Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sváteční slovo je promluva zajímavé osobnosti, která má co říct k aktuálním problémům dneška a přitom respektuje křesťanský (tedy tradičně evropský) hodnotový žebříček. Má vytvářet prostor pro zamyšlení, má otevírat morálního rozměr naší existence a hledat ho v každodenním snažení. Promluvy jsou tematicky orientovány zejména na oblast mezilidských vztahů, charitativních aktivit, hodnotových měřítek, osobní odpovědnosti jedince apod. (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

jenina 

všechny recenze uživatele

"Co si myslí ploštice? Každý má nějaký názor, já například smrdím." Volná parafráze Čapkova citátu. Tolik k některým názorům zde. I v tomhle sekulárním státě žijí věřící lidé, a projevovat pohoršení nad tím, že na druhém programu české televize je jim věnováno něco málo času, navíc jeden den v týdnu, je prostě podivné. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Závisí to na věci názoru....já mám uplně protipolný názor na všechny tyhle nejen pořady ale hlavně ty náboženství...A hrozně mě rozčiluje,že o tom někdo hlásá dokonce v televizi.Víra je plná podvodů a hlavně mě udivuje,že taková masa lidí jde slepě jako stádo oveček někam za nějákým ďábelským papežem - bez urážky studujte jeho tvář, jeho gesta plná iluminátských vyjádření,chování a vůbec projevy a skutky jako takové. Jediný papež,který si zaslouží uznání je Jan Pavel II. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Je neskutečné, jak na pětiminutový pořad pro křesťany (upozorňuji některé neznalce, že katolíci jsou součástí křesťanů, mezi které patří třeba i adventisté, husité, jednota bratrská, apod.) můžou někteří tak plivat. Proč se na to díváte? Že jsme pohanský stát neznamená, že když naše kultura stojí na křesťanských kořenech, máme na tuto skutečnost zapomínat. Kvalita pořadu je věcí sama o sobě, každý z hostů si řekne své, někomu to sedí, jinému ne. Každopádně všechna čest veřejnoprávní televizi, že takový pořad vysílá. ()

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Byť neznaboh a velká hříšnice:-), vím, že nás *Něco* přesahuje a také věřím ve šťastné shledání s mými blízkými. Vážím si chytrých a vzdělaných lidí, kteří patří ke kulturní elitě národa, proto nepřepínám, když v TV běží slovo sváteční. Naopak, někdy záměrně přepnu z veřejnoprávních medií na TV Noe, naladím radio Proglas..nějak mi to zklidní duši. Jsem si vědoma všech excesů, které se ve jménu víry a náboženského fanatismu napáchaly a stále páchají, ale alespoň v našich zeměpisných šířkách by úplně postačilo "Patero" a více slušnosti, skromnosti a zdravého rozumu. Jak jsem po roce pobytu na čsfd zaznamenala, zupáckých frustrátů, nesnášenlivosti a tuposti je i zde, na tak malém prostoru, nepřehlédnutelně. Sociologický vzorek lidské ubohosti, malosti a omezenosti, který nejspíš koresponduje s nastavením lidské společností obecně. Takže žádné novum, protože skvělých, laskavých a moudrých lidí je tu víc jak požehnaně :)! Většinou jim nechybí nadhled a je s nimi legrace. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď vidím to nízke hodnotenie a čítam tie stupidé vyjadrenia niektorých užívateľov ku tejto relácii, tak mi je z toho smutno a zároveň sa vo mne prebúdza hnev. Títo takzvaní ateisti, pseudo demokrati a trápni teenagerskí rebeli, čo tak silne broja proti kresťanstvu, nemalou mierou prispievajú ku tomu, aby sa z Európy stala provincia moslimských fundamentalistov. Vďaka ich hlúposti zaniknú všetky naše historické, kultúrne i náboženské hodnoty a stane sa z nás len menej cenný národ zotročený vyznávačmi islamu. *** ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama