Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (522)

verbal 

všechny recenze uživatele

Vynikající věc pro příznivce laciného, hororového porna. Natočeno je to za denní obrat z prodeje bublinek do vodováhy, strašlivě vás vyděsí jedno plesknutí mokrým hadrem na zamlžená skla dodávky z vrakoviště a jedno baf zmutované srandoryby, kterou ukradli z kontejneru při natáčení Piraně 3DD, a jinak za celý film piču uvidíte. Šest nesympatických dětí a jedna parodie na rusáka půlku stopáže procházejí vybydlenými Chánovskými holobyty a druhou špatně předstírají strach, když ta zmutovaná hrůza hrůzoucí dělá děsuprosté, neviditelné bubu kolem jejich auta. Takže pokud máte dokonalou fantazii a dokážete si k filmu o ničem představovat ta příšerná, radioaktivitou znetvořená monstra, která tam někde venku skřípou, vrčí, ječí a chroptí v temnotách, bude se vám děsem stahovat anus. Já, který ji nemám, jsem pro zachování alespoň trochu adrenalinového večera musel brnknout tchýni, jestli se s námi letos opět chystá na dovolenou. Odpovědí jsem byl upřímně zděšen a zbytečně jsem zabil hodinu a půl s touhle sračkou. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úplně v pohodě hororová jednohubka. Mám rád opuštěná místa a humanoidní monstra, takže prostředí a námět udělaly svoje. Na mě to fungovalo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $18,119,640Tržby Celosvetovo $38,380,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $892,159 //počet predaných kusov 40,333Tržby za predaj DVD v USA $4,132,572 //počet predaných kusov 275,891║ no čakal som väčšiu filmovú hrôzu na to že to produkoval Oren Peli, lebo jeho Paranormal Activity za moc nestáli, v tomto prípade to ma aspoň ako takú atmosféru vďaka vybraným lokáciam, občas dobré napätie, hlavne keď sa veľký medveď vyrúti chodbou v paneláku... ale mohlo sa aj tak z toho vytrieskať ďaleko viac /35%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zase ten hloupý styl amatérské kamery i když v tomhle filmu se moc netřepe. A opět utíkání, křik, zmizení obětí a opět jde HOVNO VIDĚT!! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Dostal som približne čo som čakal, takže neohúrilo ani nenasralo. Obyčajný priemerný radový horor, akých sú tisíce - síce sa odohráva v zaujímavom prostredí, ale napokon z toho nič nevzíde. Áno, partička teenagerov, áno, ostanú niekde visieť, odkiaľ je problém sa dostať, áno, ich sprievodca zmizne ako prvý, čím sú definitívne v prdeli - a pokračovanie je taktiež logické - tma, krik, pobehovanie s baterkou v tme, ale aj tak nie je nič vidieť, čakanie, kedy na nich niečo vyskočí, jeden po druhom miznú atď atď. Záver nezaujal, pretože všetko tu už bolo. Okrem prostredia klišé, ktoré pre mňa znamená akurát ďalšiu fádnu čiarku do počtu. Ale nemal som to problém dopozerať, ani nutkanie to vypnúť, čo sa mi v posledných mesiacoch stáva čoraz zriedkavejšie. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na film se příjemně Kouká, Naštěstí nenudí, Ale není to nic nového..Jedna či dvě Lekačky, Žádná krev.. místy hodně roztřepaná Kamera.. Ale ten Chaos a Zmatek.. Kdy do reaktoru vejde 5 lidí a utíkájí, utíkají po 5 minutách zbydou jen 2 a já nevím kam se Poděli.. Tohle mě na filmu celkem štvalo. Potěšil medvídek! Ale u mně přesný průměr! Vidím to na takový Povedený Remake filmu Evidence ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám rád Orena Peliho (ktorý to produkoval) a Černobyľ ma fascinuje. Ale Černobyľské denníky dobre nedopadli. Kým sa nič hororové nedeje a postavy sa len prechádzajú post-apokalyptickým mestom (sídlisko, kolotoč), je to fajn. Nie super, nie geniálne. Ale fajn? Fajn hej. Potom ale (tradične) umiera najschopnejšia postava, zostanú len samí hysterickí a nepraktickí blbci a na mesto padne noc a nič z jeho jedinečných kulís tým pádom nie je vidno. Ani scenár to moc nezachraňuje (človek, ak nie je olympijský víťaz v behu, fakt nemá šancu utiecť svorke vlčiakov) a je plný pozoruhodne nelogických momentov (Juri pozná „tajný“ vchod do mesta, kde by sa nemusel dohadovať s vojakmi a platiť im, no napriek tomu použije „oficiálny“ vstup). Pasáže, ktoré ma mali vyľakať, ma vyľakali skôr len preto, že v nich niečo uprostred ticha nahlas „buchlo“, než že by tvorcovia kvalitne budovali atmosféru napätia a neistoty. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vicemene jsem to cekal. Docela zajimavy prostredi rozmlacenyho opustenyho mesta a parta urvanejch pratel, ktera leze kam nema. Penez zrejme nebylo moc, takze je vsechno ve tme, rozklepany a neni tu asi ani jeden poradnej zaber na "mutanty", ale ono to nejak ani nevadi, mozna to je naopak dobre, beztak by ty masky posrali a jeste by to pusobilo smesne. Celkove proste klasicky hororovy becko, ktery nenadchne ani neurazi. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jsem sice rád, že se nejednalo o prachsprostou duchařinu, ale původní obyvatelé Černobylu společně s krvežíznivými psy a rybami taky není žádná extra výhra... o to víc, když hovno vidíte. Radost mi ale udělaly závěrečný titulky doprovázející song "No reflection" od Marilyna Mansona, kterou jsem zrovna poslouchal celej den v autě. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, škoda výsledku. Letos mě pobavila více Piraňa 3DD. Jenže porovnávat to nelze, protože John Gulager to s Piraňou 3DD nemyslel vážně jako Bradley Parker s jeho Chernobyl Diaries. V 90 minutové stopáži nabídnout scény, ve kterých se něco bude odehrávat, vyvíjet se, budovat atmosféru tu narážíme až v závěru, NAVÍC nejde nic vidět. Nejen, že nefungují postavy, lekačky a zvuk, ale i myšlenka, která k ničemu nesměřuje. Pokud by tvůrci nahodili bílé prostředí (atmosféry) se sněhem s menší mlhou a krve v bílém sněhu, kdy bude v nečekaných sekvencích vybíhat "neznámé zlo" ze všech stran určitě by to diváka vtáhlo daleko více, než tma, kde vidíme stíny, které navíc nebyly nijak strašidelné - rozebírám to v tomhle směru, protože Parker chtěl horor, chtěl vystrašit diváka a měl velmi dobrý námět (nápad), ale takhle to zkazit. Snímek mě lákal, protože kolem Černobylu je spousta záhad, škoda. +++ Jediná dobrá část je útěk v tunelu připomínající ILS, ale to je tak vše. Zklamání roku to ale není, jen ztráta času. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

50% Rozjezd víc než super, ale od půlky už se to bohužel jen táhne. Každopádně Olivia Dudley palec nahoru! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Černobyl je tak fotogenický námět, že nechápu, jak se mohlo stát, že Deníky ho nedokáží ani pořádně načít. A může mi někdo vysvětlit, proč to bylo natáčené jako fond-footage, když tu nikdo nemá kameru (a klidně ji mít mohl)? ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci neměli koule natočit to přímo v Pripjati. Srbské panelákové sídliště, kde se natáčelo, je sice hnusné dostatečně, ale přesto vypadá, že se v něm normálně bydlí a štáb jen řekl obyvatelům, ať nevykukují z oken. Chtělo by to především víc vegetace. Jinak film samotný je spíše průměrný horor, postavy se chovají hloupě, ale to už k žánru patří. Naštěstí NEJDE o "found footage" subžánr, takže se na to dá i koukat. Konec potěšil. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Z marketingového hľadiska vlastne veľmi chytrý film. Parta málo známych tvorcov a hercov, atraktívny námet s prostredím na ktoré nie je nutné mrhať peniazmi a rozklepaná kamera s úlohou zakryť slabšie masky a zároveň navodiť atmosféru autentičnosti a strachu v scénach, kde sa vlastne nie je čoho báť. Že je to vlastne len v akčnejších častiach neprehľadné, málo napínavé a nelogické už len samotným námetom, pri porovnaní rozpočtu a tržieb nikoho z kompetentných osôb trápiť nebude. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Paranormal Radioactivity.. Divák je nalákán mystikou "atomového města" Pripjať a dostane se mu jen vybydleného balkánského sídliště, uvřískaných amerických kostiček a tmy nasnímané kamerou přivázanou ke sbíječce. Tu tmu, podotýkám, zvolili autoři velmi chytře, protože právě ona se odjakživa vyznačuje tím, že v ní není nic vidět.. Navíc, pokud by šla dozimetrem měřit krom ionizujícího záření i napínavost či originalita, signál by se odmlčel. Příště dám raději přednost filmu o extrémním nudismu.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Černobylské deníky přicházejí s tím nejohranějším a nejnudnějším schématem hororového žánru typu "Parta mladých lidí jede..." V úvodu se setkáváme se sympatickým Rusákem Jurijem, který je také pravděpodobně tou nejsympatičtější a nejpohodovější postavou z celého obsazení. Oproti té partě amerických usmrkanců působí téměř geniálně:) Takže Jurij jim má dělat průvodce v místě jedné z největších světových katastrof. První problém nastává ve chvíli, kdy je hoši z ostrahy objektu nechtějí pustit dovnitř z důvodu "údržby." Jurij se tedy na místo "prohlídky" vydává jakousi oklikou. S úsměvy na tvářích parta "american dudes" vyskáče z rozhrkané dodávky a těší se na vzrušující zážitek. Jenže, jak si během prohlídky divák jistě povšimne, Jurij ví něco, co jim neřekl. Něco velmi zásadního. Poté začíná onen klasický postup. Auto nejde nastartovat, na mobilním přístroji není signál a začíná se stmívat. V následujících chvílích při prozkoumávání okolí, to už je tma, je Jurij a jeden z chlapců "něčím" napaden. Poté následuje množství nelogických rozhodnutí, jako třeba to, že se kdosi rozhodne Juriho vydat hledat a to i přes fakt, že se onen večer z průzkumu nevrátil a je naprosto jasné, že je po něm. Film sám o sobě není vůbec tak špatný. Má slušně fungující atmosféru, která čerpá především z pochmurných lokací. Nejvíc mě však zklamalo, když jsem zjistila, co že se to tam v Černobylu vlastně nachází. Myslela jsem, že se bude jednat o nějakou duchařinu a on se z toho nakonec vyklubal takový "Zombie Silent Hill." Herecké výkony slabé, místy až směšné. Za pozornost rozhodně stojí honičky mezi reaktory a kdesi v podzemí. Závěr není nijak šokující, spíše předpokládaný. Chernobyl Diaries mohly být žánrovou jednohubkou, takto jen slabým průměrem, který nezapadne nejspíš jen díky prostředí a zpracovanému tématu. