Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (523)

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Film si dokáže udržet napětí jen do té doby, než zjistíte, kdo se po městě pohybuje a z koho má jít strach... Nelogičnost celého rozuzlení je do očí bijící a ani ostatní složky filmu neexcelují, spíše naopak... Koncept celého snímku je pak zcela neoriginální a nic jiného než exteriéry města Pripjať nezaujme... ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Docela mi to připomíná úspěšnější a o mnoho lepší film Hory mají oči. Tematicky se tyto dva snímky takřka shodují. Konec je překvapivý, kdo ale čeká šťastný "hepyend", bude pravděpodobně zklamaný, nedočká se ho. Horory obecně nemusím, nemám je rád a ani tento se nestane výjimkou. Ani si nemyslím, že je to něco, co musíte vidět. Opravdu existují lepší filmy a není jich málo. Když to zkrátím, očekával jsem asi něco úplně jiného. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Takových filmů už bylo, myslím nekvalitních. Jsou i podobné a daleko lepší. Na to že jsem čekal že to bude celkem dobré, je to veliké zklamání. Celkem jsem se nudil, nebál jsem se, chybí pořádná vyvražďovačka a konec? Neoriginální, zmatený, nevysvětlený, prostě špatný. A nic nebylo vidět, jako kdyby se nic nedělo. Úplná sračka to ale není. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tak akože, hororovú atmosféru to malo, aj keď stále som mal pocit, že sledujem vykrádačku Blair Witch. Neviem čo by som k tomu ešte. Akurát, že ten záver mohol byť iný. 2 z 5 ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Sklamalo.....a to veľmi...Absolútne nevyužitý potenciál Černobylu. Temnota veru zabrať nedostala...a záver akože "šokujúco prekvapivý" vyznel neoriginálne a až gýčovo. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Lokace Pripjati jsou v podstatě sázkou na jistotu - město duchů, které samo o sobě nahání strach a jeho atmosféru využívají všichni, od filmařů po tvůrce počítačových her. Děj snímku mi vyhovoval, střet s tajemným obyvatelstvem je podán s patřičným napětím a díky nezapomenutelným exteriérům Pripjati bych se podíval znovu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jeden ze součásti mých prvopočátků snahy přijít na chuť klasickým hororům, vymezujícím se tématice natural horor a nečítajícím až abnormálně nízká hodnocení nejen zde na ČSFD. Film si logicky po letech nepamatuji zcela do detailů, určitě mohu ale s klidem na duši říci, že nebyl špatný, ba chvílemi i napínavý. Není subžánrem hororu, který dnes nejraději vyhledávám, avšak nemohu jej řadit mezi nepovedené snímky. ()

