Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscar Svendsen se probudí k smrti vyděšený a zkrvavený. V rukách má pušku a nachází se v něčem, co kdysi býval výstavní striptýzový klub. Kolem něho leží osm těl a před ním stojí policejní vyšetřovatel Solør, který na něj míří pistolí. Solør je 100% přesvědčen, že Oscar je pachatelem, i když Oscar neochvějně trvá na své nevině. Oscar neochotně začíná vyprávět neuvěřitelný příběh čtyř kamarádů, kteří společně v loterii vyhráli 1 739 361 norských korun. Ta suma byla poněkud špatně dělitelná čtyřmi. (toma.baza)

(více)

Recenze (90)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když Rudá hvězda Oslo náhodou zremizuje s Baníkem Bergen a blbý, blbější, nejblbější a nějaký Thor Heyerdahl s půlkou mozku tak pustí norskému Horáčkovi trochu žilou, zvrhne se to v celku roztomilou a dynamickou vybíjenou. Scénář z Nesbøva zaprášeného šuplíku z dob, kdy ještě míval malé péro a servilně obrážel s Netopýrem nakladatele sice kdovíjakou originalitou neoplývá, nicméně několikrát jsem si poprskal rozžvýkanou treskou televizi a to se mi při mé naprosté absenci syslu pro tumor jen tak nestává! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo vtipný asi jako inkaso kaslíku. Jasně pár černohumorek tam bylo, ale jinak : nesympatický lidi, idiotská záplatka jako záminka k nehumoru a to je konec zazvonil znovec a mý stokoruny za film byl zbytečnej konec. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nesbøho černohumorně absurdní styl à la Lovci hlav z toho sice cítit nesporně je, ale to je asi tak všechno. Je to ten druh filmu, o kterém se lépe mluví než se na něj v reálu kouká. Na vinně je, že velká spousta papírově kultovních scén je zabita nemastným neslaným zpracováním. A to co se přeci jen povedlo, je vykradené "jedna k jedné" odjinud. Nejzajímavější na tom ve výsledku tedy je, že v Lovcích hlav připomínal hlavní hrdina norského Walkena a ten zdejší připomíná norského Buscemiho. A že ten soused polda čte Nesbøho Leoparda v originále. I když od Nora bych nic menšího ani nečekal. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NÁHODY SE DĚJOU. MY JSME UHODLI 12 ZÁPASŮ. TEN TÝM, KTEREJ NA KONCI SKÓROVAL, TO BYLA NÁHODA. ŽIVOT JE NÁHODA.“...... /// Místy dost bláznivý (asi jako chlápek s kérkou ,,VOLVO“ na pupku), někdy jen takový …. jako že se snaží bejt ftipný. Na druhou stranu – já su přesně ten typ (uchyláka?), kterýho pobaví masakr v sexshopu. A je mi jasný (zase jo?), že vod týpků, kteří nechtěj 1.739.361 korun dělit 4 (navíc by to někteří stejně nedokázali…), mně musí stačit příběh, ….co příběh…. černá jednohubka, plná nešťastnejch náhod. Chlapci to vobčas dokážou solidně rozjet, taky ten norskej humor mi sedí. Ale síly bych nepřeceňoval…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou povídku, kterou napsal Jo Nesbø, jsem nečetl. 2.) Potřebuju se zbavit těla (2, 3…). 3.) Soundtrack? Zkusit se má všechno. 4.) Thx za titule ,,a.lala“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zkušenost mě naučila, že opice se velmi nerady dělí." Nerad trávím čas s debilama, leč stalo se. Mistři Norska ve vymýšlení blbejch plánů do toho šli naplno a já jsem neměl komu fandit. Na jejich obranu musím napsat, že 1,739.361 se opravdu špatně dělí čtyřmi. Třemi to jde, ale když jsou kladivo, pistole a brokovnice nepřátelé dělení, tak to musí jít jinak. Já jsem se tedy bavil nad absurditou některejch scén, ale nebavilo mě každou chvíli se utírat od krve. A nejvíc mě zaujalo, že Rosenborg Trondheim nemusí vždycky vyhrát. To bylo šokující zjištění. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Takže to nevyšlo. Tak jsme přešli na plán B.“ - „A to bylo co?“ - „Ne moc dobrej plán.“ A takových ne moc dobrých plánů zakusil Oscar Svendsen opravdu hodně…Sázení na fotbal může být zdraví krajně nebezpečné. Amen. Zvlášť, když se do sázení pustíte s 3 na svobodu propuštěnými mukly, kterým sice do vínku příliš inteligence naděleno nebylo, za to jsou velmi ambiciózní, co se týče získání peněz. Navíc jsou to mistři ve zkoušení slepých uliček a divák se leccos přiučí. Kupříkladu, že při porcování mrtvoly není dobré začínat krkem, člověk u toho nesmí ztrácet hlavu (tím spíš, když nedrží ke zbytku těla), mrtvé komplice se nedoporučuje skladovat v nepoužívaných soláriích, a nevyplácí se zůstávat zadlužen u majitelů pochybných podniků. Problém s celým filmem mám ten, že těch podařených černohumorných situací je povážlivě málo. Spousta krve, brutality a paleta absurdních postaviček tenhle nedostatek tak úplně vyvážit nedokáže. Nenudil jsem se sice, ale o velké zábavnosti bych také nemluvil, vidím to na lepší průměr. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Norský Quentin Tarantino natočil film podle nikdy nevydaného příběhu Joa Nesbøho. Ten vypráví o partičce čtyř prazvláštních individuí, které spojí dohromady jedna téměř dvoumilionová výhra. Následují usekané končetiny, těla narvaná do drtičky ve výrobně vánočních stromků i díry v hlavě maskované bílou čelenkou začínající po několika vteřinách připomínat spíše japonskou vlajku. Je to černohumorné a jste-li, narozdíl ode mě, fanouškem stylu ala Pulp Fiction i velmi vtipné. [47th Karlovy Vary International Film Festival] ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Milo prekvapený, ako mi tento "idiotizmus" podaný na Nórsky spôsob sadol. Od smiechu som sa síce nešúľal, no tá za vlasy pritiahnutá absurdita, hlboko zarytá v príbehu, je skutočne veľmi solídna. Medzi 3-štyri .. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Nesbøho příběh, kterého se ujal norský režisér Magnus Martens, jakoby vypadl z oka trhlým filmům ve stylu gangsterek Guye Ritchieho. Ale proč ne - i když je to místy překombinované až až - ale co, hlavně že se tam pořád někdo řeže (doslova). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Byť scénárista byl trochu vojta a jeho výtvor postrádá filipa, přesto není Jackpot zas tak hloupý honza. Připadal bych si jako matěj nedat tomu minimálně tři až čtyři hvězdy.. Ježíši, to je zas komentář. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - VARIETY´S TEN EURO DIRECTORS TO WATCH - Deset evropských režisérů očima Variety (Arme Riddere / JACKPOT / Jackpot) - Parádní sranda a opravdu vtipné postavičky ve všech rolích. Vše se musí brát s velkou nadsázkou proto bych spíše doporučil na tu uvolněnou karlovarskou půlnoc... - 1. 7. 2012 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 80% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V dnešní době už to nebude znít tak cool, jako kdysi ale norské "Arme Riddere" je typická Tarantinovka, bez Tarantina. Alespoň na mě film po celou dobu tak působil. Ať už stylem vyprávění, úvodními titulky, násilím i některými dialogy. Každopádně Tarantino je pouze jeden a tento snímek se po celou dobu drží při zemi a ani jednou nepřijde s ničím výraznějším nebo odvážnějším. Přesto pobaví. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hodně ostrá jednohubka. Ale konec byl odfláknutý - absolutně nevysvětlený, scénáristovi prostě došla pára a tak za sebe zařadil pár scének, jak se mu líbily, ale už je nedokázal zdůvodnit.Tenhle film beru jako adrenalinový zážitek: jednou se svezete, podruhé už to nemá cenu. _____ Hlavní hrdina mi zjevem i charakterem připomínal některé postavy S. Buscemiho. /20. 11. 12./ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nebavil jsem se sice tak dobře jako u Lovců hlav, ale bavil jsem se, a to je důležité. Tohle rozplétání příběhu nahlých úmrtí v malém norském městečku mě dokázalo často rozesmát, a určitě to nebylo proto, že se tady vyskytoval nadprůměrný počet blbů. Bylo to sice jednodušší a ne zrovna originální, ale nenudil jsem se a rozesmálo mě to, a to je u komedie základní požadavek. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takhle by točil Ritchie, kdyby se narodil v Norsku. Ta inspirace Lock, Stock.... či Snatch je tady zjevná, ale přesto si Arme Ridder uchovává nezaměnitelnej severskej rukopis. Akce dost, vtipu taky, některý scénky byly neuvěřitelný a herecky to mělo úroveň. Navíc teď už jsem si stoprocentně jistej, že do Norska si umělej stromek kupovat nepojedu a to je přesvědčení, který mi ke spokojenýmu životu chybělo. 90% ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Slabšie 3* a musím poznamenať, že som pre vysoké hodnotenie na čsfd mala vysoké očakávania, ktoré sa žiaľ nesplnili. Zrejme tento druh humoru nie je moj šálok kávy. Viac, ako vtipných situácií, bolo násilností a nechutností. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taka ciernohumorna Ceonovka z Norska o stryroch debiloch, ktori vyhraju kopec penazi a v momente sa maju delit, tak sa ich pocet zacne postupne riedit az nakoniec zostane len jeden. Nic svetoborne to nie je, ale ma o kratku stopaz, obcasnu slusnu akciu, nejaky ten ciernohumorny vtip je celkom vydareny a samozrejme nemôze chybat ani prekvapiva pointa. Proste prijemna krvava jednohubka. 5/10. ()

Reklama

Reklama