Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (523)

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Nápad možná nebyl tak úplně špatnej, provedení je ale zoufale nudný a nezáživný. Hutnější atmosféru mají i halloweenský speciály Simpsonů... ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velmi laciný pokus o tajemný horor z temného a strašidelného prostředí ukrajinské Pripjati a Černobylské jaderné elektrárny. Prostředí, ať už se děj filmu odehrával v reálném prostředí či nikoliv, působí samo o sobě velmi tajuplně a strašidelně. Je jenom škoda, že se tvůrcům z něj podařilo vytěžit minimum. Přitom si prostředí Černobylu přímo říká o natočení nějakého kvalitního hororu. Šokující film plný děsu a hrůzy tohle určitě není, spíš je plný nesmyslů a zbytečností, navíc šíleně nudný a nezáživný. Reálnou atmosféru strachu se tvůrcům navodit opravdu nepovedlo a celý film působí jen jako chabá kulisa, zkrátka levný pokus o horor, který tvůrcům moc nevyšel. 1/10. ()

TMontana 

všechny recenze uživatele

Partia dementných američanov sa vyberie na výlet do Černobylu presnejšie do mesta Pripyat.Už od začiatku som vedel že tento výlet neskončí ako inak bez ľudských obetí.Jeden Obyčajný priemerný radový horor, akých sú tisíce - síce sa odohráva v zaujímavom prostredí, ale napokon z toho nič nevzíde.Ked som sa začal na tento film pozerať ,myslel som si že to bude nejaký dobrý horor.No v skutočnosti som plakal od smiechu. ()

Shredder odpad!

všechny recenze uživatele

Po prve, neviem o akej amaterskej rucnej kamere sa to tu v komentaroch pise, kedze film je natoceny uplne klasicky (okrem asi 30 sekundovej scenky), akurat ze kamera je otrasna. Po druhe, uz mam dost tychto srackovych hororov z poslednych rokov. Tazko povedat, co je najhorsie, pretoze som nenasiel ani jedno pozitivum. Prostredie je sice uzasne, ale absolutne nevyuzite, drviva vacsina filmu je nuda pocas ktorej sa nic nedeje, mutantov ukazu tak 2x na sekundu, kamera je nepozeratelna, je rozstrasenejsia nez ked niekto nahrava video na mobil a chybaju strasidelne sceny aj lakacky. Dej ani netreba komentovat - Americania pridu do Cernobylu, hladaju hadicky do auta, poslednych par minut utekaju pred tienmi v pozadi. Uroven filmu je pravdepodobne nizsia nez pri studenskych snimkoch a aj ked mal film len malicky rozpocet -1 000 000 dolarov, posobi skor, ako by bol natoceny maximalne za 3000. Pardon, ale tieto odpady ako The Devil Inside, The Darkest Hour, The Shrine, 11-11-11 etc. nemaju so skutocnymi horormi nic spolocne, je to len kopa hnoja, ktory by lepsie natocila aj opica. ()

kenileja 

všechny recenze uživatele

Jsem příznivcem všech druhů opuštěných a chátrajících staveb a když jsem se dozvěděl, že vznikl film o skupince lidí, kteří se vydali do města Pripjať (snad největší koncentrace polorozpadlých staveb), docela jsem se těšil na zpracování záběrů. No jo, jenže tohle byla prachsprostá lekačka, čekačka a hra na honěnou s ozářenými pacienty (říkejme jim zrůdičky), psy a jedním medvědem. Asi by mi to nevadilo, kdyby to nějak dávalo smysl. V 90 minutách filmu, přibližně reálného času (pár střihů) prostě museli stihnou téměř vše, co tam bylo ukázáno (Pripjať není moc velké město). Jenže jim to celé "nic" trvalo 2 dny! Vždyť to je úplný nesmysl. Navíc za tu dobu by chcípli žízní, jen tak mimochodem. No, stavby "pěkné", ne až tak autentické, ale pořád s určitou vypovídající hodnotou. Trochu mě štve, že téměř vše jsme viděli v noci, za úplného šera. Takže ucházející lekačka, ale nic víc. Překvapil mě závěr, to jo, pro mě docela nečekaný. ()

Adrai 

všechny recenze uživatele

Zklamání roku - úžasný trailer navnadil a on přitom obsahuje celej film. Fakt teď děkuji distributorům že to nedali v CZ do kin. Jsem o týden starší než zóna, zajímá mě prakticky odmala, když vyšel STALKER musel jsem ho mít i když nám na něj počítač stačil jen tak tak (a dohrál jsem všechny tři díly - jedna z nejlepších herních sérií) a pro příští rok docela dost uvažuji o několikadenním výletu - dokud to tam opravdu kompletně nesrovnají se zemí. Takže film z Černobylu = velká očekávání která bohužel nebyla naplněna. Absolutní většina kraťasů ve stylu STALKEra co tu na CSFD najdete má lepší atmosféru, příběh, postavy - o hře samotné nemluvě. Místo natáčení - jistá podoba tam je ale rozdílů je opravdu hodně. No a postavy a příběh - většina klaďasů to schytá (jak překvapivé) a o záporácích se něco dozvíte v jedné větě na konci filmu ... jinak nic. Škoda :( ()

J.X.S 

všechny recenze uživatele

Keďže sa zaujímam o tématiku Černobyľu už nejaký ten piatok, tak ma film hneď zaujal... Z traileru to vyzeralo dobre... No po zhliadnutí filmu som ostala znechutená... Kravina,kravina a ešte raz kravina... Okolo Černobylu(Pripyatu) tento film ani nešiel,to ma dosť nasralo... Myšlienka "pôvodných obyvateľov zmutovaných radiáciou ktorí žerú ľudí" akoby prebratá z filmu Hory majú oči... Chaotická kamera, nelogické konanie postáv... Grcám! Pre ľudí ako ja, je tento film úplná sračka... Jedna hviezdička za vôbec myšlienku skúsiť filmovo spracovať tak atraktívne miesto... ()

Conducteir 

všechny recenze uživatele

Já teda než se sem vyjádřim musim napsat že koukat na tuhle blbost byl úlet moji ženy:-)) Moje žena miluje horory stejně jako já jenže na co se budeme dívat plánuju já. Jsem totiž děsně rozmazlenej a jak vidim kousek pod 50 procent, právem odvracím pozornost. Jenomže žena přišla se super nápadem. "Dneska by jsme si mohly pustit film který jsem objevila já" řekla a dodala " koneckonců, dycky koukáme jen na to co chceš ty." "A na jaký film chceš koukat" ptám se já. " Na Černobylské deníky" odvětí spíše tázavě. " Ale to je prej děsná kravina" odvětím. " Jasm tomu dal 3 hvězdičky" protestuje. Jasm je fanoušek hororu a já tedy že dem na to. Pustíme si to a uvidíme. Musim přiznat že jsem se vydržel skoro do pulky. Pak jsem usnul. Probudil jsem se až na konci filmu a byl jsem rád že jsem to prospal. Žena uznala že jsem měl opět pravdu a mě se po tomto drobném partnerském vítězství tuze krásně usínalo:-) ()

Indy21 

všechny recenze uživatele

Ufff...Nahodilo to skvělou atmošku, která sice dýchala Béčkovou mlhou, ale to mi nezabránilo se bavit. Díky za zábavu. ()

Chuppa 

všechny recenze uživatele

Jsem asi divnej ale mě se to líbilo. Dobrá atmosféra a prostředí. Konec je navíc ve znamení vítezství zla a film má navíc i příjemnou délku. ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

Škoda, potenciál Černobyl fatálně nevyužitej, nebylo v podstatě vůbec nic vidět /každej se přece těší na pěkný mutantíky/, holky byly krásný, ale to bylo všechno. Film stál asi 27kč včetně kafe. Škoda!!!! ()

Lilien 

všechny recenze uživatele

ako zaujímavo ČD začali a navodili slušnú atmosféru, tak rýchlo aj skončili. A nasledovalo iba trápne utekanie pred niečim čo sa nazýva rozmazaná kamera. Dementnejší záver som už dávno nevidel. ()

Megynka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se z toho "nádherného" místa dalo vytěžit MNOHEM víc!!! Mohla by tam z toho být dokonalá duchařina. Neurazilo to, ale ani nějak zvlášť nenadchlo, zmutovance moc nemusím a ten konec? ... Navíc jsem se několikrát musela rozčílit, když hlavní postavy dělaly naprosto nesmyslené věci, jako nezavírání dveří nebo řvaní na celé kolo, když je neměl nikdo slyšet ... ale co, viděla jsem i horší věci :) a herci se vlastně chovají stupidně snad v každém hororu. Jen bych ráda reagovala na to, že si každý stěžuje na tmu - díky bohu za ni ... ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Ďalšia banálna docu-horror sračka, ktorá neukáže jediný záber zo skutočného Pripyatu. Spracovanie je však ako-tak vierohodné a Parker si režijne nevedie najhoršie, za nízky peniaz dokázal vytvoriť miestami slušnú chernobylskú atmosféru. Ostatok je na tom už trochu horšie, postavy sú nevýrazné a chovajú sa nanajvýš nelogicky a hlúpo (pri takomto druhu filmu však nič prekvapujúce), v závere sa naháňačka len zbytočne ťahá a príšerky si tiež veľmi neužijeme. Podstatne lepšie ako Paranormal Activity, stále však len strata času. ()

Talina 

všechny recenze uživatele

Eech nuda. Lekačky jsou někdy povedené, ale že bych se z toho v noci počůrávala to ani zdaleka ne. Čekala jsem od toho víc, no... ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Americkí turisti sú nepoučiteľní, ak necestujú po nejakých pochybných hosteloch, doprajú si ultimatívne adrenalínové dobrodružstvo v mieste, ktoré aj vrany oblúkom obchádzajú, Najradšej majú kanibalské kmene v Amazónii alebo európsku divočinu menom Černobyľ. Ale tentokrát to už aj na môj vkus prehnali. Ísť s cudzím človekom na odľahlé miesto do zakázanej oblasti na aute, ktoré prežívalo svoje najlepšie roky v čase, keď sa moja babka učila chodiť, bez akéhokoľvek ochranného odevu kvôli zopár fotkám opustených prázdnych budov, nanešťastie aj to nie úplne prázdnych, tak to si zasluhuje minimálne nomináciu na ocenenie DEMENT ROKA v kategórii menšie kolektívy a páry. Popozerať sa to síce dá, ale potešenie z toho je rovnaké, ako keď vás chytia policajti pre prekročenie rýchlosti a oznámia, že mohli by pýtať 200 ečka, ale že im stačí, keď zaplatíte len 150... ()

Reklama

Reklama