Reklama

Reklama

Newsroom

(seriál)
  • USA The Newsroom (více)
Trailer 4
USA, (2012–2014), 23 h 47 min (Minutáž: 47–72 min)

Tvůrci:

Aaron Sorkin

Hrají:

Jeff Daniels, Emily Mortimer, John Gallagher Jr., Alison Pill, Thomas Sadoski, Dev Patel, Thomas Matthews, Olivia Munn, Sam Waterston, Chris Chalk (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

HBO uvádí nový dramatický seriál, jehož autorem je Aaron Sorkin (Sociální síť). Inteligentní, aktuální, vtipný a zábavný Newsroom nahlíží do zákulisí fiktivní zpravodajské televizní stanice ACN Network. Soustřeďuje pozornost na život před i za kamerou jejího sarkastického moderátora (Jeff Daniels), nové vedoucí produkce (Emily Mortimerová), ostatních zaměstnanců (John Gallagher Jr., Alison Pillová, Thomas Sadoski, Olivia Munnová, Dev Patel,...) a jejich šéfa (Sam Waterston). Zvládnutím hektického prvního společného dne, který vyvrcholí horkou zprávou o výbuchu vrtné plošiny BP v Mexickém zálivu, se tento tým vydává na upřímně míněnou donkichotskou misi - chtějí dělat dobré zpravodajství navzdory všem firemním, obchodním i svým vlastním potížím.

HBO uvádí devět zbrusu nových dílů nadšeně přijatého seriálu Aarona Sorkina. Inteligentní, aktuální, chytře provokativní a zábavné drama Newsroom nahlíží do zákulisí úspěšného zpravodajského pořadu fiktivní kabelové televize Atlantis Cable News (ACN). Zaměřuje se na život před i za kamerou, hlavními postavami jsou jízlivý moderátor (Jeff Daniels), výkonná produkční (Emily Mortimerová), zaměstnanci redakce (John Gallagher, Jr., Alison Pillová, Thomas Sadoski, Olivia Munnová, Dev Patel a další), šéf zpravodajství (Sam Waterston) a generální ředitelka mateřské společnosti (Jane Fondová). Druhá řada seriálu se odehrává pět dní před volbami 2012 a připomene četné události z let 2011 a 2012. Jedna z hlavních dějových linií se zaobírá žalobou na protiprávní propuštění podanou zaměstnancem, který údajně zfalšoval zprávu o podezřelém útoku amerického bezpilotního letadla. Zatímco vycházejí najevo důvody a důsledky procesu, tým Newsroomu pokračuje ve své donkichotské misi - ve snaze dělat poctivé zprávy navzdory korporátním a ekonomickým problémům i jejich propleteným osobním vztahům. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (73)

