Reklama

Reklama

Kdo přežije - Ostrov vykoupení

(série)
  • USA Redemption Island
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2011

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Rob Mariano, Russell Hantz, Andrea Boehlke

Obsahy(1)

Tvrdá hra o přežití, kde každý doslova bojuje o místo v kmeni. Kdo se nepřizpůsobí, kdo nevyhraje imunitu, ten bude vyloučen.
Hráči poté co je kmen vyloučí nejsou vyřazeni ze hry, nýbrž putují na Ostrov vyhnanství, kde budou mít šanci se v určitý čas a po vyhrání soubojů s ostatními vyřazenými do hry opět vrátit. 
Soutěžící se musí vypořádat nejenom s tvrdými podmínkami na ostrově, ale i s nedostatkem vody a jídla. 39 dní, osmnáct soutěžících a pouze jeden se stane posledním přeživším, který vyhraje jeden milion dolarů.
Poznejte krásy tohoto prostředí: Karibského moře, Tichého oceánu a nakonec Jížní Ameriky. Toto všechno vám přináší dvacátá řada Survivor. (reich)

(více)

Recenze (99)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY Při reunionu HvV byl zmíněn nápad na sezónu věnovanou duelu Rob vs. Russell, producenti ten nápad ve 22. sezóně opravdu realizovali, a aby své oblíbence ve hře udrželi víc, v dali vzniknout konceptu ostrova vykoupení. Tam chodí již vyřazení soutěžící, a bojují o návrat do hry. Upřímně přiznám, že koncept Redemption Islandu se mi vůbec nelíbí, ale co se dá dělat. Casting sezóny je až na dva navrátilce a pár výjimek mdlý, a vývoj celé sezóny patří mezi nejpředvídatelnější vůbec. Přesto je výsledný dojem pozitivní hned z několika důvodů. Zaprvé Russell dokazuje, jak špatný hráč je, a ve chvíli, kdy už ho lidi znají, není schopný ve hře vydržet ani deset dní. Zadruhé se Russell po vypadnutí ze hry rozbrečí, což je vyloženě uspokojivá chvíle. No a zatřetí.. Vítěz: 4* - se konečně dočkáváme spanilé jízdy Boston Roba, ve které si BR zaslouženě odnese milion babek. A ne, nepřeklepnul jsem se, ač hrál hru takřka dokonalou po všech stránkách, všichni víme, že hrál se stádem ovcí, a vyhrál až napočtvrté. Ano, sice se skóre 100%, ale získat 100% je na nastavení "easy" mnohem jednodušší, víme? Top 20: Boston Rob. Oblíbenci: Andrea Boehlke ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série mě bavila svým pestrým obsazením soutěžících. Minimálně polovina z nich měla silný či alespoň zajímavý charakter. Na druhou stranu, výzvy a život tam mi přišel docela pohodlný. Žádné pojídání hmyzu, žádné extrémní podmínky. Proto se soutěžící soustředili hlavně na taktiku, kterou ovšem s nadhledem ovládal pouze jeden člověk. Ostrov vykoupení byl rozhodně zpestřením. Oblíbený kmen: Ometepe. Oblíbení: Rob, Matt, Andrea, Stephanie. Neoblíbení: Kristina. 4,5* ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Z objektivního hlediska to není nejlepší série ani zdaleka. Minimum výrazných hráčů, málo inteligence, absence většího napětí a zbytečný pokus o oživení hry v podobě Redemption Islandu. Jenže návrat Boston Roba a Russella by byl dostatečným kořením pro sebetragičtější sérii. Po Heroes vs Villains jsem měl na Russella docela pifku, protože z toho udělal Samou 2 a vyřadil Roba, takže jsem byl rád, že mu bylo konečně naznačeno, že tímto stylem prostě nevyhraje nikdo a pakoval se brzo ze hry. Pokud se u nějaké série dá spekulovat o zásazích produkce a směrovaní hry k požadovanému cíli, tak je to bezesporu Redemption Island. Přišlo mi, že Ometepe bylo poskládané Robovi přímo na míru. Kdyby byl v Zapatera, tak možná nevydrží o mnoho déle než Russell. Oba však losovali, takže musím věřit, že Rob měl štěstí, i když to složení (silák, exot a bárbíny) bije stále do očí a nedivil bych se, kdyby šla produkce štěstíčku trošku naproti. Všechny tyto spekulace mi ale stejně nezkazili velkolepou jízdu Boston Roba za vysněným titulem Sole Survivor. Všechno do sebe zapadlo, všechny ovládal, makal v soutěžích i v táboře a charisma z něho sálalo na sto honů. To, jak k němu všichni vzhlíželi, bylo neskutečně působivé. Definitivně je mým největším oblíbencem. Bavil mě i special agent a další platonickou láskou ze Survivora se stala Natalie. Favorit: Boston Rob, Oblíbenci: Natalie, Grant, Phillip, Sarita, Stephanie ()

Rogue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

příchod debilního RI, zrození Philipovy onanie nad Boston Robem a zároveň hluboký zářez v soutěži spodků, karmistická hasička, Stealth R Us 1.0... složení BR, god wants me to Matt, ovce a special agent a lovec krabů Sheppard nepřináší ani moc zábavy ani nepředvídatelnosti ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rob Mariano alias Boston Rob je můj vzor :-) a jednoznačně nejoblíbenější hráč už od Survivor Markézy. Ten člověk má všechno - výstižné, drsné a vtipné komentáře, výborné čtení hry, vyniká ve fyzických i logických soutěžích, v obstarání všeho potřebného v táboře, má obrovské charisma a vůdčí schopnosti, je ikonou téhle soutěže a jeho zásluhou vznikl pravděpodobně nejsilnější citový moment v historii téhle hry při reunionu All Star řady - jak říká na svých stránkách: je to profesionální Survivor. SPOILER - I přesto, že je to tedy ten nejuspokojivější vítěz, jaký vůbec mohl být, tato řada má v podstatě jen jeho. Kromě něj bavil ještě šílený agent Phillip. Jinak je to však pouze a jenom jízda Bostona Roba, který si ze všech udělal svoje ovečky, což jsem si osobně velice užíval, bylo to však přesevšechno díky tomu poněkud bez napětí. ()

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V komentu jsou spoilery! A já si myslel, že už jsem komentář dávno napsal po shlédnutí série a ono prd. :-) Série to byla povedená, plno dobrých zvratů ve hře, dobří a zajimaví soutěžící, někteří dost šílení, jiní sympatičtí, k tomu dva navrátilci. S vítězem spokojen nejsem, protože za celou dobu existence v Survivorovi na mě neudělal pořádný dojem, ale musím ho pochválit za jeho manipulaci, jak dokázal vést svůj kmen a ostatní ho poslouchali jako stádo ovcí a nikdo ani pořádně nepomyslel na jeho vyřazení. Nejoblíbenější hráči: Russell - navrátilec, kterého jeho kmen bohužel brzy potopil, Matthew - líbila se mi jeho povaha, až na to, že byl hodně pobožný, ukazoval svoji sílu v soutěžích, ve kterých neustále vyhrával. Dále nebyl špatný třeba Grant a Stephanie. Neoblíbení hráči: Phillip - jeho bývalá práce z něj asi stvořila blázna :D Ralph byl také na některé hráče v mé oblibě nepříjemný. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky dvěma faktorům mám tuhle řadu moc rád. Těmi faktory jsou: brilantní taktická hra Boston Roba, díky které sice sezóna pro někoho ztrácí na atraktivnosti (hlavně díky tomu, že BR byl o několik tříd takticky výše než všichni okolo něj), za druhé díky největšímu komikovi, lovci krabů, propagátorovi růžových slipů a v neposlední řadě tajnému agentovi v důchodu Phillipu Shepardovi. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jízda Bostonského Roba byla neuvěřitelná, sice až na počtvrté vyhrál, ale teď s naprostým přehledem. Na druhou stranu vyhrála jeho žena, takže se dá říct, že vyhrál dvakrát. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje Spoilery-TV/// Soutěžící 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// PLUS: nápad na Russell vs, Rob, sympatická Andrea, dostatečně dobře hrající Boston Rob MÍNUS: vůbec se mi nelíbil nápad na ostrov Vykoupení, zbytečně moc měnil pravidla hry a hodně zasahoval do dění, které tak nebylo úplně přirozené, Russell je pořád rozporuplná osobnost, fanoušci budou zklamáni že dlouho nevydržel, protože hlavní tahák, tedy souboj s Robem mohl být nadále zajímavý, odpůrci si vychutnají jeho pád, chudák Matt, 2x ho zradili stejní lidé a v jistém momentu stačilo aby ho na svoji stranu přitáhl druhý kmen, ten to neudělal a tak se odporoučel ze hry, přitom by to bylo 6 na 5, takže mohlo být vše jinak, Phillip mě děsně otravoval, přesto nebo právě proto chápu proč si ho tam Rob nechával./// Shrnutí: Jednak jsem čekal od této série víc, ale taky jsem si myslel že všude propíraný zásah a zasahování Jeffa Probsta do pravidel hry nebude tak markantní a viditelné. Bohužel musím souhlasit s odpůrci a konstatovat, že to mojí oblíbenou sérii spíš pohřbívá. Mno uvidíme co bude dál./// Celkem 67%/// ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oblíbenci: Ralph. Vítězství: Nepřeji. Historie se opakuje - noví soutěžící se opět nechávají naivně vyřazovat dvojicí "hvězd", Russell opět zastrašuje svou oblíbenou větou "Buďto jsi se mnou, nebo proti mně," symboly se opět nacházejí i bez nápověd atd., atd. Možná je to mnou, ale posledních 6 řad (včetně této) na mě působilo průměrně a nic na tom nezměnila ani novinka v podobě Ostrova vykoupení - ať se na to dívám, jak chci, pořád je to jen zajímavě vypadající blbůstka, která nemá na průběh soutěže de facto žádný vliv.;-) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z povedenějších sérií. Díky debilitě hráčů mohl Rob rozjet nefalšovanou mafiánskou hru na loutkáře, která mu obohatila rodinný rozpočet. Co lze vytknout je snad pouze to, že bylo dopředu známo kdo kdy vypadne. Nový prvek ostrov vykoupení byla abolutní píčovina. Moc mě potěšil negroidní federální agent Philip, který jediný zajišťoval nějakou zábavu. Zajišťoval ji pouze tím, že svoji černou prdel povyšoval nad všechny prdele ostatní. Každopádně byl fajn prvkem. Něco jako byl Coach v dřívějších řadách. Celkově to budou slabší 3*. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět Nikaragua. Zajímavý nápad přidání tohoto ostrova. Taky potěší návrat legend, jako jsou Russel a Boston Rob. :) Russel vypadl celkem brzo. Ostrov s hrou hodně zamíchal. Rob hru tvrdě ovládl. ()

