Reklama

Reklama

Alice's Wonderland

Animovaný / Komedie / Krátkometrážní / Rodinný
USA, 1923, 12 min

Recenze (10)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu už je krásně vidět typický Mickeyovský humor - lev, který si vyndá zuby, nabrousí je pilníkem a zase je vrátí na místo, kreslounovská krysa pošťuchujícíc skutečnou kočku, animátoři fandí v boxerském zápasu kreslench kocourů... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu nepochybně technicky převratný duchovní předchůdce Králíka Rogera, ale jinak nepříliš zábavný kraťas s jediným dobrým gagem (broušení zubů). ()

anais 

všechny recenze uživatele

Malá Alice (Alenka) navštíví studio Walta Disneyho a Uba Iwerkse...animátoři jí ukážou, jak kreslí. Když potom holčička přijde domů a usne, zdá se jí o cestě do Cartoonlandu, plné oživlých obrázků. nejdřív je na slavnosti, kde zvířátkům zatancuje, potom ji honí smečka lvů. Nakonec, aby jim uprchla, skočí Alenka do propasti... Na tomhle místě končí dochovaná část tohoto příběhu - to, co dnes můžeme vidět tedy nemá 12 minut, ale jen osm. Podle IMDB však existuje třicetisekundový dovětek, který byl později dodělán pro Disneyho tv, v němž se Alenka vrátí k mamince. Z alenčiných příběhů jsem mnoho neviděl, tenhle je ale určitě z těch lepších. přímočarý "akční děj" je doplněn o humor typický u pozdějších Mickeyho filmů (lev si vynává zuby, aby je přebrousil...). ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Něco, čemu by se dalo říkat děj, notabene s přívlastkem pořádný, tu není, v některých pasážích mi to připomíná filmy s Mickeym, kde se zpívalo a veselilo (pro staršího člověka tedy logicky ne moc vhodné). Ale naštěstí to zachraňuje převratná technická kvalita - to, s čím poměrně nedávno slavil úspěch Králík Roger, prezentoval světu Disney již roku 1923, což mi zase dodalo pár argumentů pro mé tvrzení, že byl v oboru asi nedostihnutelným. Však také někteří starší japonští producenti motivovali slovy "dělejte ty anime jako Disney Sněhurku". Dle mě tento krátký film nikterak neurazil, a tři hvězdy si bezpochyby zaslouží. P.S. Vážně by mě zajímalo, jak uživatel gjjm přišel na to, že Disney zde odkazuje na Carollovo dílo. Stejně tak bych vzkázal, že i negativní reklama (poslední věta komentáře) je reklama. ()

gjjm odpad!

všechny recenze uživatele

Disneyho grafický styl je mi čím dál nesympatičtější a humor starých diznyjovek čím dál vzdálenější, animace byla aspoň u těch starých naprosto příšerná. Všechny jeho (vesměs debilní) animace ale u mně zatím něco zachraňovalo. Zajímavý nápad, vtip, atmosféra nebo tak něco. Ale po zjištění, jakou nehoráznou infantilně-pedofilní blbost si dovolil pojmenovat Alice's Wonderland (říkám pojmenovat, protože to s Carollovou knihou má společné jen jméno hlavní postavy a pár sice zjevných, ale znetvořených narážek typu kočka Šklíba a králičí díra). Pominu fakt, že to je prostě nablblá kombinace mejkingofu a sebereklamy. Nablblý příběh o malé holčičce jako stvořené k pedofilnímu znásilnění, které animátoři ukážou své zázračné studio a nakonec ji vezmou do jakéhosi zázračného Cartoonlandu, kde se trochu vyblbne a kde si Disney poprvé v životě hraje s možností kombinace kresleného a skutečného, snad nemohl být zajímavý ani v roce 1923. Po páté minutě (to s roztomile infantilním lvíčkem, který dělal cosi neidentifikovatelného se svými zuby) téhle sračky bylo mé mínění o Disneym nenávratně zničeno. Off with his head! Na odkaz důrazně nedoporučuji klikat http://www.youtube.com/watch?v=H58meqbp5Ps P. S. Pro MarkaT - 1) přesně o tohle mi šlo, 2) mj. díky Kočce Šklíbě, Srdcové královně, králičí díře, několika dalším zpotvořeným motivům a především použití Carrollova neologismu wonderland v názvu filmu. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Napůl hraný, napůl animovaný filmeček, který Disneymu otevřel dveře do Hollywoodu. Walt Disney se v něm – ve svých 22 letech – sám objeví a provede hlavní hrdinku Alice (hrála jí Virginia Davisová, teprve čtyřletá!) po animátorském studiu, kde i sebemenší kresby ožívají. Alici (u nás by to byla spíš Alenka) se pak zdá o kresleném světě Cartoonland, kam ji doveze bezstarostný vláček, okouzlí všechny vlastním tancem s prvky charlestonu, který tehdy ve světě skutečném pozvolna šplhal na vrchol popularity, a pak už jen prchá před lvy překousavšími mříže klece. Ti ji nakonec doženou až na okraj propasti... ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

no, teda gjjm bude asi fakt pseudoint., ale kdo tady neni, tak jako je to rannej Disney, zvířátka zatím není uplně sympatická až přehnaně miloučká, ale tak...trvalo to ještě dlouho než to vypiloval, jinak je to o fascinaci animací a myslim, že mě to nefascinuje o nci míň než lidi ve svý době, nevim, asi to určitě neni první případ propojení hranýho a animovanýho, kinoxování (dneska rotoscoping) - teda překreslování hranýho filmu se dělalo odedávna, co animace vůbec začala, ale, když wiki, gůglujte, no, Říše divů byla divná říše, plná nepříjmeností a podlostí a zlejch věcí, to tady sedí, jestli je předloha dílem ped.ofila je uplně fuk, tim může argumentovat fakt největší trapák, drtivá většina lidí to z toho nikdy necejtila, tady teda gjjm osočuje Walta teda tenhle pís, inu, mě to vůbec infantilní moc nepřipadalo, je to takové trochu nejisté, řekl bych spíše pro lidi každého věku, dospělé i děti, ikdyž, jak jsem podotknul už na začátku, zvířátka zatim nejsou příliš miloučká, nemají ta správná velká kukadla a tvary.......jinak mě hodně bere ten cartoon styl, jak to všecko vibruje a ty čáry, nápisy animovaný místo zvuků....no, ale tak jistěže by se našlo mnoho lepších a zajmavějc udělanejch věcí, Disney se časem rozjede a začnou teprv vznikat skvosty...ikdyž zase je fakt, že Disney to byla značka, továrna, to se jelo jeden animák za druhym, spousta recyklace(pohybů apod.), ehm....ale to neva, jejich animace mě děsně bere, pitomý úsporný anime, na většinu se nedá koukat, ale AMíci, tam to žije, všecko se mění, dynamika ultimátní, pastva pro mé oči...no, Disney byl trochu infantilní, néžené, ale zase tam dicky spousta temna a ironie... ()

Reklama

Reklama