Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (523)

Nominant 

všechny recenze uživatele

Po vzhliadnutí traileru som bol natešený ako malé decko a plný očakávaní. No nastal deň D, keď som si tento film pozrel a čakalo ma veľké sklamanie. Čakal som viac - nápad dobrý, ale mohol byť viac rozvitejší, viac hororovejší, proste VIAC. Prvá polovica filmu bola gradujúca, keď sa všetko "brutálne" udialo a ďalšia polovica sa len ťahala a už som len očakával ako sa už môže tento film skončiť. Nápad dobrý, ale mohlo sa z toho vyťažiť viac (už len to prostredie) + herecké výkony ušli = 3* (priemer) / Škoda, mohlo to byť viac. ()

TheKLF 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu ušla, měl sem ale dojem jako bych koukal na ruskou verzi filmů Hory mají oči, ovšem pro děti bez krví stříkajících efektů ;-) ()

mikimiki09 

všechny recenze uživatele

film plný hororového klišé, nesympatických hrdinů a nelekavých lekaček. finále uzavře debilní konec a leckterý divák si ulehčně oddechne. ne tedy úlevou, že je ten strašidelný film za ním, ale spíš proto, že hrdinové dostali, co si zasloužili. na druhou stranu, počáteční procházka po Pripjati byla pěkně natočená. škoda, že je teď tak moderní do všech hororů cpát dementní a zmutované kanibaly. ()

Destiny65 

všechny recenze uživatele

skvělé téma na film, ale naprosto zpackané zpracování, jeden bod dávám za rybu, která mě donutila smát se až do konce filmu. Upřímně doufám že tohle už nikdy víc nebudu nucena absolvovat ()

Sluti 

všechny recenze uživatele

Už podle traileru jsem si řikal, že tohle je film, který nechci nikdy vidět, protože mě naštve (už jen z toho důvodu, že bych sám rád někdy na prohlídku města duchů vyrazil). No upoután na lůžku a lehce poblouzněn horečkou jsem si řek "ale tak já to teda zkusim". Jednu hvězdu dávám za celkem ucházející atmosféru, kdy se sice všechno většinu času topí ve tmě, ale pro člověka, který stejně zvědavě okusil PC hru Stalker: ShoCh (kde ovšem spokojenost byla na docela jiné úrovni), to prostě fungovalo. Přišla řada na divokou zvěř, proběhnutí pár socialistický kulturáků a bytovek a nakonec samozřejmě v zamořeném městě i nějaký ten zmutovaný obluďák. Největším problémem podobných filmů je už klasicky ta banda uřvaných nesympatických hlavních hrdinů, kterým člověk tu smrt vyloženě přeje, jen ať už zmizí ze záběru. Kdyby si mutanti hnedka zkraje radši vzali celou grupu a byl by to boj geroje Jurije a celé pojaté jako vzpomínka na one-man badass osmdesátkové filmy, tak by to bylo fajn, takhle škoda nevyužitého potenciálu Pripjate. Nechal bych dve *, ale ze autori z cloveka navic delaji hovado a nechaji hlavni hrdiny uzivat si prochazky mistnimi lesy, koupacky v pripjatskych tunkach a rabovani motohrbitova a hrdinove stale resi, ze jim vynechava baterka, kdyz uz by sami byli blizko ke krev zvracejicim lampionum (hlavne, ze jim to geiger udelatko parkrat zaprska, ze "tudy teda rozhodne ne!"), tak necham jednu aspon za tu atmosferu. ()

jigsaw44 

všechny recenze uživatele

Obyčajný béčkový až céčkový horor, ku ktorému potrebuje človek velmi velkú dávku predstavivosti. Ako to už zvykom býva skupinka nesympatických ludí (až na tú blondínu - Oliviu Dudy) sa vydá aj cez zákaz do Pripiate (ktorý sa na Pripiat ani nepodobá) a tam sa už klasicky a predvídatelne začnú diať štraši (skor smiešne) scény. Divák má dojem ako by snád bol tento film točený na mobil niekde vo vybývaných barákoch a bolo použito asi tak 5-10 litre kečupu. Zombíci vobec nevyzerali ako zombíci, takže si ich hrozostrašné výzory musíte proste domysliet. Ževraj to mal byt horror, no ja som sa dobre bavil a zároven som sa občas divil nad konzistenciou deja. Ale aby som len nekritizoval tak pochválim to, že aj ked evidentne náklady na výrobu tohto filmu sa pohybujú okolo sumy 0, tak dokázal dost zarobit. No zarobil asi iba z ilúzie toho, že ludia čakali od toho viac, tak zaplatili za lístok a potom odchádzali čiastočne sklamaní z kina. ()

Shimmy 

všechny recenze uživatele

Byla jsem na tenhle film hrozně zvědavá, tahle tragédie mě vždycky moc zajímala, nejen kvuli mému osobnímu přístupu k této události. Ale byla jsem celkem zklamaná. Zombíci mi přišli až moc přehnaní vzhledem k situaci, a konec mě zklamal. Navzdory tomu, záběry z onoho místa a neustálé napětí tomuhle filmu naopak přidává na líbivosti. ()

