Reklama

Reklama

Extracted

  • Austrálie Extracted
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Muž, který vynalezl techniku jak sledovat vzpomínky lidí, se dostává do nebezpečí poté, co vstoupí do mysli muže závislého na heroinu, aby zjistil je-li vrahem... (cezero)

Recenze (15)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zbytočne rozvláčna sci-fi dráma o vedcovi, ktorý sa dokáže dostať do spomienok iných, no sám sa dostane do nebezpečenstva, keď sa ocitne "v hlave" feťáka s úlohou zistiť či spáchal vraždu. Aj keď sa film snaží zapadnúť do zaujímavej žánrovej škatuľky, lemovanej titulmi ako Butterfly Effect, Timecrimes, The Cell, Inception či Dreamscape, nedarí sa mu svoju partiu rozohrať natoľko, aby pohltil aj diváka. Nápad síce nie je zlý, ale postavy sú nezaujímavé, všetko pôsobí akosi chladne, vďaka nízkemu rozpočtu až príliš minimalisticky a navyše sa to bezdôvodne vlečie, až postupom stopáže film stráca na zaujímavosti. Našťastie sa to v podarenom finále konečne prebudí, takže celkový dojem z filmu nakoniec nie je až taký slabý. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Hrozitánsky zpomalenej film. A i když je spotáž nějakých 85 minut, připadal jsem si, jako bych sledoval dvou a půl hodinový film. Nejvíce za to mohl rozvláčný, suchý scénář a mizerná režie, které rozhodně nepomáhli ani bezvýrazní herci. Připadali mi jako v šedivých maskách bez jakýchkoli emocí. 2 slunce a slabých 45% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Taková zpatlaná kombinace Ducha a dejme tomu té Cely. Vědec vleze do vzpomínek zločince, ale zůstane tam. Využívá pak paměť zločince, aby s ním mluvil a ten aby mluvil s manželkou vědce, jako že žije. Nakonec zjistíme, jak to skutečně bylo i s tím zločinem. Jakmile jsou jasná pravidla, zhruba po půl hodině, je skoro jasné, jak to skončí a kam to celé vede. Nemá to nic navíc, čím by to zaujalo. Snad jen tím, že naše paměť je pěkná mrcha, a nikdy se na ni nedá spolehnout. Ale to snad ví každý. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavá variace na několikrát probírané téma. Její hlavní problém je ale v tom, že většinu času jede až na příliš velký volnoběh. Rozvláčněné tempo posledních pár minut bohužel nezachrání. Zvláště, když na snímku jde až příliš vidět nedostatek financí. Zase tak zlé to ovšem není a na tu třetí hvězdu chybí opravdu málo. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tomův vynález by mohl změnit svět. Díky němu se dokáže vnořit do mysli jiných lidí, a pomocí jejich vzpomínek s nimi komunikovat (s mentálně či jinak postiženými) a nebo třeba vynutit přiznání. Jeho první zkouškou bude za pomoci vzpomínek odsouzeného feťáka zjistit, zda je opravdu vrahem své přítelkyně. Ale při přenosu se něco zhatí, a Tomův zůstane v mysli odsouzeného uvězněn. Jedinou možností jak se dostat ven je začít spolupracovat se svým "nositelem" ... Tak mně rozvláčnost ani nevadila, naopak jsem si dokázal všechny příběhové linie víc užít. Samotná zápletka není nikterak originální, podobný námět byl použit i při více než dvacet let starém Vnitřním vesmíru, ale v Extracted je to trochu jiné (nehrajeme si s tady s tělem, ale s myslí). Ale všechno do sebe hezky zapadalo - i to co na první pohled vypadalo nelogicky, tak při hlubším zamyšlení dává smysl (leckdy si na něco můžeme vzpomenout, až pokud nám někdo jen kapánek napoví, atd). A nakonec, mám rád filmy, které se tváří nenápadně (i když tento svým posterem docela lákal), a přesto mi dokáží přinést zajímavé téma.. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Když začnete vymýšlet, jak by se film dal udělat lépe, je to známka buď kvality, nebo velkých rezerv, popř. obého. Někdo si dal práci a nasázel do "Podobných" Matrix etc. Nenechte se tím zmást. Extracted je úplně o něčem jiném. Nejblíže mi připadá film Cela. A potom možná teenage seriál Stitchers. Extracted rozvíjí téma spolehlivosti vzpomínek a jejich ovlivnitelnost. Jako testovací subjekt je zvolen chronický průserář. Látka vypadá zajímavě. Bohužel ale film působí po všech stránkách nedotaženě. Než o sci-fi jde spíše o procesní psychologické drama. Hodně se povídá, občas si připadáte jako na terapii. Což je klad, filmu to dodává přesah a zajímavou atmosféru. Nějaké zajímavé vizualizace nestability vzpomínek v cizí mysli se divák nedočká. Technologie je tam podána odflákle, málo uvěřitelně. Jako fanouška sci-fi mě tahle stránka filmu dost štvala. I s malým rozpočtem šlo téma rozpracovat určitě lépe. A nemuselo by to být ani tak surrealistické a vizuálně náročné jako třeba v Cele. ()

