Reklama

Reklama

Příliš mnoho tajemství

  • Velká Británie Wreckers

Mladý manželský pár Dawn a David se přestěhují na vesnici, ve které David vyrůstal. Moc se milují, ale situace se zkomplikuje, když je navštíví Davidův bratr Nick. Na povrch začínají vyplouvat skrývané lži a Dawn zjišťuje, že ani neví, kým její manžel je... (TV Prima)

Recenze (28)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách velmi alternativní snímek. Citlivé syrové zpracování poměrně silného dramatického námětu, ve kterém by se dalo najít hned několik hlavních myšlenek. Což možná mohlo být i tak trochu na škodu, protože ve výsledném dojmu vše působilo lehce chaoticky. A ani závěr nebyl nějaký vysvětlující, nebo jen téma uzavírající. Jakoby film jen cosi řešil a v průběhu celého toho procesu nic nevyřešil. celé to tedy nějak dospěje k závěru bez jakéhokoli rozuzlení nebo pointy, nebo náznaku smyslu celého předchozího počínání. Což je škoda, protože jakýkoli z motivů v příběhu je dost silný na to, aby se na jeho základě dal natočit plně propracovaný dramatický film. Nevím, jestli byl účel "nic divákovi neříct" a jen takzvaně vypíchnout pár vztahově-psychologických momentů, které (jen tak mimochodem) mohou v životě nastat. Pokud ano, tak mi to nesedlo. Pokud ne a pokud tedy snímek obsahuje nějakou myšlenku, kromě samotného nastínění situace, pak mi tahle myšlenka v záplavě poetických záběrů nějak unikla. Kamera byla moc povedená a hudba taky a právě díky tomu má tenhle film takovou osobitou poetickou syrovou atmosféru. Silnější dvě hvězdičky. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Procítěné a citlivě natočené drama z prosluněného anglického venkova. Co když člověka, vedle kterého usínáte, vlastně vůbec neznáte? Zajímavé téma, přestože ne úplně stoprocentní zpracování. Cumberbatche nemusím už od Third Star a tady mě opět utvrdil v tom, že mi sympatický zřejmě jen tak nebude. Ale Claire Foy a Shaun Evans (který mi mimochodem projevem připomínal Jacka O'Conella) jakožto dosud neznámé tváře celkem mile překvapili. Problém "Wreckers" spočívá pravděpodobně v pomalém tempu, je tu bohužel spousta hluchých míst. Ale přesto příběh působí takový "skutečný", jednoduše ze života. Tomu pocitu dost nahrává otevřený konec. Jednou ale úplně stačilo... ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Tohle mohl být fajn film, protože námět byl výborný, ale ne nejlepší zpracování a tempo mě tentokrát vůbec nesedlo. Je to škoda, protože celek na mě ve výsledku působil, jak nedoskládané puzzle. Benedict Cumberbachtch se mně začíná dostávat víc a víc do povědomí a doufám, že ho uvidím ještě v nějakém jiném zajímavém filmu. Takže jestli máte hodně bujnou fantazii, tak ten film je pro vás to pravé, protože je tam opravdu dost míst, kde jí budete potřebovat. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film mi způsobem vyprávění i těkavou kamerou připomínal letmé pohledy přes jarním vánkem povlávající záclonu. Nezřetelné útržky, které divák zahlédne, dávají tušit, co se v minulosti dělo a jaké temné děsy chodí hrdinům stále v patách. To spíš přítomnost, rozhodování hlavních postav a neukončený příběh jednoho z bratrů jsou problematické a nevysvětlitelné. Spíš než jako záměr, na mě působily jako bezradnost tvůrců. /29. 9. 13./ ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že název snímku dokonale vystihuje jeho podstatu i moje výhrady, neboť množina tajemství - a náznaků tajemství je v kombinaci s pozvolna plynoucím dějem skoro až vražedná. V podstatě se jedná o značně deprimující záležitost - poměrně záhy ztrácím sympatie ke všem postavám a jak se děj posouvá kupředu, vlastně už nejsem schopna rozpoznat cokoli pozitivního. Protože přítomností ani budoucností minulost nepřebijete. Nevymažete ji, neutopíte ani nezakopete hluboko pod zem - nemáte šanci se jí zbavit ... dokud se na ni nedokážete podívat bez milosrdných sebeklamů ... dokud se s ní - a sami se sebou nedokážete vyrovnat. Dítě je jen ošidná a značně riziková úlitba Bohům, kteří na vás ze svých výšin sotva dohlédnou. Protože žádné dítě se nenarodí proto, aby řešilo VAŠE problémy - to VY jste tady od toho, abyste se postarali o NĚJ ... 3,5* ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama