Reklama

Reklama

Příběh o jedné rodině má hlavní téma rozvodu. Upozorňuje na situaci dětí stojících v centru svářících se rodičů, na přemíru zloby, které jsou vystaveny při rodinných roztržkách. Dospívající dcera Vichřických Marta (K. Urbancová) volí neobvyklou formu protestu, když vidí, že se rodina v důsledku neřešených problémů rozpadá. Neobvyklá forma protestu patnáctileté Marty, která předstírá vlastní únos, vede v příběhu k závěrečné katarzi a naznačuje, že dohoda mezi rodiči (L. Termerová a J. Kodeš) je možná… (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když máte za otce/manžela despotickýho magora, kterýho v jeho chování podporuje ještě navíc jeho vlastní matka, která s váma bydlí v jedný domácnosti, tak to prostě doma za moc nestojí. Ten námět neni špatnej, ale přišlo mi to celý takový odfláknutý a špatně zahraný. Snad akorát Dejdarovi jsem věřil tu roli největšího frikulína a lamače ženských srdcí. Ostatnim hercům jsem jejich role prostě nevěřil. Zejména ty herci v rolích kriminalistů působili těžce mimo. Z dnešního pohledu je to spíš taková legrační vzpomínka na konec 80. let se všema těma bizarníma hadrama, brejlema, účesama typu mullet a Peterem Nagym, kterej nonstop vyřvává z dětskýho pokojíčku. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Dospívající dcera Marta rodičů Vichřických, volí neobvyklou formu protestu, když vidí že se rodina v důsledku neřešených problému rozpadá. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Život je jak slepá mapa. Taky nevíš, po které cestě kam dorazíš" Dospívající Martu vypořádávající se hrozbou rozvodu jejích rodičů, ta její "slepá mapa" nasměruje až k dosti zoufalému kroku v podobě předstíraného vlastního únosu. Ačkoliv tahle televizní inscenace řeší silné celospolečenské téma, způsob zpracování se spoustou flashbacků (uvozených vždy takovým zvláštním předělem v podobě kratičkého černobílého vizuálu a nepříjemné hudby) mi tedy dost neseděl. I herecké výkony všem aktérů mi přišly takové spíše mdlé. Snad jediné co mi na tomto filmu přišlo trošku zajímavé je určitá dobová atmosféra konce 80 let spojená zejména se zpěvem Petera  Nagyho.. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Namet nebyl asi uplne spatnej, takovy domaci dusnicko, ale film celkove nudil. Jak pisou kolegove, je to zajimave spis jako relikvie osmdesatek. Nejlepsi byl detektiv Hrusinsky ml. :))) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film je asi pro všechny rodiče, kteří se momentálně rozvádějí a rozhodně to není v klidu. To co (ne)snášejí rodiče děti mohou (ne)snášet úplně jinak a mnohem hůř. Jenže to mnohým nedochází. Pravdou ale je, že příběh sám o sobě mě zrovna za srdce nechytil. Možná proto, že se mě nedotýká téma samotné, možná pro slabší herecké výkony, nebo třeba i pro občas trochu zvláštní konverzaci. Svůj způsob poukázání na určitý problém to však plní. Jen mě tak napadá, proč dívka požadovala peníze, proč prostě jen neutekla. Hláška: „Zůstanem si navždy věrní, i když je to nemoderní," je skvělá. Platí dnes více než v době natočení. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Už po dvou minutách filmu jsem odhadl o co půjde, protože toto témy tu již bylo a to několikrát.No, dobrá, budiž. jenže toto bylo zpracováno naprosto stejně, nebylo tam nic nového, takže o čem to jako mělo být? Netvrdím, že jde o banální věc, to ne, ale tento film tak dokonale vyzněl. Ani spát se u toho nedalo. A ti herci toho také moc neukázali, a že bylo kde. ()

Reklama

Reklama