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto ukázková série, jak hrát tuto hru. Úžasný průběh, vtipný Phillip a nejlepší hráč survivora všech dob. Tuto sérii řadím k nejlepším vůbec. Chápu ale, že pro mnohé byla nezajímavá. Já jsem si ji užil. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILERY: Spolu s šestnácti dalšími soutěžícími hrají i dva soutěžící z předchozích sérií - Russell a Boston Rob. Zatímco prvního jmenovaného se chce jeho kmen zbavit tak moc, že kvůli tomu prohraje i soutěž o imunitu, druhý kmen si udělá z Roba velitele, kterému budou bezmezně důvěřovat. Kdo s tím nesouhlasí, tak ať si sbalí svých pár švestek a přesune se na Redemption Island. Redemption Island byl určitě zajímavý prvek, který pomohl tuto sérii odlišit od těch předchozích. Bohužel to mělo za následek, že s výhrou imunity automaticky přicházela i odměna, takže bylo méně týmových výzev. Od začátku mi byli více sympatičtí fialoví. Jak se hra dále vyvíjela, tak mě v tom ještě více utvrzovala. Bohužel to s nimi dopadlo tak, jak dopadlo. Boston Rob měl svůj kmen pod palcem a všichni členové jeho šestky dělali přesně to, co Rob chtěl. Za to patří Robovi určitě velký obdiv, protože téhle sérii velel od začátku do konce. Nedokážu pochopit, proč se ale nepokusili lidé z Ometepe odstranit Roba dokud to bylo možné - proč by měl na milionové kmenové radě někdo hlasovat pro někoho, kdo jenom celou dobu plnil Robovi rozkazy? A tak když se do finálové trojky nakonec dostali Rob, Natalie a Phillip, tak nebylo o čem přemýšlet a Rob si tu výhru vážně zasloužil. Oblíbené postavy: David, Ralph, Mike, Grant. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K téhle serii asi nespoileroidně nelze nic moc napsat, krom obligátního že se tu vyskytla jedna z nejlepších herních strategií vůbec, takže dále následují SPOILERy. Tahle řada vzešla částečně z nápadu udělat duel mezi Russell Hantzem a Robertem Marianem. Což v hlavě producentů určitě znělo výborně, ovšem tvůrci si možná trochu neuvědomili, o jak moc rozdílné "charaktery" se jedná. Zatímco mít Roba v týmu je jednoznačně plus co se soutěží a práce v táboře týče, Russell je přeci jen automaticky nepřítel No. 1. Takže zatímco Russell měl hned hlavu na špalku pomalu jen co vystoupil z vrtulníku (pravda se dorazil opakováním stejné herní strategie), Robertův tým hrál tak trochu kdo mu proleze ř*tí co nejdál. Přesto i tak nelze neupřít Marianovi, že zahrál excelentní a takřka bezchybnou hru, která oproti první all-stars sérii i náležitě bavila ("Dej mi imunitu a nevyřadím tě", zahazování papírků s imunitami,...) a zcela oprávněně si došel pro vítězství. A co se týče novinky této řady - Redemption Islandu, považuji za jeden z nejhorších nápadů vůbec. Podle mě tím samotná TC trochu ztratila na zajímavosti a snad jediná opravdu dobrá věc byla, že vyřazený dostal prostor se ještě trochu rozvykládat. Nejoblíbenjší hráči: Robert, Stephanie V. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní série-aneb-Pohádka o tom, jak B zahrál (víceméně) dokonalou hru a jak tlučhuba odešel domů s brekem(zase). Jestli je Parvati hráč nejnebezpečnější, Sandra hráč nejmaskovanější a Russell H. hráč nejdravější, pak Rob je hráč nejlepší a tentokrát to konečně potvrdil. Poučil se z předchozích chyb, ani na okamžik nepřestal makat, do některých soutěží dal doslova všechno a ve výsledku zahrál hru snad nejčistěji jak to jen jde..Gratulace.. Hře Agenta Philipa Sheparda jsem fandil a konečný výsledek si zasloužil-takové lidi já mám prostě rád. ()

katuska138 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak již bylo řečeno, dokonalá jízda Boston Roba. Soupeře neměl žádného, všichni za ním šli jako ovce, ale on konečně zcela dospěl a došlo mu, že bez dobrých vztahů nemá šanci na výhru. Narozdíl od Russella, který se dvakrát dostal až do konce, ale dostal se tam jenom díky tomu, že naštval úúúplně všichni a každému hráči stojícímu proti němu bylo zcela jasné, že ve finále je to ten nejsnadněji porazitelný soupeř. jen Russell si stále tupě myslí, že je nejlepší na světě, konečně mu tady trochu spadnul hřebínek. ()

Reklama

Reklama