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Další z řady nízkorozpočtových filmů natočených za 48 hodin. Rádoby autentická kamera která má vždy stejný problém a to ten že když se už konečně začne něco dít tak není vůbec nic vidět!! Několik kopanců do auta, výkřiky odnikud, postavy v dálce a další pro nás diváky asi cenzurované záběry. I přesto doufám že se námětu zhostí šikovnější režisér (a taky kameraman), protože nápad to opravdu není špatný. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se těšila. Jako milovníka bubáckých hororů mě trailer navnadil a nakonec jsem se dočkala hloupého zombie hororu, který mě štval snad každou minutu. Od začátku mě iritovala demence amerických hrdinů - konverzace:"Pojedeme do Černobylu." "Co je Černobyl?" "Já vím! To je to město, kde vybouchl jaderný reaktor!" Pak nelogické chování - máme porouchané auto, tak budeme do noci sedět a čekat, namísto abychom použili naše líné americké nožičky a odešli, než bude tma, po svých. Nehledě na to, že na začátku jim průvodce říká, že tam můžou být maximálně 2 hodiny, jinak je už ozáření škodlivé, oni si tam hoví zavření v autě a myslí si, že je asi vzduchotěsné. Když vám na auto zaútočí smečka asi 4 psů, tak musíte hystericky ječet, jako by se dělo něco hororového. A pak to zklamání, že nejde o bubáky a duchy, ale o bandu zmutovaných lidiček, co se v noci vyplíží se svých nor - nebyla by lepší ta duchařinka? Promarněná šance, kterou bych natočila líp i na našem sídlišti. Btw. někteří komentující tu asi film ani neviděli, když píšou: další "found footage" nebo další rozklepaná ruční kamera. Film není jako Paranormal Activity, Záhada Blair Witch nebo REC. Nikdo z hrdinů děj nenatáčí na kameru, takže používat termíny jakou found footage je totálně mimo mísu, když vidíme děj z pozice vypraveče-kameramana, jak je tomu u normálních filmů. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(131/2012, DVDRip) / Ono to nakoniec nie je taká bomba ako sa to tvárilo v traileroch, ale keď to zobereme ako klasický radový kúsok od ktorého sa moc nečaká tak to hravo na ten priemer bude. Samozrejme otázka je, ako moc je kvalitný film samotný keďže dosť ťaží zo známeho a mimochodom skvelého prostredia a človek čo to z nedostatkov odpustí. Na nejaký kvalitnejši kúsok s Černobylu hlavne s lepším dejom si budeme musieť počkať. (6/10) ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Tak dalo se to vidět a asi nebylo tak špatné, jak tady všichni líčí. Je to holt laciné, bez kvalitních herců, bez kvalitních efektů. Jestli se ale něco povedlo, tak je to postapokalyptické městečko a relativně slušné napětí. Mutanti nebyli prakticky vidět a příběh stál za prd. Člověk by od takovéhle vyvražďovačky čekal alespoň nějaká prsa a ani ta se nedostavila. Rozhodně se nejedná o světoborný horor roku, ale není to o nic horší než polovina jemu podobných. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Chernobyl Diaries neurazí, ale ani nenadchne snad jen kromě místa kam je zasazený. Průběh filmu i konec odhadne každý divák co má alespoň trochu nakoukáno hned na začátku. Jednoduchý klasický horor na 3 hvězdy, ale mě se líbilo prostředí tak tomu jednu hvězdu přidám. 63% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pobíhání po opuštěném sídlišti a v podzemních tunelech rozhodně nepostrádá atmosféru, ale když ono je to celé tak hloupoučké, předvídatelné a nudné. :-( Díkybohu tvůrci nezvolili zprofanovaný koncept "reálné" found footage, takže i když natáčí podobně (ruční kamera neustále v blízkosti herců), zachovává se přehlednost a dá se na to koukat. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Bylo jasné, že pro film bude použit jen název měst Černobyl a Pripjať, takže pro skutečné fanoušky Zóny tenhle film bude minimálně utrpením se dívat na lokace, které prostě nejsou ani zdaleka podobné Pripjati, ale to hloupí američané neřeší a nezasvěcení také ne. Na mě první půle působila jako komedie, ruský průvodce a jeho hlášky stály za to, zvláště "I work alone". Asi největší plus je to, že film obsahuje lekavé scény, ale po čase, kdy máme možnost vidět více mutantů, tak to ve mně nic nedělalo. Třešničkou trapnosti na dort byla poslední scéna, nechápu proč se někdo snaží zakončit jako spousta jiných špatných filmů nějakou rádoby šokující scénou a rozuzlením. A palec nahoru za tu blonďatou prsatici teda dávat nebudu, jako někteří puberťáci tu. Sečteno podtrženo - chtělo to lepší atmosféru a příběh, film je od začátku do konce průhledný, takže jako oddychovka ok, ale kvalita filmu je velmi nízko, zvláště pro fanoušky Zóny, pro ostatní hodnocení bude vyšší. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem mnohem více. No ale na pobavení byl tento z části obyčejný a nudnější horor dobrý. Žádné větší vzrůšo však nečekejte. Řádění monster žádné. Větší krvavé scény taky žádné. Hodně se mi ale líbilo to prostředí, bylo opravdu ponuré. 55% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Černobylské deníky jsou zajímavým a hlavně napínavým hororem. Ztrátu dechu jsem postřehl jen asi krátce po polovině filmu, ale jinak příběh plynně ubíhal a napětí se slušně zvyšovalo. Samotný charakter postav nebyl sice nic moc, ale vzhledem k tomu, jak tento horor dopadne, tak je to jedno. Jsem moc rád, že přesto, že mě kdysi tento film minul, tak že jsem si k němu našel cestu aspoň nyní, protože by byla škoda ho nevidět. ()

xhonza09 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se na tento film těšil a nesklamal mě.Až na neúplně pravdivé informace ohledne Černobylské katastrofy a zmateného konce se mi film líbil. ()

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

Úžasná myšlenka s opuštěným děsivým městem a totálně zmrvená šance na dobrej horor. Žádný pocit strachu, jen pár lekaček, nulová gradace a děj předvídatelný jak vánoční TV program. Jo a hlavní příšery mají být děsivé a nebo aspoň nechutné.. tady to nebylo ani jedno, protože vlastně nejdou celý film vidět. ()

Reklama

Reklama