navždy vymizeli. Koluje snad jejich krev i v naších žilách? Odpověď může znát jen AO... poslední neandrtálec. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Vanilla77 

všechny recenze uživatele

Film má spousty nedokonalostí viz. jak podoktknul gumli a v současné době by se autoři mohli takových chyb vyvarovat. Námět filmu je však velice dobrý a vzhledem k tomu, že je v poslední době takových témat poskrovnu se mi film líbil i přes tyto chyby. Hlavní hrdina sympatický neandrtálec Ao a neméně sympatická žena druhu homo sapiens Aki vytváří zvláštní kontrast mezi dvěma druhy a přitom k sobě najdou cestu. V některých scénách na mě film celkem dojemně zapůsobil, takže si myslím, že 4* celkem zasloužené. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Zavádzajúci cover úspešne spáchal sebevražedný útok na Moje filmové očakávania...no attack som prežila , aj keď s hlbokými škrabancami. Skepsa zaúčinkovala už po niekoľkých minútach a v závere Ma utešoval už len kapesník. Holt, Jacques nie je Jean.J.A. Nemyslím, že v dnešnej dobe sa oplatí plytvať scenáristicko / režisérskou energiou na podobné " vidiny " a to ešte nenabehli augustové / srpnové digiopice . Názov ale sedí A-nula. Tá 2ka za niekoľko príjemných záberov. Galský kohút potrebuje akútne transfúziu... ()

Reklama

xargos 

všechny recenze uživatele

Filmů, vyprávějících o pravěku, není nikdy dost. Až na trilogii podle Eduarda Štorcha (Osada Havranů, Na Veliké řece, Volání rodu) a zahraniční Boj o oheň a Aylu z kmene Medvědů prakticky žádný další pravěký neznám. (vidím tu bokem "Chybějící článek" - asi další do pravěké sbírky:) V Boji o oheň ve srovnání s tímto počinem rozhodně vedou masky (depilovaná manekýna opravdu do pravěku nepatří), ve Štorchově trilogii, je nesrovnatelně lepší děj a dialogy. A Ayla je pro mne uvěřitelnější. Film AO se nemůže mnoha lidem líbit, má jasné nedostatky, ale snaha tvůrců je viditelná a ocenitelná. Kritizovat z pohodlí domova, nebo kina je jednodušší, než něco vytvořit. Za tu snahu a za to téma a také pro srdeční záležitost, kterou pro mne pravěk je, to dělá dohromady tři hvězdy. Většinu komentáře uživatele "Ampi" můžu podepsat - ale nechci ho opisovat:) Stále a velmi dlouho čekám na konečně pořádný, uvěřitelný a hlavně realistický film, odehrávající se v pravěku. Film, kde nebude katolická cudnost, civilizací pokroucený vzhled herců a další "věci", co do pradávných dob lidského rodu opravdu nepatří... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se Dellamorte ten cover jsem sem poslal já. Po pravdě jsem i upozornil na absenci tohoto filmu zde adminku wictorii. Mě se ten film docela libil. Kolik podobných filmů je - Boj o oheň, Ayla. Po pravdě moc ne. Pár nedokonalosti ve filmu je, ale třeba depilované nohy Aki - Indiáni také nenosí vousy. O proti Boji o oheň je tu vypravěctví hlavních postav, což pomahá lépe pochopit děj. Kladně oceňuji, že film staví na příběhu a ne a speciálních efektech. Takže krajina ve filmu je skutečně přirozená a zvířata živá. Tedy vyjímkou jsou červené oči ledního medvěda. Ao je netypický film, který se asi nebude libit každému. Trochu na odpočinek, trochu na přemyšlení a trochu na srdce. ()

diodoros 

všechny recenze uživatele

Francúzsky experimentálny film o jednom humanistickom neandertálcovi, ktorému zlí Homo sapiens sapiens vyvraždia rodinu a tak sa vydá zo Sibíri až niekam na Balkán, kde by mali prežívať jeho poslední príbuzní. Cestu mu znepríjemňujú jednak ďalší zlí Homo sapiens sapiens a jednak záhadná choroba, ktorá (ako sa dozvedáme z jeho voice-overu) už skolila väčšinu jeho druhu, zároveň mu je ale spríjemňuje jedna dobrá Homo sapiens sapiens so svojou malou dcérou... Herci iba hrajú a tvária sa, na dialógy nedôjde (iba na vnútorné voice-overy hlavnej dvojice), masky a kostýmy ujdú (aj keď výzor hlavnej ženskej hrdinky príliš praveky nepôsobí), o realistickosti filmu možno diskutovať (súboj s ľadovým medveďom?, niekoľkotisíckilometrová cesta? navigácia skrze 20 rokov staré vzpomienky?) ako aj o jeho príbehu samotnom a celkovom spracovaní, ale treba uznať, že je to celkom zaujímavý počin/pokus o praveký príbeh s nejakým zamyslením do súčasnosti. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Film je sice z francouzské produkce, natáčení však probíhalo ve více zemích. Scény v jeskyních byly filmovány v Bulharsku, scény v bažinách ve Francii a některé scény pochází z Ukrajiny. (dandislav1991)
  • Mladý neandrtálec se na své cestě setkává s dravým ptákem, konkrétně orlem bělohlavým. Vzhledem k tomu, že se děj filmu odehrává v Evropě, není možné, aby se s tímto ptákem setkal, protože orel bělohlavý se vyskytuje a vyskytoval pouze v Severní Americe. (Prochy38)
  • Film je adaptáciou novely "Ao l'homme ancien" od Marca Klapczynskiho. (Ampi)

Reklama

Reklama