Cyberboy 

všechny recenze uživatele

Pokud to omylem stáhnete kvůli plakátu inspirovanému posledním Bournem nebo Soucre Code (jako třeba já), tak nedávejte "extract", ale rovnou "delete". Ušetříte svůj čas i místo na disku. Opajcnutá myšlenka, nudní herci a mizerné triky. Celkově nezajímavé, ani nevím proč jsem to vůbec dokoukal. Jako alternativu ke stejnému žánru doporučuji řádově kvalitnější The Cell. (3/10) ()

davistercz 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý filmek u kterého jsem čekal velkolepou akci. Nakonec jsem nic nedostal a jenom jsem schytal 85 nudných minut. Film ze začátku působí slibně, ale až postupem času si uvědomujete, že to stoji za...... . Co k tomu dodat? Film mě prostě zklamal. Nic víc, alespon si to zaslouží 1* za ten obal. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Nenápadnej film, kterej paradoxně napadnul všechny své blízké svojí nápaditostí:), kupou zvratů a originalitou. Těmi blízkými myslím i takový bijáky, jako Počátek. Tentokráte to není sen ve snu, ale paměť v paměti. Ti, co si rádi u filmu zapřemejšlí, obzvlášt ocení konec Extracted. Zůstanou spokojení s tím, že vše bylo objasněno na pravou míru a určitě si pochválej, že po 80ti minutách docela zajímavýho příběhu se v pěti minutách odehrají příběhy další s velkým fofrem a gradací jak to má u silnýho konce bejt. ()

dynamic_duo 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízké hodnocení, film nebyl vůbec špatný...jistě není to nic světoborného a chvílemi se to trochu vleče, ale mě to neurazilo :) ()

pan_ponozka 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový frk, co se snaží svézt na vlně Inception a Butterfly effect.. Ono základ to má zajímavý, ale provedení stojí za prd. Nevím, jak v ameerice, ale já si nevybavím přesné detaily bytu ani 5 minut poté, co jsem jím prošel, a oni jsou schopni to dát v takových detailech, jako jsou fotky, puštěná televize, nebo čas na budíku. A to prosím pěkně s x měsíčním zpožděním a s krevním obrazem, že by duněl i JxD. Ale dobře, k ději je to nezbytné. Pak to ale padá na urputně krkolomných šišlajících hercích, kterým to zkrátka nevěřím. Sorry, prostě ne. 4/10 ()

s0re 

všechny recenze uživatele

tento film je dokazom toho že aj nizky rozpočet dokaže tak veľa! Sice to nemalo taky šmrnc ako Inception či herecke obsadenie, ale samotna myšlienka flmu resp. dej pre mna v tomto znamenal všetko... Velmi podcenovany film a a tieto subjektivne komenty pod tym mojim si nevšimajte... ludia nemaju štyl ani pochopenie a dokonca ani cit, pretože to nebolo len o obyčajnom scifi prevedeni ale aj o emociach... som šokovany že ludia nemaju zmysel pre taketo filmy a skritizuju ho len preto lebo nie je popularny a že tento film je tak podhodnoteny... preto davam 5 hviezdičiek ()

DobraVila 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový. To je presne to, čo tento film vystihuje. A teraz je na divákovi, či to vezme ako kladnú alebo zápornú stránku filmu. Musím uznať, že miestami je film neistý a kolíše nad priepasťou, avšak pri takomto druhu filmu sa to dá odpustiť. Herecké obsadenie aj výkony sú dosť dobré, milo ma prekvapili. Najmä môj miláčik Sasha Roiz na ktorého sa neskutočne dobre pozerá. Námet je zaujímavý aj celková myšlienka je veľmi pekná avšak chýba tomu nejaký punc. Napríklad Shyamalan by sa s touto réžiou vedel nádherne pohrať. Ale keď vidím to slabé hodnotenie ostáva mi len konštatovať, že masové publikum proste nedokáže film tohto typu dostatočne oceniť. Toto z nás spravila komerčná kultúra, pasívnych prijímateľov, ktorí sa vôbec nezamyslia nad posolstvom filmu a nepochopený ho zavrhnú. A toto nie je jediný prípad, toto sa týka celého radu filmov, škoda. ()

Reklama

Reklama