Trailer 4

Recenze (290)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Dialogovej masakr, kdy je nutný si některé scény přehrávat vícekrát, protože se zkrátka nedá pochytat všechny hlášky na první dobrou. Scénárista se však na pár místech až moc opájí svým egem a seriál tak občas působí poněkud přechytrale. Nedivil bych se ale, kdyby to na Emmy za rok 2012 vyhrálo hlavní ocenění SERIÁL ROKU. 70 - 90% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Velmi chytlavý seriál, který sází na nanejvýš neokoukané a zajímavé prostředí (velmi originální a vděčné), přesné a sympatické herce (ano, úmyslně přehrávající) a často velmi vtipné, kulometně rychlé dialogy/monology (u kterých člověku nevadí si je přehrát znovu…i když nejednou mi kvůli kadenci slov nějaká ta povedená ironická výměna napoprvé unikla). Pokud jsem po první sérii žehral na jistou míru přehnané „proamerickosti“ (přestože první díl naznačuje opak), ale hlavně „převztahovanosti“ projevující se častým přetřásáním intimního života hrdinů přímo na pracovišti během plného nasazení (zvláště ony typické výstupy uprostřed haly chytající až sebeparodující charakter), musím po dalších zhlédnutých dílech tvůrce pochválit. Druhá série mi přišla oproti té předchozí výrazně vyzrálejší. Vztahy se sice i dál přetřásaly na schůzích, ale už ne tak často a divadelně, okatě a s mírnou dávkou trapnosti jako předtím (i když sem tam na ně přece jenom dojde…na druhou stranu se tak děje ve chvílích, kdy je za to divák vlastně i rád). USA už zdaleka nejsou brány za nejlepší místo na planetě, zprávy zas nabraly větší důležitosti, a to i s příchodem týmu právníků, kteří pálili ostrými. Dalo se na odiv, že nikdo není dokonalý a zpravodajský tým si může lehce sám zlomit vaz, a to i přestože jde o profesionály, což jen podtrhlo jejich lidskost. A právě díky oné nastoupivší „ větší vyzrálosti“ jsem si seriál začal užívat mnohem víc. Škoda ovšem, že třetí série si úroveň druhé nedokázala udržet a krapet klesla. Z části tomu napomohlo degradování linky se „zdrojem“, protože vše, co souviselo s FBI, bylo dost groteskní, a to i přes nadsázku, o kterou se Newsroom opírá. A také se na tom podepsal fakt, že tvůrci věděli o blížícím se konci, tudíž (zas) přitlačili na vztahovost, dojímavost a seriál částečně ztratil tu dynamičnost, kterou předtím disponoval. Objektivně si tak už Newsroom plný počet příliš nezaslouží, já mu ho však čistě z toho důvodu, že mi i přes zmíněné nedostatky za ty 3 řady opravdu hodně přirostl k srdci, stejně ponechám. A kdo ví, třeba to není úplný konec (na který to zatím vypadá) a tvůrci v čele se Sorkinem dají časem do kupy další díly (a asi si nepamatuju seriál či film, kde by se v titulcích tak moc kladl důraz na scenáristu, nutno ovšem dodat, že zřejmě oprávněně). „Před 14 měsíci jste odvysílali reportáž, ve které jste Tea Party nazval americkým Tálibánem.“ – „Ano.“ – „A?“- „Tálibánu se to nelíbilo.“ ()

Reklama

Tatannka 

všechny recenze uživatele

Naštěstí už první scéna varuje proč se na průměrný Newsroom nedívat, obsahuje dva hlavní otravné prvky, které seriál zabraňují pustit do první ligy - zálibu v teatrálních monolozích a old schoolový sentiment amerických liberálů. Spolu se Sorkinovou neschopností promýšlet psychologii postav, aby nezněly jako figury pobíhající po redakci a pronášející zásadní prohlášení, ale normální lidé, dělají Newsroom seriálem, který jde těžko vydržet. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

