Reklama

Reklama

Newsroom - Série 1

(série)
USA, 2012, 9 h 48 min (Minutáž: 53–72 min)

Tvůrci:

Aaron Sorkin

Hrají:

Jeff Daniels, Emily Mortimer, John Gallagher Jr., Alison Pill, Thomas Sadoski, Dev Patel, Olivia Munn, Sam Waterston, Chris Chalk, Margaret Judson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

První řada seriálu přivádí na scénu zpravodajský tým kabelové televize ACN v čele s Willem McAvoyem (Jeff Daniels) a jejich pořad News Night. Willova nová produkční MacKenzie McHale (Emily Mortimer) se snaží prosadit do vysílání novou koncepci zpravodajství, jež by se odklonila od líbivých témat a zabývala se skutečně závažným děním. Vedení společnosti však klade největší důraz na sledovanost a na ni navázané zisky z reklamy, takže zákonitě dochází ke vzniku mnoha třecích ploch. (Necrotongue)

(více)

Recenze (3)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada seriálu se mi velice líbila, jednotlivé postavy měly svoji hloubku, a přestože seriál pojednává o vážných tématech, díky inteligentnímu humoru nejde o suchopárné drama a jistě bych první sezónu ohodnotil pěti hvězdičkami, kdyby nebylo odporně patetické páté epizody. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu špičkový dialogový seriál. Mockrát jsem si v jeho průběhu vzpomněl na Moneyball nebo Social Network a ejhle, tvůrce tohoto díla je scénáristou obou filmů. Jeho rukopis se nezapře, seriál má (zejména na produkci stanice HBO) tempo, zajímavá témata a uvěřitelné, veskrze sympatické postavy a mnoho ironického humoru. Jeff Daniels je neuvěřitelný, je škoda, že se v průběhu své kariéry vláčel s koulí na noze s názvem "Blbý a blbější", jeho potenciál je velký. Pecka a těším se na další série. ()

Reklama

kukkik 

všechny recenze uživatele

Dám šanci ještě jedné sérii ale prozatím jde o těžké zklamání. Seriál je neuvěřitelně nudný, přestože mě téma velice zajímá a s celkem slušným množstvím probíraných témat jsem do nějaké míry seznámený a tak alespoň u větší části zpráv vím, o čem je řeč. Běžný český divák, dívající se na tenhle pořad v roce 2023 ovšem nutně musí naprosto tápat. Probíraná témata jsou téměř bez výjimky lokálního charakteru a tak pokud nevíte nebo si nepamatujete, že (například) před 10 lety někde v Arizoně vykolejil v polích vlak, nebude vám dávat smysl ani epizoda, která se tomu tématu zcela věnuje. To sice samozřejmě není vina pořadu, jelikož jeho cílovka je na jiném kontinentě, ale stačilo by jednotlivé události lépe shrnout a diváka s nimi krátce seznámit a pořad by lépe obstál jak u zahraničního publika, tak v otázce času. Tyto nevýhody, a za mě chyby, pořadu by ovšem mohly zachránit kvalitně vymyšlené charaktery postav a promyšlené vedlejší dějové linky nebo alespoň břitké dialogy. Nic z toho tu ovšem, zatím, nenacházím. Postavy zde slouží jen jako nástroje pro přednášení zcela věcných a nezaujatých monologů a je potom vlastně jedno, jestli oduševnělé shrnutí současné sociální politiky liberální strany parlamantu pronáší geniální rétor Will nebo sekretářka na stáži. Mám z toho celkově pocit, že se někdo pokusil vzít formát pořadu Co týden dal a vzal a narychlo k nim splácat nějaký povrchní civilní příběh okolo, jenže při tom fatálně selhal. Vedlejší dějové linky jsou plytké, nezajímavé, doslova nudné a jejich naivita a stupidita ostře kontrastuje se samotnými zprávami, které potom působí až komicky vyspěle a racionálně. Dospělé postavy se tu chovají jako sedmileté děti na výletě; některé dělají groteskní eskapády ve stylu Laurela a Hardyho, opakovaně vrážejí do dveří, rozlévají kafe, případně dělají pomalu kotrmelce po kanceláři, jiné zase mluví a myslí jako chovanci z Bohnic a i přes mnohočetné doktoráty ze žurnalistiky a desetiletím praxe v oboru se mermomocí snaží prosadit si celovečerní reportáž o hledání vesnice Šmoulů skryté v listí. Nevím, jestli má jít o satiru v podobě hrané sebereflexe, jelikož pořad o zpravodajství, které se pere mezi touhou předávat smysluplné informace a potřebou vydělávat peníze tak, že dává prostor i úplným nesmyslům které ale diváci žerou, obsahuje kromě kvalitního děje také úplné nesmysly, které asi diváci žerou. Po zhlédnutí první série spokojený určitě nejsem, postavy se mi nedostaly pod kůži, vedlejší dějové linky mě absolutně nezajímaly a jediné, co mě motivuje dát šanci sérii druhé jsou samotné zprávy. Pokud bude druhá série pokračovat v tomto duchu, nevidím důvod s tímto pořadem dál ztrácet čas. 3/5 ()

Galerie (79)

Reklama

Reklama