Trilobajt odpad!

všechny recenze uživatele

Šokující film - v žádném případě! Film plný děsu a hrůzy - to sotva! Tak to dopadá když se do scénáře sere tvůrce onoho úchvatného snímku Paranormal Activity... Od tohoto filmu jsem si sliboval hodně. Co může diváka lákat víc než zpustlá oblast Černobylu, v tomto případě exkurze do městečka Prypyať. Tak lajdácky nevyužít toho "krásné" prostředí... To nemluvím o tom, že chování všech účastníků je naprosto debilní a nelogické. Baf, éééé, tam někdo je! Kde? Nevím! Utíkejte! Naprostá špička v horor žánru. Můžu jen vřele doporučit. Stejně jsem hňup. Měl jsem to ani ne v půlce vypnout, vymazat z počítače a pro jistotu naformátovat harddisk. ()

bulawaio 

všechny recenze uživatele

6/10. Já byl tak překvapen. Dle zdejšího hodnocení to měla být docela srajda a ono to bylo docela povedený. Gratulace k výbornému výběru místa, kde koncentrovaná radiace si i reálně pohrává s přírodou. Parta relativně v klídku se vydává na exkurzi k Černobylu, kde se jim velmi nečekaně rozbije auto a tak se musí s místním obyvatelstvem trošičku seznámit. Na pozadí máte pár paneláčků jak z východního Slovenska a partička běhá od budovy do budovy dokud není konec. Mno takhle by to mohlo vypadat dost nudně, ale není tomu tak. Režisér velmi dobře navodil atmosféru a minimalizoval zbytečně hluchá místa, takže děj pěkně odsýpá, i když posledních dvacet minut trochu splývá. Každopádně tenhle kousek rozhodně nepotěší ty, co mají rádi přímý boj s monstrem se spoustou krve. Naopak u mě dost často platí pravidlo "čím méně, tím lépe". Pokud se s tímto smíříte čeká vás příjemná zábava. ()

Malkinka21 

všechny recenze uživatele

SPOILER - Celkom v pohode horor, aj keď vidno, že veľa rozpočtu k dispozicií nebolo. Ja osobne mám rada horory, ktoré sú založené na základe opustených budov a zmutovaných príšeriek. Film sám o sebe nebol ani z ďaleka taký strašidelný ako som očakávala po videní traileru a taktiež tam tí mutanti ani nebolo moc vykreslení a ukazaní, začo dávam palec dole, jediné čo bolo ukázané bol medveď v bytovke, normálne psy a jedno malé dievčatko, ktorému do tváre taktiež vidno nebolo. Záver filmu bol pre mňa obrovským sklamaním, keď jedinú zachránenú, Ukrajinci znova hodili medzi mutantov. Dávam 3 hviezdičky. ()

TonoM 

všechny recenze uživatele

Suprový námět na horor , bkhužel ohranná písnička a celkem nuda,slabé obsazení... ale furt za ten Námět... 55% ()

Red.Dwarf 

všechny recenze uživatele

Než horor bych to označil za komédii :-D velmi to připomíná podobnou komedii v americkejch horách.... dvě hvězdy za obrázky Pripjati.... ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že to byla jednoduchá hra o to, kterak jednotlivé postavy zemřou a v jakém pořadí, podbarvená tím, jací jsou ve východní Evropě divní lidé od mutantů po doktory a majitele cestovek... ale moderní radiací zamořené ruiny opuštěného města měly svou podbízivou atmosféru, tudíž nejsem ochoten snížit se až k minimálnímu hodnocení. ()

vika.evil 

všechny recenze uživatele

Podle mě docela propracovaný horor. Herecké výkony nejsou sice kdo ví jaké, ale dá se to překousnout. Jen mi vadí ty lekačky, mohlo by jich být více a konec byl docela rychlý a očekávaný. Chvílemi se člověk může i bát. Přesto doporučuji zkouknout. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Prikláňam sa k názoru, že snímok patrí do kategórie lacných hororov. Príbeh má pointu, dá sa na to pozerať... lenže nie sú vytiahnuté žiadne chute, ožiarení pacienti na úteku sú nevýrazní a laxní. Najlepšia scéna je medveď v paneláku. ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele

Velice doporučuju pro milovníky Urbexu. Je vidět, že i v bývalé Jugoslávii a též Maďarsku se může vytvořit Černobyl. Dějově nic moc ale jinak za 4!! ()

Velislav 

všechny recenze uživatele

V prvej polovici roka 1986 sa stali tri zásadné veci: vybuchol Černobyľ, Challenger a narodila sa moja maličkosť. K denníkom; nie úplne zlé, dokonca si to vybudováva aj nejakú atmosféru, opustené budovy vedia fascinovať, len čím viac to graduje, tým sa to stáva menej a menej zaujímavým, potenciál tam bol. Post scriptum: lepšie mať mutujúceho pubertiaka, ako zmutované rybičky v rieke, zmutovaných psov v ohrádke a zmutovanú rodinku za stolom. Radioactivity rulez! 4/10 ()

Reklama

Reklama