Reklama

Reklama

Cinderella

Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1922, 7 min

Režie:

Walt Disney

Recenze (8)

hippyman 

všechny recenze uživatele

Přes 85 let staré dílko Walta Disneyho, jedno z jeho prvních, zobrazuje známou pohádku O Popelce. Na své stáří poměrně vydařené, nechybí trocha nadsázky, příjemně mě překvapila a potěšila poměrně kvalitní muzika... 70% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 9/10 Efekty 5/10/// +fakt že Walt Disney začal tvořit -tohle je jedna z prvotin///Jedna z úplně prvních Disneyovek a je to na ní znát. Předně mi tento snímek připomínal grotesku. Jinak snímek je němí, ovšem to vynahrazuje doprovodná hudba na klavír, kterážto přesně nastiňuje tempo(rychlost) a atmosféru děje. A i kdyby nebylo jí, tak jen z názvu je zřejmé jaký příběh se zde bude odehrávat. Doporučit však nemohu (hlavně dětem) třebas i pro rozdílný děj, jinak se samozřejmě jedná o řemeslnou práci/// Celkem 64%/// ()

Max-Wesslo 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních trochu delších počinů legendárního "stroje na pohádky" Walta Disneyho. Tenkrát v roce 1919 potkal Uba Iwerkse, který se stal jeho velkým kamarádem a pomáhal Waltovi rozpohybovávat různé postavičky. Disney pak po nocích ve svém garážovém studiu kreslil a kreslil. Cinderella je klasický příběh Popelky, v několika detailech odlišný od té Popelky, kterou známe ve filmovém zpracování se Šafránkovou. Popelka musí tvrdě pracovat pod velením svých dvou líných sester a jediným jejím kamarádem je kočka. Princ pozval všechny lidi na večerní bál a mezitím v jedné scénce pochytá několik medvědů najednou (ukáže nám, jaký je silák, oh:). Sestry samozřejmě Popelce zakážou jít. Ale jí se po vyslovení přání zjeví víla sudička, která jí vyčaruje šaty a auto s tím, že o půlnoci se šaty změní zpátky na staré roztrhané hadry. Přijde čas bálu a všichni se baví (při pozorování tance místních tanečníků jsem se trhal smíchy), dokonce i Popelčina kočka se dala dohromady s princovým psem. Princ si všimne Popelky, zatančí se, zamilují se, ale Popelka musí před dvanáctou utéct, ztratí přitom střevíček, kterým málem zabije svého prince. Ale jak už to bývá, všechno dobře dopadne, princ ji podle střevíčku najde a všechno skončí v objetí, a to i kočičky a pejska. "And they lived happily ever after"...Jednu hvězdičku si nechám, protože předpokládám, že uvidím ještě vymakanější dílka Walta Disneye. ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Prvá Disneyho Cinderella, ktorá vyšla ako ďalší diel zo série Laugh-O-Gramov. Štúdio Laugh-O-Gram prevažne tvorilo netradičné adaptácie známych rozprávok a táto Popoluška sa celkom vydarila. Aj keď je dosť moderná (1922!) čo sa týka príbehu, nevadí, lebo na druhej strane to má humor a milé postavičky. ()

Reklama

Reklama