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Ještě jednou mi zasviť baterkou do xichtu a pověsim tě za tvoje ozářený koule! Orena Peliho už to zas bere, už ho to zas chytá. Ten chlapec nějak uzrál v dojem, že ví CO diváka děsí i jak TO něco dávkovat, jenomže ono to SAKRA nefunguje, u mě ne. Chernobyl Diaries mají senzační prostředí, něco jako "hudbu", ambientní ruchy s přebasovaným tlukotem srdce, pár nepojízdnejch Žigulíků a partu kreténů, kterou bych neposlal ani na lyžařský výlet do Krkonoš. Už po prvních (a posledních) pěti minutách "akce" sem se modlil za pernamentně zasoplenou Heather z The Blair Witch Project, protože ufňukaná Olivia Dudley byla vyloženě nesnesitelná. Devadesát minut a žádný příběh, ani pitomá historka, prostě cokoliv, co by tomu dalo rozměr. Takže sem porád coural k ledničce, úplně sem si rozhasil body mass index a potěšila mě až Mansonova písnička u závěrečných titulků. Aby tenhle formát fungovat, MUSÍ to být aspoň trošku autentický, aspoň trošku prožitý, samoúčelně je to nanic. Zkrátka Ukrajina má oči a já demonstrativně spláchl svůj dozimetr do hajzlu, spolu s tímhle dvdčkem. S bídou [final rate: 30%] ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Videl som prilis vela hororov na to, aby som dal tomuto viac hviezdiciek, ako 2 **. Atmosfera bola celkom fajn, ale ked sa konecne zacalo nieco diat, trvalo to asi len poslednych 20 minut a bol koniec a o amaterskej kamere ani nehovorim. Takze u mna tak na jedno pozretie a staci. _________ Ingrid Bolsø Berdal - (Zoe) +++ Dimitri Diatchenko - (Uri) +++ Olivia Dudley - (Natalie) +++ Devin Kelley - (Amanda) +++ Jesse McCartney - (Chris) +++ Nathan Phillips - (Michael) +++ Jonathan Sadowski - (Paul) +++ Hudba: Diego Stocco +++ ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Veľa ľudí sa na tento film tešilo s dôvodu atraktívneho prostredia, ale veľa ľudí bude aj sklamaných. Chernobyl Diaries neponúka vlastne nič. Otrepaní bubuláci čo niesu ani trochu desiví a do polovice filmu, kým sa nedialo nič ma to bavilo. Čudné.. viem. Herecké výkony boli strašne amatérske a ani nestoja za spomenutie v tomto komente. Vlastne už nestojí za spomenutie nič. Veľké sklamanie po veľkom očakávaní1,5*. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Až na pár výjimek (Paranormal Activity, série [Rec]) nemám rád vlnu hororů natočených ručních kamerou (a ještě k tomu když se to tváří jako "found footage") ale na tenhle jsem se těšil, hlavně kvůli námětu a slušnému traileru. Možná jsem se těšil až moc… Takhle, tohle je jeden z těch lepších hororů s ruční kamerou, má to slušnou atmosféru a ta kamera se ani moc netřese, ale film jako takový neumí vyděsit. Lekačky nejsou moc povedené a tak krom už zmíněné atmosféry zde není prakticky tak děsivého. Kdyby si tvůrci odmysleli ten konec, který každý, kdo už má něco nakoukáno, musel očekávat prakticky po celý film, šel bych možná ještě výš. Takhle je to jen 60 %. Rozhodně tenhle film není tak špatný, jak by se mohlo podle zdejšího hodnocení zdát, jak říkám, v poslední době jsem viděl pár podobných hororů točených ruční kamerou a tenhle byl koukatelný bez větších potíží a měl hlavně (alespoň) nějakou atmosféru. ()

Reklama

Reklama