1. Série /// ,,DOKÁZAL JSEM PŘIMĚT VÝKONNOU PRODUCENTKU S UNIKÁTNÍ SCHOPNOSTÍ DOSTAT TO NEJLEPŠÍ Z MODERÁTORA, KTERÝ TAKÉ OPLÝVÁ UNIKÁTNÍMI SCHOPNOSTMI, ABY SPOLEČNĚ DĚLALI POŘAD, NA KTERÝ MŮŽE BÝT TAHLE SPOLEČNOST HRDÁ.“… /// Seriál, kterej může zaujmout nejen mírou flexibility zaměstnanců ACN Network. Dialogová smršť, jemný vztahový propletence a politický události, který zamávali (nejen) Amerikou. Špičkující, ironickej či sarkastickej humor (hlášky vypouští i frajer z ochranky) má možná hlavní podíl na tom, že jsem si tenhle tým, ze kterýho je cejtit onen adrenalin ,,živýho“ přenosu, oblíbil po pár dílech. Jsou totiž nejen novinářsky akční, ale i lidsky … hmm, prostě to vostatní. Odhalujou fakta, vrtaj hloub pod kůži americký politice – škoda, že některejm věcem víc nerozumím, ale ať už je politický téma silný jakkoliv, stejně si na konci budu pamatovat, že i novinář může bejt člověk. A že je tu i kus toho kýče? To asi ke smrti bin Ládina patří. Stejně jako uvědomění si, že ono ,,BŮH ŽEHNEJ AMERICE“, není ani pro vobyčejnej americkej lid tak úplně zadáčo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímám se o dění ve světě. Vím, kdo byla Gabrielle Giffords, vytočila mě havárka Deepwater Horizon a když sejmuli Usámu, uronil jsem kroupu. 2.) Točím reportáže a chci ,,vejš“. 3.) Thx za titule ,,Umpalumpa3“ a ,,KevSpa“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne /// 2.SÉRIE: ,,VÁLEČNÝ ZLOČIN? UMÍŠ SI TO PŘEDSTAVIT? LIDI BY SE Z TOHO POSRALI, A TO NA DLOUHO. NA BLÍZKÉM VÝCHODĚ BY BYLY NEPOKOJE. A BYLY BY I TADY DOMA. NAŠI SPOJENCI BY BYLI V PĚKNÉ BRYNDĚ A AMERIKA BY ZTRATILA PRÁVO NA SVÉ MORÁLNÍ PRAVOMOCI VE SVĚTĚ…“ /// Stále si to drží neuvěřitelnou dávku ukecanosti. Jen ubylo vtipu a přibylo investigativní žurnalistiky. Vše se točí kolem ,,jedný“ zprávy, která může znamenat průser, taky je tu víc vztahů… Jak říkám, už to není tak vtipný. Taky ty politický události nejsou tak zajímavý (pád Kaddáfího, Troy Davis, prezidentský volby 2012). Jinak se tu samozřejmě řešej takový ty složitosti života ,,celebrit“, dočkáme se reportérů v ,,akci“ a dopadu týhle práce na psychiku… hlavně ale všechno směřuje k předvídatelnýmu happy endu. Je to zase dost dobrý, což jsou u mě 3*. Takže 3* a 5* = 4* /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Protože dobrej seriál musí bejt plnej jen a jen kladnejch postav! 2.) Thx za titule ,,Umpalumpa3, MattASS, makistek a GreaterFool“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Inteligentní dialogový seriál, který stojí na výborném obsazení a kvalitním scénáři. Jeff Daniels do role negativistického moderátora skvěle padne a jeho tým taky vypadá zatím velmi slibně. O tom proč by se měli dělat kvalitní zprávy, místo těch sraček co chodí třeba Nově, se tady toho napovídá hodně. O tom že lidi jsou blbci anebo líní bastardi se tady taky dovíte, stejně jako to proč Amerika není "nejlepší zemí" na světě. A ještě tady stihneme rozvířit kolegiální nevraživost a soutěživost. To všechno teprve v prvním díle. Co přinesou další? PRVNÍ ŘADA: Perfektní, inteligentní dialogy a přesvědčiví herci. Téma, které tne do živého. Událostí je tu dost. Od ekologické pohromy po reakce ameriky na zabití Bin Ládina. Do toho prolhaní nebo hloupí politici. Otázkou je jestli média mají dostatečnou moc na to něco změnit? Možná ne, ale mohli by se snažit. Když se chci něco dozvědět pustím si zprávy, když se chci bavit pustím si seriál... odkdy to platí naopak? NEWSROOM vám udělá radost. Nejdřív vás naštve, znechutí tím co se ve světě děje, ale nakonec opravdu máte radost. Protože lidi jsou vážně blbci, ale někteří se snaží s tím něco dělat. ()

Galerie (255)

Zajímavosti (8)

  • Televizní stanice ACN, kde se odehrává děj seriálu, je fiktivní, ale události pokryté ve zpravodajství, jak je výbuch ropné plošiny BP, zabití Usámy bin Ládina, postřelení americké kongresmanky Gabrielle Giffords apod., jsou skutečné. (Hroozley)
  • Zkratka fiktivní televizní stanice ACN znamená "Atlantic Cable News". (Hroozley)
  • Text, který si moderátor Will McAvoy (Jeff Daniels) pobrukuje v 1. epizodě 2. série s názvem "First Thing We Do, Let's Kill All The Lawyers", je z písně "Friday" od zpěvačky Rebeccy Black. (maseer2)

Související novinky

Aaron Sorkin chystá režijní debut

Aaron Sorkin chystá režijní debut

09.05.2016

Jen těžko byste v Hollywoodu hledali výraznějšího scenáristu, než je Aaron Sorkin. Autor Západního křídla a Newsroomu napsal i Moneyball nebo Stevea Jobse, hlavně má ale doma Oscara za Social Network… (více)

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Reklama

Reklama