Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nenápadné, avšak působivé drama o dospívání se odehrává v maloměstské baptistické komunitě v Jižní Karolíně a zachycuje život tří nejlepších přátel během posledního léta před odchodem na univerzitu. Citlivý Tim se vyrovnává s faktem, že je možná gay. Kazatelova dcera Brea začíná pochybovat o své víře. Zbožná Laura má problémy přijmout kamarádovu homosexualitu, protože to považuje za neslučitelný paradox. Citlivý a přesvědčivý, ač stylově zdrženlivý pohled na mladé křesťany, kteří přistupují k víře s upřímným nadšením, avšak zjišťují, že musejí hledat usmíření mezi tradičními křesťanskými dogmaty a nejhlubšími lidskými emocemi. (Febiofest)

(více)

Recenze (5)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jako nezvykle klidná plavba. Bez průtrží mračen, bez překážek a v podstatě i beze směru. Je to jedno z mnoha dramat o pubescentním hledání sebe sama, ale tentokrát z prostředí věřících - tři přátelé se musí vypořádat s homosexualitou jednoho z nich a pochybnostmi o Bohu. Jenomže "musí vypořádat" je v tomhle případě dost nadneseně řečeno, protože nic skutečného, zlomového a dramatického se po celou dobu neděje. Mladý Tim zjistí, že je gay a v podstatě nikdo není výrazně proti, Bree řeší svoji nejistotu jen pomocí smutných pohledů a do třetice všeho dobrého Laura, která jen neustále opakuje, že není hloupá. Po celou dobu čekáte, kdy dojde k nějakému zvratu, jste zvědaví k jakým závěrům se postavy dopracují, ale všechno vyzní naprázdno,.. Jak to začalo, tak to skončilo. Vůbec vlastně nechápu, co tím chtěl autor říci, protože je to uchopeno úplně špatně. A přitom téma "homosexuál mezi věřícími" mělo skutečný potenciál. Jenže ve výsledku nemá co říci a působí tak, jako kdyby náhodou někdo dostal kameru a rozhodl se natočit první věc, co mu přišla na mysl. Odpad nedávám proto, že jsem se vyloženě nenudila. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

God is bigger than your questions! -AND WHAT DOES IT MEAN? Do not think so much! -OH... WOW! Inu, takýchto dialógov je film plný. Počiatočné premisy sľubujú drámu o viere. V tých teenageroch sú otázky, ktoré čakajú na odpovede. Ale oni si navzájom argumentujú náboženskými frázami. Svoje dilemy riešia tak pomaly, až som nadobudol dojem, že kresťanstvo účinkuje ako sedatíva. Premárnený potenciál, ba hneď 2x: Film mohol ateistom spropagovať vieru ako normálnu vec a bigotnej mládeži ukázať, že sa dá žiť aj normálne. Stal sa opak. ()

Tarhiel 

všechny recenze uživatele

Citlivo natočený film, ktorý sa snaží autenticky zobraziť krízu vo viere a dospievanie, no nesnaží sa vieru karikovať ale ani moralizovať. Analógia múdych detí a troch kráľov (wise men) je zrejmá už z názvu. Pecka. ()

Googooplexer odpad!

všechny recenze uživatele

Nedá sa na tom ani len zasmiať, pretože to nedosahuje kvalitu štandardných odpadov. Dopozerať pomodliť a spať a k tomu množstvo debilných úsmevov, ktoré diváka nútia konvertovať na islam. ()

Reklama

Reklama